Salsa tánc Budapesten és környékén

A salsa tánc feltüzeli testedet és lelkedet egyaránt. Érkezz párban, vagy párkeresési szándékkal, a salsa garantáltan különleges élmény lesz számodra.

A salsa egyszerre sport, művészet és inspiráló társasági esemény. A forró, latinos szenvedély mágával ragad és felpezsdít mindenkit, aki táncolja. Egy salsa tanfolyam a tüzesen lüktető ritmusok ellenállhatatlan életérzését közvetíti. Salsa tanáraink tapasztalatból állítják, akit egyszer megérint eme tánc esszenciális élménye, örökké a rabjává válik és rendszeresen át akarja élni örömét. A salsa tánc jellemzője a változatos, érdekes figura- és lépéskombinációk. Megjelenik a férfi, mint vezető és a nő, mint követő szerepe. Lehetőség van szabad improvizációra, ötletességre, játékosságra. Jó hír, hogy a salsa figurák könnyen elsajátíthatóak és a kezdeti lépések után hamar élvezni fogod a táncolást. Az igazi salsa táncossá váláshoz azonban rengeteg alázat és kitartó gyakorlás szükséges, ami végtelen fejlődési lehetőséget tartogat számodra. Szeretnél a salsa igazi virtuózává válni? Vagy egyszerűen csak szeretnéd jól érezni magad?
 


 

Táncolj a legjobb latin zenékre, érezd jól magadat velünk és ismerkedj családias közösségünkben! A Salsa oktatás "ruedában" azaz körtáncban történik, melynek lényege a folyamatos párcsere, tehát mindenki sorra kerül. Az ismerkedési szándékkal érkezők könnyedén kapcsolatot létesíthetnek az ellenkező nem képviselőivel a különböző tánclépések elsajátítása közben. Természetesen pároddal is érkezhetsz, hogy salsázás közben megismerjétek egymást egy egészen új oldalatokról. Táncos előképzettség egyáltalán nem szükséges, és nem baj az sem, ha falábúnak érzed magad. A kezdéshez nincs szükséged másra, mint egy váltócipőre és egy kis felszabadult önbizalomra. Próbáld ki milyen nagy táncos közösségünkben salsázni. Regisztrálj MOST az első ingyenes órádra!
 

Salsa oktatás vár a Goldance Tánciskolában 

A salsa az egyik legnépszerűbb oktatott táncágunk, már a Goldance Tánciskola indulásakor is része volt a táncoktatásunknak. 2003 óta, több, mint 15 év tapasztalattal oktatunk salsát. A teljesen kezdő szinttől a haladó szintig és ezen felül „Club Cubano” szinten is tartunk órákat, így jelenlegi tánctudásodnak megfelelően Te is megtalálhatod nálunk a számodra megfelelő salsa csoportot. És ez még nem minden. Rendszeresen tartunk salsa gyakorlóesteket és partykat, ahol éjszakába nyúló önfeledt salsázással, szuper zenékre, remek hangulatban táncoljuk át az éjszakát.

Tanáraink egytől-egyik jól felkészült, tapasztalt salsa tanárok, akik nem csak a salsa figurák csinját-binját ismerik, hanem a salsa kultúra elkötelezett hívei is egyben. Minden tanárunk óráról órára örömmel fog bevezetni Téged is a salsa szenvedélyes világába. A  salsa órák során a közösség formálására is figyelmet fordítunk, hiszen nálunk minden tanuló egy nagy táncos család tagja is egyben, így Te is az leszel. :)

Korlátlan felhasználású 30 napos havi bérleteddel bármennyi salsa óránkon részt vehetsz, bármelyik oktatási helyszínünkön, a szinteden belül és a szinted alatt. Máris kipróbálnád milyen nálunk egy salsa óra? Regisztrálj MOST az ingyenes első órádra, és ismerd meg Te is további kötelezettségek nélkül, milyen egy salsa óra nagy táncos családunkban.


Salsa figurák 1 percben

Ismerj meg néhány népszerű salsa figurát. Nézd meg az alábbi bemutató videóinkat!
 

 

További figurák 1 percben videókat nézhetsz meg a YouTube csatornánkon.


Kezdő salsa tanfolyam Budapesten és környékén 

Budapesten és környékén több helyszínen teheted meg velünk az első salsa lépéseidet. Egy salsa csoportnak hetente egy alkalommal, egy 90 perces órája van, azonban korlátlan felhasználású 30 napos havi bérleteddel minden csoportunk óráján részt vehetsz, a szinteden belül és a szinted alatta. A kezdő szintű csoport kb. 3 hónapig tart, ezt követően a csoport a következő szinten folytatódik. A kezdő salsa tanfolyam alatt elsajátíthatod a salsa alaplépéseket, és alkalom adtán tudni fogsz salsázni egy közösségi eseményen is. Regisztrálj ingyenes első órádra, és ismerkedj meg a salsa tánccal további kötelezettségek nélkül. Lemaradtál az első óráról? Sebaj! Az órák elején átismételjük a korábban tanultakat. Kezdő csoportjainkhoz az első 4 alkalommal lehet csatlakozni. 
 

Salsa figuralista a Goldance Tánciskolában 

Kezdő I.
Alaplépés, Csúsztatás, Abajo, Exhíbela, doble, Dile que si, Un tarrito, Medio, Guapea, Directo, Twist, Dile que no, Tropicana, Enchufla, doble, Vamos a medio, Dame, El uno, Vacila, Medio sombrero, Uno a hombro

Kezdő II.
Vacilala, Adios, Sombrero, Siete, Vacilala con double play / con mambo, Candado, Vacilala y exhíbela, Zorro, Hombres / Mujeres derecha, Izquerda, Pa'ti pa'mi, Enchufla, Coco, El uno loco, Dame dos, Candado y exchibela doble, Zero, Setenta 

Középhaladó I. 
Vacila con dos manos, Exhibela loca, Evelyn, Dame y no llegas, Dedo, El dos, Montana, Adios con la Hermana, Arriba figurák, Back to back, Adios con la familia, Yoghurt, Setenta y dame una, 88, 70 con Guancho, Balsero, Paseala, Panque 

Középhaladó II. 

Kentucky, Abanico, 70 cubana, Besito, Siete con coca-cola, Dame arriba, 70 doble, Abrazala, Gloria, 70 y exhibela, Enchufla complicado, Ocho, Coco complicado, Reverencia, Juana la cubana, Siete moderno, Tunel, Setenta Complicado, Sombrero boracho

Középhaladó III.
El cinco, La Habana, Doble Sombrero, Cadena hombres / mujeres / todos, El tres, El columpio, DQN + Coca-cola, Doble balsero, Dedo saboreado, Siete loco, Bebe, Lazo, Ponle sabor, Sombrero con coca-cola, Dedo guarapo y bota, Guapea variáció (ex tropical)

Haladó I. 
El doce, Setenta y alarde, Pelotacon 2, con 4, con clave, con gipsy, Sombrero paseala, Setenta con lasszó, Puente, Sombrero nuevo, Setenta y dos, Niagara, Setenta nuevo, Barbosa, Barbosa Doble, Dame coca-cola, Puente, Machucho, Vacila con dos manos var., La cuadra, Adios, Dame con vuelta 

Haladó II.
Paseala complicado, Coca-cola por atraz, Sombrero de manny, Setenta comp. con.g.g., Hurrikán, Setenta con paseala, Avioneta, Three way stop, Setenta con coca-cola, Manolin, Madrid, La Cunada, Sesenta y cuatro, Rubenada, Setenta y tres, Noventa, Micaela 

Haladó III. 

Dedo loco, Thalia, Madrid, La Rosa, Mona Lisa, Habana con tres giros, Paseala comp. tun turun, La Rodilla, El uno complicado, Septimbal, La Mayi, La Jenny, Registrala, Las tijeras, Sabrosura, Tres sabrores, Coca-cola por atraz var. 
 

A salsa tánc eredete 

A salsa tánc története majdnem egy évszázadon át Kubába nyúlik vissza. A salsa zenei és táncstílusai egy időben alakultak ki az 1920-as években, különböző latin-amerikai stílusok keveredéséből. Az újonnan alakult stílus gyorsan elterjedt és rendkívül népszerű lett. A táncosok fejlesztették egymást és egyre összetettebb lépéseket, mozdulatokat tettek a tapasztalatuktól függően. A salsát sokféleképpen lehet értelmezni és táncolni. Néhány salsa-stílus gyors, szinte frenetikus, míg máskor nyugodtabb és elegánsabb mozdulatok jellemzik.

A salsa alapvetően egy szabad, improvizatív tánc. Vannak azonban olyan általános elvek, amelyek a legtöbb salsa táncnak az alapjait adják. Melyek ezek? Tipikusan a táncosok három lépést tesznek, majd a négy ütem egyikén a táncosok rúghatnak, fordulhatnak vagy érinthetik a lábukat. A felsőtestet rendszerint meglehetősen egyenesen tartják, és elsősorban a csípőjüket mozgatják. A kubai salsa legfőbb jellemzői a természetesség, a vidámság, és az egyszerű ritmus. 

Próbáld ki nálunk a salsa táncot, regisztrálj MOST ingyenes első órádra

Áraink

Arany bérlet 13.000 Ft a váltás napjától 30 napig, minden táncstílusunk összes órájára (szinteden belül és alatta)

Ezüst bérlet 12.000 Ft a váltás napjától 30 napig, 2 választott táncstílus minden órájára (szinteden belül és alatta)

Bronz bérlet 9.500 Ft a váltás napjától 30 napig, 1 táncstílus minden órájára (szinteden belül és alatta)


Alkalmi díj (90 perces órákra) 2.250 Ft

Alkalmi díj (60 perces órákra) 1.500 Ft

Árkalkulátor

Kedvezmények

Az első órád- online regisztrációt követően - minden táncstílusban ingyenes, bármikor csatlakozol!


Hívd meg ismerősödet és megajándékozunk egy teljes ingyenes hónappal! 

 (Amennyiben az ismerősöd még nem Goldance-es, Te már rendelkezel érvényes Goldance bérlettel és együtt vásároljátok meg a bérleteteket!)


Havi bérleteddel korlátlan alkalommal táncolhatsz minden helyszínünkön és csoportunkban! (A szintednek megfelelő és a szinted alatti csoportokban, az adott táncstílusra érvényes bérlettel!) 


Diákkedvezmény! 25 éves korig, érvényes diákigazolványod felmutatásával 25% kedvezményt adunk. (Zumbára nem érvényes)


50+ évesek a senior csoportokat 50% bronz bérlet kedvezménnyel látogathatják!

 

Órarend

Találatok

Salsa csoportban tetszőleges szinten Tetszőleges napon, tetszőleges tanárral,  tetszőleges időpontban, helyszín választás tetszőleges.
# #Szint Szint Tanár #Nap Nap Időpont Helyszín Érdekel?
76 0 ÚJ Pest megye Salsa - Kezdő I
Csatlakozási lehetőség Okt. 3 - ig! Bevezető bérletár 7000 Ft Törökbálinti átjárással!
Jani 3 Szerda
Szept. 12 - től!
18.00-19.30
Budaörs - Illyés Gy. Gimnázium
77 0 ÚJ Pest Salsa - Kezdő I
Csatlakozási lehetőség Okt. 15 - ig!
Guszti Anikó 1 Hétfő
Szept. 24 - től!
20.00-21.30
Körút / Oktogon - Teréz krt. 13.
78 0 ÚJ Pest Salsa - Kezdő I
VONALAS SALSA
Csatlakozási lehetőség Okt. 16 - ig!
Gábor Ági 2 Kedd
Szept. 25 - től!
20.00-21.30
Nyugati/Oktogon Fáklya Klub III. Em
81 0 ÚJ Pest megye Salsa - Kezdő I
Bevezető bérletár 7000 Ft Budaörsi átjárással ! Csatlakozási lehetőség Okt. 16 - ig!
Jani 2 Kedd
Szept. 25 - től!
20.00-21.30
Törökbálint - Munkácsy Mihály Művelődési ház
83 0 ÚJ Pest Salsa - Kezdő I
Csatlakozási lehetőség Okt. 17 - ig!
Lilla Tibi 3 Szerda
Szept. 26 - tól!
20.00-21.30
Körút / Oktogon - Teréz krt. 13.
84 0 ÚJ Buda Salsa - Kezdő I
Csatlakozási lehetőség Okt. 19 - ig!
Jani 5 Péntek
Szept. 28 - tól
18.00-19.30
Móricz - Szent Margit
85 1 Buda Salsa - Kezdő II Franci Jani 1 Hétfő
20.00-21.30
Móricz - Szent Imre
87 1 Pest Salsa - Kezdő II
VONALAS SALSA
Gábor Ági 1 Hétfő
20.00-21.30
Nyugati/Oktogon Fáklya Klub III. Em
88 1 Pest Salsa - Kezdő II Gabi Csabi 5 Péntek
20.00-21.30
Nyugati/Oktogon Fáklya Klub III. Em
89 2 Pest Salsa - Középhaladó I Guszti Anikó 1 Hétfő
18.30-20.00
Körút / Oktogon - Teréz krt. 13.
90 3 Pest megye Salsa - Középhaladó II
Bevezetõ bérletár 7000 Ft. Budaörs átjárással!
Jani 2 Kedd
18.30-20.00
Törökbálint - Munkácsy Mihály Művelődési ház
96 2 Pest Salsa - Középhaladó I Lilla Máté 2 Kedd
20.00-21.30
Nyugati/Oktogon Fáklya Klub I. Em
97 2 Buda Salsa - Középhaladó I Franci Jani 4 Csütörtök
18.30-20.00
Móricz - Szent Imre
99 3 Pest Salsa - Középhaladó II Gábor Ági 1 Hétfő
18.30-20.00
Nyugati/Oktogon Fáklya Klub III. Em
114 3 Pest Salsa - Középhaladó II Lilla Tibi 3 Szerda
18.30-20.00
Körút / Oktogon - Teréz krt. 13.
116 4 Pest Salsa - Középhaladó III Anikó Tas 2 Kedd
20.00-21.30
Nyugati/Oktogon Fáklya Klub II.Em 214.
117 4 Pest Salsa - Középhaladó III Gabi Csabi 4 Csütörtök
20.00-21.30
Nyugati/Oktogon Fáklya Klub II. em. 201-es
121 4 Buda Salsa - Középhaladó III Franci Jani 4 Csütörtök
20.00-21.30
Móricz - Szent Imre
122 5 Pest Salsa - Haladó I Anikó Tas 2 Kedd
18.30-20.00
Nyugati/Oktogon Fáklya Klub II.Em 214.
123 6 Pest Salsa - Haladó II Tibi Eszti 1 Hétfő
20.00-21.30
Nyugati/Oktogon Fáklya Klub II.Em 214.
128 7 Pest Salsa - Haladó III
Utolsó óra 09.25-én!
Gábor Eszti 2 Kedd
18.30-20.00
Nyugati/Oktogon Fáklya Klub III. Em
131 7 Pest Salsa - Haladó III Máté Eszti 3 Szerda
18.30-20.00
Nyugati/Oktogon Fáklya Klub II.Em 214.
132 7 Pest Salsa - Haladó III Gabi Csabi 4 Csütörtök
18.30-20.00
Nyugati/Oktogon Fáklya Klub II. em. 201-es
144 7 Pest Salsa - Haladó III Gabi Csabi 5 Péntek
18.30-20.00
Nyugati/Oktogon Fáklya Klub III. Em
145 9 Pest Salsa - Club Cubano Tibi Eszti 1 Hétfő
18.30-20.00
Nyugati/Oktogon Fáklya Klub II.Em 214.

Utolsó frissítés dátuma: 2018.08.07! Érvényes 2018 szeptember 3 - tól!

Helyszínek betöltése...
Helyszínek

BUDAÖRS - Illyés Gyula Gimnázium - Illyés Gyula Gimnázium, Budaörs Szabadság út 162

ÚJ
Szerda 18.00 - 19.30
Szept. 12 - től!
Salsa - Kezdő I -
Csatlakozási lehetőség Okt. 3 - ig! Bevezető bérletár 7000 Ft Törökbálinti átjárással!

NYUGATI / OKTOGON - FÁKLYA KLUB, 1067 Bp., Csengery utca 68. I. Em.

 
Kedd 20.00 - 21.30
Salsa - Középhaladó I -

NYUGATI / OKTOGON - FÁKLYA KLUB, 1067 Bp., Csengery utca 68. II. Em. 214.

 
Kedd 20.00 - 21.30
Salsa - Középhaladó III -
 
Kedd 18.30 - 20.00
Salsa - Haladó I -
 
Hétfő 20.00 - 21.30
Salsa - Haladó II -
 
Szerda 18.30 - 20.00
Salsa - Haladó III -
 
Hétfő 18.30 - 20.00
Salsa - Club Cubano -

NYUGATI / OKTOGON FÁKLYA KLUB, 1067 Bp., Csengery utca 68. II. em. 201-es

 
Csütörtök 20.00 - 21.30
Salsa - Középhaladó III -
 
Csütörtök 18.30 - 20.00
Salsa - Haladó III -

NYUGATI / OKTOGON - FÁKLYA KLUB, 1067 Bp., Csengery utca 68. III. Em.

ÚJ
Kedd 20.00 - 21.30
Szept. 25 - től!
Salsa - Kezdő I - VONALAS SALSA
Csatlakozási lehetőség Okt. 16 - ig!
 
Hétfő 20.00 - 21.30
Salsa - Kezdő II - VONALAS SALSA
 
Péntek 20.00 - 21.30
Salsa - Kezdő II -
 
Hétfő 18.30 - 20.00
Salsa - Középhaladó II -
 
Kedd 18.30 - 20.00
Salsa - Haladó III -
Utolsó óra 09.25-én!
 
Péntek 18.30 - 20.00
Salsa - Haladó III -

MÓRICZ - SZENT IMRE - Szent Imre Gimnázium, XI. ker. Villányi út 27.

 
Hétfő 20.00 - 21.30
Salsa - Kezdő II -
 
Csütörtök 18.30 - 20.00
Salsa - Középhaladó I -
 
Csütörtök 20.00 - 21.30
Salsa - Középhaladó III -

MÓRICZ - SZENT MARGIT - Szent Margit Gimnázium, XI. Villányi út 5-7

ÚJ
Péntek 18.00 - 19.30
Szept. 28 - tól
Salsa - Kezdő I -
Csatlakozási lehetőség Okt. 19 - ig!

OKTOGON - VI. ker.,Teréz körút 13.

ÚJ
Hétfő 20.00 - 21.30
Szept. 24 - től!
Salsa - Kezdő I -
Csatlakozási lehetőség Okt. 15 - ig!
ÚJ
Szerda 20.00 - 21.30
Szept. 26 - tól!
Salsa - Kezdő I -
Csatlakozási lehetőség Okt. 17 - ig!
 
Hétfő 18.30 - 20.00
Salsa - Középhaladó I -
 
Szerda 18.30 - 20.00
Salsa - Középhaladó II -

TÖRÖKBÁLINT - Munkácsy Mihály Művelődési ház, Törökbálint, Munkácsy Mihály utca 83.

ÚJ
Kedd 20.00 - 21.30
Szept. 25 - től!
Salsa - Kezdő I -
Bevezető bérletár 7000 Ft Budaörsi átjárással ! Csatlakozási lehetőség Okt. 16 - ig!
 
Kedd 18.30 - 20.00
Salsa - Középhaladó II -
Bevezetõ bérletár 7000 Ft. Budaörs átjárással!