Rocky

Neked is beindul a lábad, amikor pörgős, rocky zenét hallasz? Szeretnél Te lenni a következő Csókkirály? Netán oda vagy a retró hangulatért? Ha bármelyikre igen a válasz, akkor csatlakozz Te is a Goldance Tánciskola új kezdő rock ’n’ roll csoportjához.     

 

Na de mi az a Rock and Roll?

A rock and roll, mint tánc a Boogie-Woogie és a Lindy Hop swing elemeiből alakult ki. Rajtuk kívül persze rengeteg más tánc is hatott rá, mint például a Cake Walk, Jitterburg és persze a boogie-woogie.  A Boogie-woogie tánc jól táncolható volt az 50-es, 60-as évek zenéjére is. A táncosok adoptálták a Lindy Hop swing zenére táncolt számos mozdulatát és az akrobatikus elemeket. Így alakult ki az igazi Rock & Roll zene és tánc.
A 70-es, 80-as évek Rock & Roll adaptációjára táncolják az Akrobatikus Rock & Roll-t. Ennél a táncnál a zeneiség kissé visszaszorul, a lényeg inkább az akrobatika és a párok összehangolt szinkron kéz- és lábmunkája. Ezt a táncot koreográfiára táncolják, szemben a hagyományos Rock & Roll tánc irányzatokkal. 
Angol tánctanárok alkották meg a versenytánc latin táncainak egyik legnépszerűbbikét: a Jive-ot, mely a szalonképes Rock & Roll.

 

BŐVEBBEN

Mennyibe kerül nekem a Rocky tanulás?

Áraink

Arany bérlet 12.990 Ft tárgyhó 1 - 31 között, minden táncstílusunk összes órájára (szinteden belül és alatta)

Ezüst bérlet 11.990 Ft tárgyhó 1 - 31 között, 2 választott táncstílus minden órájára (szinteden belül és alatta)

Bronz bérlet 8.990 Ft tárgyhó 1 - 31 között, 1 táncstílus minden órájára (szinteden belül és alatta)


Alkalmi díj (90 perces órákra) 2.250 Ft

Alkalmi díj (60 perces órákra) 1.500 Ft


Árkalkulátor

Kedvezmények

Az első órád ingyenes, bármikor csatlakozol hozzánk!


Hívd meg ismerősödet és megajándékozunk egy teljes ingyenes hónappal! 

 (Amennyiben az ismerősöd még nem Goldance-es, Te már rendelkezel érvényes Goldance bérlettel és együtt vásároljátok meg a bérleteteket!)


Havi bérleteddel korlátlan alkalommal táncolhatsz minden helyszínünkön és csoportunkban! (A szintednek megfelelő és a szinted alatti csoportokban, az adott táncstílusra érvényes bérlettel!) 


Diákkedvezmény! 25 éves korig, érvényes diákigazolványod felmutatásával 25% kedvezményt adunk. (Zumbára nem érvényes)


50+ évesek a senior csoportokat 50% bronz bérlet kedvezménnyel látogathatják!

 

Órarend

Találatok

Rocky csoportban tetszőleges szinten Tetszőleges napon, tetszőleges tanárral,  tetszőleges időpontban, helyszín választás tetszőleges.

A keresett feltételekkel nem találtunk csoportot.

Utolsó frissítés dátuma: 2018.06. 29! Érvényes 2018 július 2- től!

Helyszínek

Miért táncolj nálunk?

„És ott állt Jerry Lee a zongorán. Flitteres fehér nadrág, pálmafás zakó a fején egy francia paróka a lábán egy csillogó ezüst mokaszin és azt mondta”:

Gyere táncolni a Goldance Tánciskola rock and roll csoportjába. Hidd el nem bánod meg!


 

Rocky videó

 

"Csavard fel a szőnyeget" Te is velünk ma éjjel!!
Party, tánc, jó hangulat, puskaporos lábak és mosolygó arcok. Ennyit nyújt Neked a Goldance rocky tanfolyam keretében. Ismerd meg velünk a rocky lépéseit és válj te is függővé!

Rock and Roll gyökerek

 

A zene és a tánc gyökerei a századelőre nyúlnak vissza, bár történelmük külön utakon fejlődött. A mai értelemben vett Rock & Roll zene születését 1954-re tehetjük, amikor is Bill Halley sikerre vitte a ma is mindenki által ismert "Rock around the clock" című számát. A kezdeti időkben furcsa volt, hogy fehér zenészek játszanak "feketének" tartott zenét, de ez a stílus hamar népszerűvé vált a fiatalok körében, akik szakítani akartak szüleik szokásaival, zenéjével és táncával. Az ún. Rock & Roll forradalom nemcsak zenében, táncban, öltözködésben nyilvánult meg, hanem a fiatalok egész új életformájában is.  A Rock & Roll nagy generációja az 50-es, 60-as évek zenészei közül kerültek ki. Bill Haley, Little Richard, Buddy Holly, Carl Perkins, Chuck Berry, és a király Elvis nevét ma is szinte mindenki ismeri.

Magyarországon ez a stílus a fénykora idején nem terjedhetett el az akkori nyugat ellenes politikai viszonyok miatt.

Az 1980-as évek elejének nosztalgiahulláma azonban hazánkban is divatba hozta a rock and rollt, elsősorban a Hungária, Dolly Roll, Kovács Kati, Fenyő Miklós és Komár László révén.

Röviden és tömören így indult hódító útjára a rock and roll, mely ma is igen nagy népszerűségnek örvend szerte a világban.