Zumba® Budapesten és környékén

Fitness + Tánc + Party = Zumba® a Goldance családdal :)
Mozogj, fogyj és érezd jól magad velünk vérpezsdítő Zumba óráinkon.

A Zumba latin táncokra épülő fitneszprogram. Te is szeretnéd nyárra formába hozni magad? A jó idő beköszöntével a kedvünk is megjön a kimozduláshoz és testmozgáshoz. Ha kedveled a latin zenéket és éltet a vidám életérzés közöttünk a helyed. A Zumba órákon fergeteges hangulatban bulizunk együtt, ami pozitív energiáid felszabadításának igazi katalizátora és az edzés kardió, valamint izomerősítő szempontból is nagyon hatékony. Ha fogyni szeretnél, jobb mozgásformát nem is igen találhatnál. Formáld alakodat vidáman és büszkén várhatod a bikini szezont. Egy 60 perces Zumba óra alkalmával kb. 600 kalóriát égetsz el, miközben növeled az állóképességedet is. Tudtad, hogy a nevetés mozgás közben még több kalória elégetését eredményezi? Légy része vidám csapatunknak és felfrissülve, energikusnak érzed majd magad. A Zumba edzés alatt mindenki vidám, ez egy nagyszerű kikapcsolódás, tökéletes feszültséglevezető. A Zumba edzés alatt garantáltan megfeledkezel a szürke hétköznapokról, és egy szenvedéllyel végig Zumbázott óra után feltöltődve, újult erővel állhatsz hozzá a kihívásokhoz. A kiadós mozgás mellett a rendszeres Zumbázás a mentális egészségedre is pozitív hatással van. Kitáncolod magadból a feszültséget, és a stressz garantáltan elszáll az óra végére. Felfrissülsz testileg és lelkileg is.


 

Nem szükséges táncos előképzettség, az sem baj ha nem vagy jó táncos tanáraink segítenek, hogy könnyeddé váljanak mozdulataid és hamar megszereted majd ezt a fajta mozgásformát. A Zumba órákat instruktoraink vezetik, a népszerű latinos zenékre épülő koreográfiák, a lépések és a mozdulatok korábbi táncos tapasztalatok nélkül is mindenki számára könnyen elsajátíthatóak. A Zumba órák csoportosak, de nem párban, hanem egyénileg táncolunk. Az óráinkon többségében hölgyek vesznek részt, de férfiakat is szívesen látunk. Korosztálytól függetlenül mindenkit szeretettel várunk. Az órarendben megtalálható kezdő szinttel jelölt csoportokat kifejezetten a Zumbával újonnan ismerkedőknek ajánljuk - zumba kezdőknek -, azonban az alapszintű csoportokhoz is bárki, bármikor csatlakozhat. Bátran gyere el óráinkra, hiszen a Zumbában nincsenek rossz mozdulatok, csak egyedi szólók, itt kudarc nem érhet. Az a legjobb Zumbás, aki a legjobban élvezi :) Próbáld ki milyen nálunk egy Zumba óra, regisztrálj MOST ingyenes első órádra!

 

 

Zumba edzés vár a Goldance Tánciskolában

A Goldance Tánciskolában az első között kezdtünk el Zumba edzéseket tartani Magyarországon, 2010 óta jelentős szerepet vállalunk a Zumba magyarországi elterjedésében. Ez idő alatt már több, mint 10.000 - en vettek részt Zumba óráinkon, és járnak hozzánk óráról-órára. Tanáraink képzett Zumba instruktorok, akik maguk is szenvedélyes Zumbások, így nagy lelkesedéssel motiválnak mindenkit az óráinkon. Koreográfiáinkat rendszeresen frissítjük, így hosszú távon sem válnak unalmassá edzéseink. A Zumba óráinkon szuper a hangulat, mindenki nagy táncos családunk tagjának érezheti magát.

Budapesten és környékén több helyszínen tartunk Zumba edzéseket, változatos időpontokban. 30 napos bérletünkkel korlátlan alkalommal, bármikor, bármelyik helyszínünkön részt vehetsz a Zumba edzéseinken. Próbáld ki további kötelezettségek nélkül, milyen nálunk egy Zumba edzés. Az első órád ingyenes, előzetes regisztrációt követően. 
 

 Kezdő Zumba csoportok

Még nem vagy gyakorlott zumbás, és nem szeretnél kezdő lenni a többiek között? A kezdő zumba órákat Neked találtuk ki. Bármelyik zumba csoportunkhoz csatlakozhatsz kezdőként is, azonban a kezdő zumba csoportokban kifejezetten figyelünk arra, hogy kezdőként se érezd magad feszélyezve. Ezeken az órákon a "zumba kezdőknek" címszó alatt egyszerűbb koreográfiák vannak, hogy gyorsan fel tudj oldódni és már az első órán jól érezd magad! Óráinkon fő cél, hogy jól érezd magad és megmutassuk milyen nagyszerű érzés gátlások nélkül élvezni a mozgást.A kezdő zumba csoportokban részletesen mutatjuk az alapokat, a különböző stílusú koreográfiák lépéseit és azt, hogy mire érdemes figyelni tánc közben. Megválaszoljuk az összes kérdést a koreográfiákkal és az órákkal kapcsolatban. Az alap zumba órákra akkor érdemes továbblépned, amikor úgy érzed, hogy el tudod engedni magad az órákon és érted az oktató instruktálását.

 

Figurák 1 percben 

Ismerj meg néhány népszerű Zumba figurát. Nézd meg a figurák 1 percben videóinkat!


További figurák 1 percben videókat nézhetsz meg a YouTube csatornánkon
 

 

 Vélemények Zumba óráinkról 

"Tavaly kezdtem el zumbázni, és imádom. :) A tánc nagyon változatos, elégedett vagyok az oktatás színvonalával. Szeretem az órák hangulatát, a Goldance csapata pedig nagyon kedves, ezért egy nehéz munkanap végén alig várom, hogy megérkezzek az órára. Kezdőként kicsit nehéz volt belejönni, de javaslom mindenkinek, ne adjátok fel az elején, mert az első néhány alkalom után már élmény lesz a zumbázás."

"Hetente több zumba órára is járok, nagyon jó, hogy az 1 hónapos korlátlan bérlettel bármennyi órán részt lehet venni. Tetszik, ahogy minden instruktor kicsit másképp tartja az órákat, beleviszi a saját személyiségét az oktatásba. Összeségében nagyon jó mindenki, nagyon tetszenek a koreok és a zenék is. Amióta rendszeresen zumbázok, kevésbé vagyok stresszes és jobb a közérzetem. Mosolygunk a táncpartnerekkel, barátságok születnek egymás között. Minden óra egy új élmény" 

"Körülbelül 7 éve járok a Goldance-be Zumbázni. A Zumba akkor volt a legnagyobb divat, de a Goldance-ben azóta is sikerül tartani a színvonalat. A koreok rendszeresen újulnak és az instruktorok is lelkesek. Bármilyen rosszkedvűen, vagy fáradtan érkezek az órákra, mosolyogva távozom. Tetszik a korlátlan bérlet, amit általában ki is használok. Számomra a Goldance a kikapcsolódást, a feltöltődést és a jó kedvet jelenti.
 

 Zumba zenék

Koreográfiánk zenéit összegyűjtöttük YouTube lejásztási listánkon, így bárhol, bármikor ráhangolódhatsz a Zumba óráink hangulatára.


Mi zajlik a testedben egy Zumba óra alatt? 

Először is nézzük, hogyan is épül fel egy 60 perces Zumba óra. A Zumba órák menete a bemelegítésből, táncból és levezetésből áll. Kezdjük az elején, a bemelegítésnél. Ez az első szakasza az órának, aminek célja, hogy testedet felkészítsd a táncra, cardio edzésre, a terhelésre. Fokozatosan izmaid bemelegednek, gyorsulni kezd a légzésed, ezáltal a vérkeringésed, szívverésed is szaporább lesz, így kitágulnak a hajszálereid és testhőmérsékleted megemelkedik. Ízületeidben elindul az a bizonyos folyadék termelődése, ami úgymond „beolajozza” azokat és rugalmasabbak lesznek. A bemelegedés mindenkinél más időintervallumot igényel, de átlagosan 10 perccel számolhatunk.

Amikor még úgy érzed, hogy nehezedre esik a mozgás, és kellemetlen a lihegés, akkor még zajlanak a leírt folyamatok, majd egyszer csak átbillensz egy holtponton, ami után egész könnyedén tudsz táncolni, ugrálni, akkor már nyugodt lehetsz, testedet felkészítetted az órára. A bemelegítés nagyon fontos, ezért sosem hagyjuk ki, hiszen látod, mennyire szükséged van rá. Így kellemetlen sérülésektől kímélheted meg magad.

Nézzük tovább, mi is történik a következő igen kemény szakaszban. Itt már beszélhetünk cardio, intervall edzésről. Mivel a cardio szóból is kiderül, a szív terhelését fokozzuk, az intervallum szó pedig arra utal, hogy nagy intenzitású és pihentető szakaszok váltakoznak. Amikor például táncolsz egy pörgős reggaeton-t, majd egy hajtós merengue-t, aztán egy ugrálós party dancet, akkor érezheted, hogy ez egy intenzív blokk. A keringésed, pulzusod felgyorsul, belép a zsírégető zónába és kezdetét veszi a zsírégetés, kalória felhasználás, elkezdesz izzadni, amivel méreganyagok távoznak szervezetedből. Itt tudod szabályozni edzésed intenzitását, de ha kezdő vagy, a fokozatosságra ügyelj nagyon! Nem baj ha elsőre még hamar kifulladsz, rövid időn belül észreveszed, hogy egyre jobban bírod és büszke leszel magadra, milyen könnyedén végigtáncolod az egész órát.

Hogyan tudod kivitelezni, és a maximumot beleadni a Zumbába? Minél jobban tudod és ismered a koreográfiát, annál tudatosabban csinálod a mozdulatokat, amikor meg lesz a rutinod már nem kell annyira koncentrálnod sem, egyre lazább és vidámabb leszel. Az ugrások legyenek magasak, a guggolások mélyek, a lépések pontosak. Figyeld instruktorod lábait, hogy valóban azt léped-e Te is. Lényeges, hogy mikor zárod a lábad és mikor nem, mekkorák a lépéseid nagyságai, milyen magasra húzod fel a térdeidet, stb. Kezeid dinamikusan dolgozzanak, legyen benne erő és a mozdulatokat indítsd el, állítsd meg, sose lógjanak. Mellkas és csípő is végig dolgozik, egyszóval teljes testedből táncolj! Majd következik egy pihenősebb szakasz, például bachata, axe, vagy más kellemes tempójú tánc, ami közben pulzusod lelassul. Esetleg pihenhetsz 30 másodpercet, amikor ihatsz pár korty vizet, hiszen a kiizzadt folyadékot pótolnod kell. Ezután folytatjuk a következő blokkal.

Végül a levezető szakasz már kellemes élmény lesz számodra. Ez ugyanolyan fontos, mint a bemelegítés, mindig csináld végig, hiszen itt is fontos folyamatok zajlanak. A pulzusodat csökkenteni kell úgy, hogy fokozatosan csökkented a mozgást. (Sose állj meg, ha lüktet a vér az ereidben, mert ájuláshoz is vezethet!) Ez legalább 5 percet vesz igénybe, majd jöhetnek az izmok és ízületek.

A megterhelt felmelegedett izmoknak szüksége van a nyújtásra, hogy könnyebben regenerálódjanak, és ne legyen izomlázad. Figyelj oda, ha fájdalmat érzel, ne erőltesd, itt is a fokozatosság a lényeg! Ízületeid flexibilitása annál nagyobb lesz, minél jobban nyújtod izmaidat.

Ezen folyamatok komplex lefolyása sokat segít közérzeteden, fittségeden, ellenálló képességeden és állóképességeden is, ha rendszeresen beiktatod életedbe a Zumbát nem csak egy remek hobbinak hódolsz, de sokat teszel egészségedért is, remek embereket ismersz meg akikkel megosztjátok az első nehézségeket és vidáman lendültök át az első órák izgalmain.


A Zumba története 

A Zumba történetének kezdete Alberto "Beto" Perez nevéhez füződik. Caliban, Columbia-ban nőtt fel, mindig szerette a táncot és a testmozgást, saját csoportjait tanította. Az 1990-es évek közepén egy nap megérkezett, hogy tanítsa rendszeres aerobik óráját, amikor rájött, hogy elfelejtette elhozni az óra zenéjét. Nem akart csalódást okozni a csoportjának, visszatért a kocsijához, megragadta a saját zenéit és azt mondta a csoportnak: ma valami mást fogunk csinálni! Improvizálta az egész órát különböző merengue és salsa zenékre, így született a Zumba. Gyorsan népszerűvé vált az újszerű program, Beto egyre jobban kifejlesztette a stílust, nemsokára két koreográfiát Shakira számára is készíthetett.

Néhány év múlva Beto úgy döntött, hogy Amerikába költözik, hogy kövesse az amerikai álmot és közben két olyan üzletembert mutattak be neki, akik nagy érdeklődést mutattak a Zumba iránt. Az amerikai közönség gyorsan megkedvelte a Zumbát és nem sokkal később világszerte elterjedt az új táncstílus, a többi pedig már történelemnek számít.

Manapság pedig a zumbának is különböző típusait ismerhetjük. 2009 - ben korosztálybeli bontásokkal és nehézségi ajánlásokkal osztották meg a Zumbát. Ha gyakran jársz nagyobb strandokon, találkozhatsz az Aqua Zumba bemutatásával, ahol medencében népszerűsítik a zumbát. Kifejezetten a gyermekek részére kifejlesztett stílusa a Zumbatomic, az idősek részére pedig ajánlott a Zumba Gold edzései. Amennyiben súlyokkal szeretnénk nehezíteni az óránkat a Zumba Toning ad erre lehetőséget.


Nézd meg a Zumbáról velünk készült riportotRegisztrálj most ingyenes első órádra és tapasztald meg Te is további kötelezettségek nélkül, milyen egy Zumba edzés nagy táncos családunkban! 

Zumba tanáraink

Dorn Eszter
  • Igazi energiabombaként robbanok az életedbe és szakítalak ki a mindennapokból. ;)

Merkovics Katalin
  • Minden óra egy buliba csap át, ezt sosem lehet megunni!!!!

Somodi Gábor
  • Ha szereted a latin ritmusokat és szeretsz mozogni, várlak az óráimon. Gyere és bulizzunk együtt! :)

Varga Enikő
  • Hamarosan feltöltjük...:) 

Áraink

Főbérlet 15.990 Ft egy választott táncstílusra, korlátlan alkalommal, tudásszinteden és alatta. Érvényes a váltás napjától egy hónapig. (Következő hónap azonos napja mínusz 1 nap, ünnepnapokkal nem hosszabbodik)

 

Első kiegészítő bérlet +4000 Ft a főbérlet mellé plusz egy táncstílusra, korlátlan alkalommal, tudásszinteden és alatta. (Érvényességi ideje megegyezik a vásárlás napján aktuális főbérleted érvényességével)

 

Második kiegészítő bérlet +2000 Ft az összes oktatott táncstílusunkra, korlátlan alkalommal, tudásszinteden és alatta. (Érvényességi ideje megegyezik a vásárlás napján aktuális főbérleted érvényességével)

Alkalmi díj (Zumba órákra) 2600 Ft


Árkalkulátor

Kedvezmények

Az első órád- online regisztrációt követően - minden táncstílusban ingyenes, bármikor csatlakozol!


Hívd meg ismerősödet és megajándékozunk egy teljes ingyenes hónappal! 

 (Amennyiben az ismerősöd még nem Goldance-es, Te már rendelkezel érvényes Goldance bérlettel és együtt vásároljátok meg a bérleteteket!)


Havi bérleteddel korlátlan alkalommal táncolhatsz minden helyszínünkön és csoportunkban! (A szintednek megfelelő és a szinted alatti csoportokban, az adott táncstílusra érvényes bérlettel!) 


Diákkedvezmény! 25 éves korig, érvényes diákigazolványod felmutatásával 20% kedvezményt adunk. (Más kedvezményekkel és akciókkal NEM összevonható!)

 

Gyakori kérdések

Az ingyenes első óra regisztrációdat az órarendünkben egy csoport kiválasztását követően tudod megtenni. Ezt követően az órákon résztvételhez nem szükséges semmilyen előzetes regisztráció.  

 

A táncbérlet 30 napig érvényes, függetlenül attól, hogy mikor lett váltva. 

 

IGEN, amennyiben az ismerősöd még nem Goldance-es, Te már rendelkezel érvényes Goldance bérlettel és együtt vásároljátok meg a bérleteteket!

 

A kezdő zumbát, a nem olyan régóta zumbázóknak ajánljuk. A csoportokban kevesebb koreográfiát táncolunk, több ismétléssel.

 

Zumbán bármelyik órára be lehet "esni", hisz nincs kötött koreográfia.

 
Bármelyik Zumba csoportunkhoz bármikor csatlakozhatsz. A Zumba koreográfiát minden órán egyszerűen elsajátíthatod. Lehetséges, hogy nem leszel olyan gyakorlott, mint a csoporttársaid, akik régóta a csoportba járnak, és ismerik a koreokat, de emiatt ne érezd magadat zavarban.

 

Semmi, csak a megfogalmazás.Mindegyik ugyanazt takarja. :-)

A táncóráinkat felnőttek számára tartjuk, az alsó korhatár 14 év.. Társastáncból az 50+ korosztály számára külön senior csoportokat is indítunk. 

Fontos a kényelmes sportruházat és sportcipő használata, hiszen egész órán táncolni és ugrálni fogsz, így biztosan meg fogsz izzadni. Mindemellett ajánlott egy törölköző és ivóvíz is. 

Órarend

Találatok

# #Szint Szint Tanár #Nap Nap Időpont Helyszín Érdekel?
5 2 Zumba - Normál Tanár: Eszter 1 Nap: Hétfő
Időpont: 17.30-18.30
Helyszín: Nyugati/Oktogon Fáklya Klub földszinti terem
6 2 Zumba - Normál Tanár: Dóri 1 Nap: Hétfő
Időpont: 17.30-18.30
Helyszín: Etele út II. emelet 1-es terem
8 2 Zumba - Normál Tanár: Enikő 2 Nap: Kedd
Időpont: 17.30-18.30
Helyszín: Nyugati/Oktogon Fáklya Klub földszinti terem
9 2 Zumba - Normál Tanár: Gábor 3 Nap: Szerda
Időpont: 17.30-18.30
Helyszín: Nyugati/Oktogon Fáklya Klub földszinti terem
10 2 Zumba - Normál Tanár: Dóri 4 Nap: Csütörtök
Időpont: 17.30-18.30
Helyszín: Nyugati/Oktogon Fáklya Klub földszinti terem

Utolsó frissítés dátuma: 2024. 07. 15.

Helyszínek betöltése...
Helyszínek

NYUGATI / OKTOGON - FÁKLYA KLUB, 1067 Bp., Csengery utca 68. földszinti terem

 
Hétfő 17.30 - 18.30
Zumba - Normál -
 
Kedd 17.30 - 18.30
Zumba - Normál -
 
Szerda 17.30 - 18.30
Zumba - Normál -
 
Csütörtök 17.30 - 18.30
Zumba - Normál -

ETELE - 1119 Bp., Etele út 59. XI. ker. II.em. 1-es terem

 
Hétfő 17.30 - 18.30
Zumba - Normál -