Salsa tánc Budapesten és környékén

A salsa tánc feltüzeli testedet és lelkedet egyaránt. Érkezz párban, vagy párkeresési szándékkal, a salsa garantáltan különleges élmény lesz számodra.

A salsa egyszerre sport, művészet és inspiráló társasági esemény. A forró, latinos szenvedély mágával ragad és felpezsdít mindenkit, aki táncolja. Egy salsa tanfolyam a tüzesen lüktető ritmusok ellenállhatatlan életérzését közvetíti. Salsa tanáraink tapasztalatból állítják, akit egyszer megérint eme tánc esszenciális élménye, örökké a rabjává válik és rendszeresen át akarja élni örömét. A salsa tánc jellemzője a változatos, érdekes figura- és lépéskombinációk. Megjelenik a férfi, mint vezető és a nő, mint követő szerepe. Lehetőség van szabad improvizációra, ötletességre, játékosságra. Jó hír, hogy a salsa figurák könnyen elsajátíthatóak és a kezdeti lépések után hamar élvezni fogod a táncolást. Az igazi salsa táncossá váláshoz azonban rengeteg alázat és kitartó gyakorlás szükséges, ami végtelen fejlődési lehetőséget tartogat számodra. Szeretnél a salsa igazi virtuózává válni? Vagy egyszerűen csak szeretnéd jól érezni magad?
 


 

Táncolj a legjobb latin zenékre, érezd jól magadat velünk és ismerkedj családias közösségünkben! A Salsa oktatás "ruedában" azaz körtáncban történik, melynek lényege a folyamatos párcsere, tehát mindenki sorra kerül. Az ismerkedési szándékkal érkezők könnyedén kapcsolatot létesíthetnek az ellenkező nem képviselőivel a különböző tánclépések elsajátítása közben. Természetesen pároddal is érkezhetsz, hogy salsázás közben megismerjétek egymást egy egészen új oldalatokról. Táncos előképzettség egyáltalán nem szükséges, és nem baj az sem, ha falábúnak érzed magad. A kezdéshez nincs szükséged másra, mint egy váltócipőre és egy kis felszabadult önbizalomra. Próbáld ki milyen nagy táncos közösségünkben salsázni. Regisztrálj MOST az első ingyenes órádra!
 

Salsa oktatás vár a Goldance Tánciskolában 

A salsa az egyik legnépszerűbb oktatott táncágunk, már a Goldance Tánciskola indulásakor is része volt a táncoktatásunknak. 2003 óta, több, mint 15 év tapasztalattal oktatunk salsát. A teljesen kezdő szinttől a haladó szintig és ezen felül „Club Cubano” szinten is tartunk órákat, így jelenlegi tánctudásodnak megfelelően Te is megtalálhatod nálunk a számodra megfelelő salsa csoportot. És ez még nem minden. Rendszeresen tartunk salsa gyakorlóesteket és partykat, ahol éjszakába nyúló önfeledt salsázással, szuper zenékre, remek hangulatban táncoljuk át az éjszakát.

A salsa órákon ruedában azaz egy körben állva gyakoroljuk a figurákat, a tanár bemondja a figurát a fiú pedig levezeti azt a lánynak majd egy lépéssel tovább megy a következő lányhoz. Tehát a kubai salsa órák párcserések, de ha nem szeretnétek cserélni, akkor nem kötelező, a körön kívül is tudtok táncolni.

Tanáraink egytől-egyik jól felkészült, tapasztalt salsa tanárok, akik nem csak a salsa figurák csinját-binját ismerik, hanem a salsa kultúra elkötelezett hívei is egyben. Minden tanárunk óráról órára örömmel fog bevezetni Téged is a salsa szenvedélyes világába. A  salsa órák során a közösség formálására is figyelmet fordítunk, hiszen nálunk minden tanuló egy nagy táncos család tagja is egyben, így Te is az leszel. :)

Korlátlan felhasználású 30 napos havi bérleteddel bármennyi salsa óránkon részt vehetsz, bármelyik oktatási helyszínünkön, a szinteden belül és a szinted alatt. Máris kipróbálnád milyen nálunk egy salsa óra? Regisztrálj MOST az ingyenes első órádra, és ismerd meg Te is további kötelezettségek nélkül, milyen egy salsa óra nagy táncos családunkban.
 

Salsa figurák 1 percben

Ismerj meg néhány népszerű salsa figurát. Nézd meg az alábbi bemutató videóinkat!
 

 

További figurák 1 percben videókat nézhetsz meg a YouTube csatornánkon.
 

Salsa tanáraink 

Rauscher EszterRauscher Eszter salsa tanár 

Eszter általános iskolásként művészeti osztályos volt, ami azt jelentette, hogy délutánonként klasszikus balett, néptánc és kortárstánc foglalkozásokon vett részt. Egy fél évig társastáncra is járt 9 évesen, majd gimnazista korában folytatta aktívabban a társastáncolást. 
Egy ismerőse invitálására 2006 februárjától társastáncra és - az akkor még nem régen indult - salsára kezdett járni hozzánk a Goldance-be. Visszaemlékezése szerint rögtön megtetszett neki a közösség, a családias hangulat. Egyik otthona lett a Goldance. Latin, standard edzések, salsa csoportok, bulik, bemutatók. Akkoriban majdnem egy órára volt otthonától a tánciskolánk, de mindig megérte eljönni. 
Három évig tanult latin és standard táncokat. Állandó párja hol volt, hol nem volt. 2007-ben részt vett két tánciskolás versenyen. Párjával standard kategóriában kétszer arany érmet vittek haza, latinból harmadik illetve negyedik helyezést értek el.
Később háttérbe szorult a társastánc és maradt a salsa, egyre intenzívebben: bulizás, tanítás, fellépések. Számára a táncban, mozgásban nincs szabály, nincsenek korlátok. Szerinte a salsát nem lehet megunni, mindig tele van új kihívásokkal, amiben szabad lehetsz és önmagadat adhatod. 


Kövér Tibi salsa tanár Kövér Tibor salsa tanár

Tibi életét végigkísérte a tánc, de sokáig csak egy hobbi volt a sok közül, amit sokszor elkezdett, abbahagyott, majd újrakezdett. Aztán egy salsa buliban kiszúrt egy srácot, akinek tetszett a stílusa. Összeszedetten, pontosan, változatosan táncolt, úgy, ahogy akkoriban magát is el tudta volna képzelni. A szám után odament, hogy megkérdezze, hol tanult, Ő pedig azt mondta, menjen a Goldance-be. Másnap este már nálunk is volt. Párhuzamosan több órára is járni kezdett, és hamar rájött, hogy a salsában sokkal több van, mint amit addig hit. Meglátása szerint nem árt ha az ember ismer néhány vagány figurát, de a zenében ott lapul megannyi más izgalmas ritmus is, amiknek mind saját mozgásviláguk van, és ha ezeket észrevesszük, beleszőhetjük a táncba. Nincs olyan, hogy az ember hátradőlhet: vége, megtanultam salsázni. És talán pont ezért olyan izgalmas és szórakoztató az egész, hiszen amíg az ember tanul és fejlődik, az állandó sikerélmény garantált, a tánc pedig magabiztosságot ad és az önkifejezés eszközévé válik. 
Véleménye szerint a salsa három dolognak a tökéletes kombinációja. Ez a három dolog a tánc kreativitása, a mozgás maga és a jó társaság. A Goldance-ben ezt mind megtalálta, és azt szeretné, hogy azok, akik még csak most ismerkednek a salsával, ugyanúgy átélhessék majd ezt az élményt.


Kocza AnikóKocza Anikó salsa tanár

Anikó 2009-ben egy ismerőse unszolására jött el a Goldance egyik salsa órájára, ahol nem csak a táncstílus nyűgözte le, hanem a fantasztikus tanárok is. Az akkor szerzett benyomások egy olyan csodálatos komplexet alkottak, mely teljesen magával ragadta. Megjegyzi, hogy az első órák valóságos türelemjátéknak tűnhetnek, mikor nézed az órát és rájössz, hogy már negyvenöt perce alapot lépsz és megkérded:„vajon lesz ebből ma figura is?”. Majd mikor túlélted az ötvenezredik alaplépést is úgy, hogy még mindig van benned buzgóság, jönnek a várva-várt figurák. Röpke néhány óra alatt már elkezdesz zsibongani, hogy „Úristen akkor most tényleg elkezdünk táncolni?”. Ez a lelkesedés nem múlik el csak átalakul egy olyan rajongássá, ahol már nem a figurák mennyisége, hanem a minősége, az érzelmek és a zene lesz a lényeg. Ekkor eljutsz oda, hogy tánc közben kiüríted elmédet, kidobsz minden felesleget, és abban a pár percben nem engedsz be semmit kívülről csak a zenére koncentrálsz. Nem csak a ritmusát, a mondanivalóját is figyeled, átérzed, és a zenét táncolod. A rajongás eme állapotában pedig rádöbbensz, milyen súlya is volt a kezdő óra negyvenötödik percében lépett alaplépésnek, és milyen az, amikor egy setenta doble-t letáncolsz.
Idő közben már Anikó is azok táborát erősíti a Goldance-ben, akikre évről-évre az a nemes feladat vár, hogy átadják tudásukat, tapasztalataikat a salsa közösség ifjainak. 

További salsa tánctanárainkat itt ismerheted meg


Vélemény Salsa oktatásunkról

"Óvodás korom óta táncolok, de a salsa mindig Dorn Esztercsak érintő jelleggel jelent meg. Aztán rettenetesen kíváncsi voltam rá milyen is, és annak is örültem, hogy nem kell görcsölni a partner kérdésen. Versenytánc után ez elég megnyugtató volt. Már az első óra után azt éreztem, jól döntöttem. Annyira jól éreztem magam, hogy tudtam ez egy új szerelem. Azóta is visz magával és nincs megállás.
Rengetegszer találkoztam a Goldance hirdetéseivel mire végül beadtam a derekam. Szimpatikus volt, hogy mindenhol őket látom, mindig jönnek az infók. Jó látni, hogy itt a tanárok mennyire egyediek a saját kis stílusukkal.
Tasék órája igazán pörgős, és zseniálisan kötik össze a figurákat. A fiúk nagyon jól tudják használni ezeket az összekötéseket bulikban is és nagyon jól megtanulnak gyorsan reagálni. Az pedig, ahogy Tas keveri a street elemeket a salsával, még egyedibbé és érdekesebbé teszi az órákat.
Tibiék órája igazán technikás, hisz már a bemelegítés után kap az ember egy kis ízelítőt a salsán belül alkalmazható kis stílusokból. Az egyedi technikák és praktikák, amit Tibitől kap az ember mindig rengeteg segítséget nyújtanak mindenkinek. Jó látni, hogy Tibi milyen precízen és lassan nyúl egy figurához, nála kérdezés nélkül is mindenre megkapod a választ. Precíz, pontos megközelítés, hatalmas tudással a háttérben jellemzi őket." Dorn Eszter


"Mindig is szerettem a latin zenéket, így amikor egy új hobbit kerestem, könnyen eldöntöttem, hogy a salsát fogom kipróbálni. Tibi és Eszti első órája után már tudtam, hogy a tánc egy olyan dolog lesz az életemben, amit sokáig fogok csinálni.
Lenyűgözött az, hogy mindig változatos ez a tánc, a figurákat végtelen kombinációban táncolhatod és mindig tudsz valami újat tanulni, fejlődni.
Nagyon hálás vagyok Goldance-es tanáraimnak, akik motivációként szolgálnak, hogy a salsa sohasem befejezetlen, mindig meg tudsz újulni benne.
Nagyon szeretem, hogy az aktuális tudásodnak megfelelő órákon kívül alacsonyabb szintű órákra is be tudsz járni, hogy ismételhetsd a már rég elfelejtett dolgokat vagy csak tökéletesítsd az addig tanultakat.
A Goldance-ben a táncon kívül egy közösséget is kaptam: barátokat, számtalan szép emléket az órák utáni beülésekről, ezenkívül felejthetetlen táborokat, gyakorlóesteket és bulikat.
Aki szeretné valamivel megfűszerezni a szürke hétköznapokat, próbálja ki a Goldance salsa óráit." Bozány Tímea


"Azt hiszem úgy kezdődött, hogy hallottam egy igazán vidám, lendületes zenét, ami először a társastánchoz vezetett, annak is a latin ágához.  A partnerhiány sokszor kellemetlenséget okozott, emiatt kevésbé voltak élvezetesek a táncórák, de egyre több zenét megismerve kedvet kaptam, hogy kipróbáljak több táncstílust, így a salsát is.  Megérte!
És lám, jó helyre kerültem. Ez az a hangulat, ami jó kedvre derít.  Ohh, hogy nincs táncpartnered?  Sebaj!  Biztosan lesz.  Sőt!  Egy-egy rueda alatt - ami nagy kedvencem - nem egy, hanem több is van.
Amikor kimarad néhány nap, az nagyon nem jó, mert hiányzik a tánc, a zene.  Amióta táncolok sokkal, de sokkal jobban érzem magam, mert olyan élményt kapok, ami sokáig és hosszan hat rám. 
Végtelen a fejlődés, kimeríthetetlen a tárház, ezért az egyik legjobb döntésem, hogy elkezdtem táncolni." Réti Erika 


Kezdő salsa tanfolyam Budapesten és környékén 

Budapesten és környékén több helyszínen teheted meg velünk az első salsa lépéseidet. Egy salsa csoportnak hetente egy alkalommal, egy 90 perces órája van, azonban korlátlan felhasználású 30 napos havi bérleteddel minden csoportunk óráján részt vehetsz, a szinteden belül és a szinted alatta. A kezdő szintű csoport kb. 3 hónapig tart, ezt követően a csoport a következő szinten folytatódik. A kezdő salsa tanfolyam alatt elsajátíthatod a salsa alaplépéseket, és alkalom adtán tudni fogsz salsázni egy közösségi eseményen is. Regisztrálj ingyenes első órádra, és ismerkedj meg a salsa tánccal további kötelezettségek nélkül. Lemaradtál az első óráról? Sebaj! Az órák elején átismételjük a korábban tanultakat. Kezdő csoportjainkhoz az első 3 alkalommal lehet csatlakozni. 
 

Salsa figuralista a Goldance Tánciskolában 

Kezdő I.
Alaplépések, Abajo, Exhíbela, doble, Dile que si, Un tarrito, Medio, Guapea, Directo, Dile que no, Tropicana, Enchufla, doble, Vamos al medio, Dame, El uno, Vacila, Medio sombrero, Uno a hombro

Kezdő II.
Vacilala, Adios, Sombrero, Siete, Vacilala con double play / mambo, Candado, Enchufla (párcserés), Vacilala y exhíbela, Zorro, Hombres/mujeres derecha/izquierda, Pa'ti pa'mi, Coco, El uno loco, Dame dos, Candado y exhíbela doble, Zero, Setenta

Középhaladó I. 
Vacila con dos manos, Exhíbela loca, Evelyn, Dame y no llegas, Dedo, El dos, Montana, Adios con la Hermana, Enchufla/Adios arriba, Back to back, Adios con la familia, Siete con coca-cola, Yoghurt, Setenta y dame una, Ochenta y ocho, Setenta con guancho, Paseala, por arriba

Középhaladó II. 
Balsero, Kentucky, Abanico, Setenta cubana, Besito, Siete moderno, Dame arriba, Setenta doble, Abrazala, Gloria, Setenta y exhíbela, Enchufla complicado, Ocho ( 8 ), Coco complicado, Reverencia, Juana la cubana, Setenta complicado

Középhaladó III.
El cinco, DQN + coca-cola, Tunel, La Habana, Sombrero doble, Cadena hombres / mujeres / todos, El tres, Dedo saboreado, Siete loco, Balsero doble, Puente (2 pár együtt), Montana Estrellas, Bebe, Lazo, Ponle sabor, Sombrero con coca-cola, Guapea variáció

Haladó I. 
El doce, Paseala complicado, Setenta y dos, Pelota con 2 / 4 / clave / gipsy, Setenta con lasszó, Dedo guarapo y bota, Setenta nuevo, Niagara, Setenta y alarde, Setenta y alarde, Coca-cola por atraz, Puente, Machucho, Vacila con dos manos variáció, La cuadra


Haladó II.
Dedo loco, Sombrero de manny, Setenta comp. con. g. g., Hurrikán, Setenta con paseala, Avioneta, Three way stop, Setenta con coca-cola, Manolin, Madrid, La Cunada, Sesenta y cuatro, Rubenada, Setenta y tres, Noventa, Micaela

Haladó III. 
Thalia, Coca-cola por atraz var., La Rosa, Mona Lisa, Habana con tres giros, Paseala comp. tun turun, La Rodilla, El uno complicado, Septimbal, La Mayi, La Jenny, Registrala, Tres sabores, Las tijeras, Sabrosura


A salsa tánc eredete 

Az 1950-es években zenészek tömegei indultak el a Karib-térségből Amerikába szerencsét próbálni. Az amerikaiak körében idővel nagy népszerűségre tett szert a latin zene, sorra alakultak a latin zenekarok, melyek közül a legjobbak a 70-es évek végére már a Madison Square Gardenben adtak telt házas koncerteket. Itt, New Yorkban született meg a "salsa" kifejezés, melyet először a latin amerikai zenék gyűjtőneveként használtak. Miközben a latin zene folyamatosan igazodott az amerikai (és európai) fülhöz elkezdtek megalkotni egy táncot is, mely a latin táncosok ösztönös mozgását szabályos mederbe terelve immár az amerikaiak számára is érthetővé és táncolhatóvá vált. Így alakult ki lépésről lépésre a vonalas salsa, mely a mai napig nagy népszerűségnek örvend szerte a világon.

Eközben Kubában a zene és a tánc is egy másfajta evolúción ment át. Bár a kubai salsa története több száz évre nyúlik vissza, talán a legjelentősebb mérföldkő az 1920-as években a son megjelenése volt, melyet a mai napig táncolnak és amelyet sokan a mai értelemben vett kubai salsa elődjének is szoktak tekinteni. A 20. század első felében sorra jelentek meg Kubában a különböző zenék és táncok, a son mellett például a chachacha és a mambo. Ezek kombinációjából alakult ki idővel a Casino, melyet a világ ma kubai salsaként ismer. Rendkívül szabad és improvizatív táncról van szó, ahol a páros általában egymás körül egy köríven mozog, számos helycsere, forgás és a karok egymásba fűzésének bonyolult kombinációi biztosítják a tánc érdekességét és virtuozitását. Gyakran táncolják körtánc formájában is, itt a párok kör alakba rendeződnek és a hagyományos páros figurák mellett egyszerűbb és bonyolultabb párváltós figurák és játékos elemek is megjelennek, ezt hívják Rueda de Casino-nak, röviden ruedának.

Az 1980-as évektől kezdve a kubai salsa még egy fontos változáson ment keresztül. Mind a zenében, mind pedig a táncban megjelentek olyan egyéb stílusjegyek, amelyek korábban vagy külön már léteztek a felszín alatt, vagy külső hatásra szivárogtak be. Például a spanyol gyarmatosítók által Kubába hurcolt rabszolgák kultúrája, mely egy sajátos többistenhitből, kifejlett rituálékból, ősi ritmusokból és szent táncokból állt, vagy a már Kubában kialakuló kubai rumba. Külső elemként pedig mind a Karib-térség, mind az európai illetve amerikai zenék és táncok is hatással voltak a salsára, mint a jazz, a hip-hop, vagy ennek latin megfelelője, a reggaeton. Ez a keveredés hozta el a kubai salsa evolúcióját, mely mind a zene, mind pedig a tánc korábban soha nem látott változatosságához vezetett. A modern kubai salsában a figurák mellett rengeteg más mozgásforma is megjelenik, a táncosoknak így óriási és szinte kimeríthetetlen eszközkészlet áll rendelkezésükre, hogy kedvük szerint kifejezzék magukat a táncban és soha ne unják meg ezt a rendkívül szabad, kötetlen, vidám és improvizatív táncot.

Fontos még megemlíteni, hogy amikor salsáról beszélünk nem egy hagyományt tisztelünk, hanem egy rendkívül friss és élő dologról ejtünk szót. A kubai salsa a mai napig változik, fejlődik, hetente jönnek ki új zenék és albumok, kubai együttesek egyre gyakrabban tartanak koncerteket számos helyen Európában, ahol az órán hallott zenékre akár élőben is táncolhatunk. A latin zenék és táncok népszerűsége folyamatosan nő,  egyre többen ismerik és szeretik meg szerte a világon. Próbáld ki nálunk a salsa táncot, regisztrálj MOST ingyenes első órádra

Salsa tanáraink

Aszalos Viktor
 • Nálam a hangulat, a vezetés, az egyéni stílusok mutatkoznak meg. Pont ezekkel próbálok jó kedvet teremteni az órán részt vevőknek

Burinda Boglárka
 • A salsa csak jót hozott az életembe. Igazán jó embereket ismertem meg, remek barátokat szereztem. Életminőség-javításra mindenképp a táncot ajánlanám mindenkinek! Nekem bejött :)

Deák Gabriella
 • Pár évre rá úgy gondoltam, hogy elvégzem a Művelődési Intézet által indított tánctanári iskolát. Így lettem társas- és versenytánc oktató. A versenytáncban akkoriban egy kicsit megcsömörlöttem, valami olyat szerettem volna keresni, ami sokkal természetesebb, sokkal inkább a táncosoknak szól nem pedig a külső szemlélőnek. És így jött a nagy szerelem, a SALSA! Eleinte kubai tanároktól tanultam, próbáltam elsajátítani a természetes, belülről jövő mozdulatokat. Mondhatom, ez nem volt könnyű, vért izzadtam a versenytáncos, merev tartásommal. De aztán megtaláltam magamat. Rengeteget tanultam, majd évekig tanítottam egy tánciskolában és most itt vagyok.

  A salsa mindenkinek mást ad, mindenkit juttat valahova. Valakinek a zene örömét adja, valakinek a tánc szeretetét, az emberek és a társaság közelségét, vidámságot, izgalmat. Valakit annyira elbűvöl, hogy egész Kubáig repíti. És még ismerkedési lehetőségnek sem utolsó…! 

Garas Gusztáv
 • Hogy érkezett a tánc az életembe?

  A rendszeres, akár verseny szerű mozgás, a mindennapi testi és szellemi edzés életem része amióta az eszemet tudom. A latin, leginkább a kubai zene pedig a sok rock/metál/punk zene mellett folyamatosan megtalálható volt a kazettáim/CD-im között. Így a salsa itthoni térhódításával, egyenes út vezetett számomra egy hazai tánciskolába. Ekkortól, végre nem csak "idétlenül ugrálhattam" a zene ritmusára, hanem már bátran, szebbnél szebb hölgyeket forgattam a táncparketten majdnem minden este. Később külföldi munkáim, révén volt szerencsém néhány remek kubai tanár óráin megfordulni, éveken át rendszeresen járni hozzájuk és tanulni tőlük. Ezen tanulás remélhetőleg életem része marad még vagy 100 évig.

  Mit ad nekem a tánc és a tanítás?

  Számomra óriási öröm, hogy megmutathatom óráimon azt a boldogságot másoknak, amit a salsa nekem ad. Roppant nagy megtiszteltetés megismertetni az érdeklődőknek azt a fantasztikus kultúrát melyet átjárnak a zenék és ritmusok, a mozgás, a női-férfi viszonyok és a humor.
  Ehhez nyújt remek, professzionális közeget a Goldance, mely iskolában kiváló körülmények között tarthatom óráim.

Jakal Jenő
 • Életem egyik legjobb döntését hoztam, amikor 2006 októberében elmentem az első salsa órámra. A tánc már korábban is érdekelt, ezért egy évig kipróbáltam a társastáncot is. Utána a tanulmányaim miatt egy pár évre abba kellett hagynom a táncolást. Majd 2006 októberében a barátaim szóltak, hogy ők elmennek és beiratkoznak salsa tanfolyamra. Megkérdezték, hogy van-e kedvem csatlakozni? Volt kedvem. Több évig jártam a tánciskolába, indultam versenyeken, voltam fellépő csapat tagja, voltam táborokban, nemzetközi fesztiválokon és kicsit tanítottam is.
  Az elmúlt évtizedekben egyre nagyobb teret hódit a világban a latin zene, és ezáltal egyre népszerűbbek az erre épülő táncok. Nálam első helyen a kubai salsa áll, és töretlen lendülettel művelem már több mint 13 éve. Mindenkit csak bíztatni tudok, aki szeret mozogni, szereti a latin zenét, hogy kezdjen el táncolni. Az egyik legjobb mozgásforma, és hatalmas örömforrás. A kubai salsa színes vidám szórakoztató, dinamikus tánc. Lehet nagyon lazán is táncolni és elegánsan is, megvan benne minden, ami átmozgatja az ember testét és lelkét. A tánc mára olyan fontos lett számomra, mint a levegő, és ha a Marsra költöznék, még ott is biztosan táncolnék.
  A táncnak csodás dolgokat köszönhetek, hasznos tapasztalatokat, jó barátokat és rengeteg élményt, ami az egyik legfontosabb az életben. Elmész táncolni és egy idő után kitágul számodra a világ. Az életben fontos a kikapcsolódás és az aktív pihenés, és erre a salsa tökéletes. Manapság szerencsére nagyon sok lehetőség van arra, hogy kamatoztassuk azt a tudást, amit az órákon szereztünk meg, és kulturált körülmények között menjünk el szórakozni. Szerintem, aki elmegy táncot tanulni, főleg azért teszi, mert érdekli és szeretne megtanulni, de a legfontosabb, hogy jól érezze magát. Az óráim a tánc megtanítása mellett főleg arról szólnak, hogy jól érezzük magunkat.
  Köszönöm a Goldance Tánciskolának, hogy lehetőséget adott arra, hogy átadjam azt a tudást, és pozitív életérzést, amit az elmúlt 13 év alatt megszereztem.
   

Kocza Anikó
 • …salsa az egy sós, piros színű, sűrű szósz, amibe még ennél is sósabb háromszög alakú, száraz, tortilla chips-nek nevezett cuccot tunkolnak…Nem?!?...Ja, hogy a tánc…!!! :) … az teljesen más…inkább édesnek mondanám…”

Kovács Lilla
 • Tanárként az a célom, hogy másokat is megfertőzzek a tánc imádatával, hogy másoknak is az élete részévé váljon ez a pezsgő, új világ.

Kovács Zsófia
 • A táncban az a legjobb, hogy mindenkinek mást jelent. Kinek mozgást, kinek tevékenységet, kinek terápiát vagy életérzést, esetleg önmegvalósítást. A tánc azt adja, amire éppen szükséged van, ezért nem lehet egyszerűen definiálni. Én azt a szabadságot nyerem belőle, amelyet nem korlátozhat semmi. Bízom, sőt hiszek benne, hogy másoknak is megtaníthatom ezt a lélekgyógyító, felszabadító, lélekszépítő valamit, amit táncnak hívnak.

Kovács Péter
 • Hogyan érkezett a tánc az életembe?

  Maga a tánc 16 éves koromban csöppent az életembe. Műszaki középiskolába jártam, amikor az egyik osztálytársam felkért, hogy csatlakozzak az épp induló társastánc órához. Eleinte ódzkodtam tőle, hisz abban az időben (1991) nem volt még divat, hogy egy fiú, pasi, férfi táncoljon. Ennek ellenére lenéztem oda, majd amikor láttam, hogy a csoport 2/3-a lány, jelentkeztem is... ;)
   Annyira megtetszett, hogy végigjártam a tanfolyamokat, majd felkértek, hogy versenyszerűen folytassam, amire gondolkodás nélkül igent mondtam. 7 évet versenyeztem, azonban az élet (munka) közbeszólt, és sajnos hosszú ideg mellőznöm kellet ezt a hobbyt.
  2008-ban tudtam visszatérni a táncos közegbe. Akkoriban kezdett teret hódítani a kizomba, bachata, salsa, bár utóbbi már igencsak népszerű volt. Mindegyikbe bele-bele kóstoltam, de valahogy a salsában találtam meg azt stílust, táncformát, amit valahogy sose tudtam megunni, nem beszélve az autentikus mivoltára, így a mai napig is van/lehet mit tanulni, finomítani.
  Kortól, nemtől függetlenül bárki, bármikor elkezdheti, nem számít ki vagy, honnan jöttél. Tánc közben csak Te vagy, a partnered, és a zene....
  Nagyon megörültem akkor, amikor a Goldance felkért, hogy a náluk eltöltött sok év alatt megszerzett tudást kamatoztassam az újak oktatásával

Kövér Tibor
 • Számomra a salsa három dolognak a tökéletes kombinációja. Ez a három dolog a tánc kreativitása, a mozgás maga és a jó társaság. A Goldance-ben én ezt mind megtaláltam, és azt szeretném, hogy azok, akik még csak most ismerkednek a salsával, ugyanúgy átélhessék majd ezt az élményt.

Lakó Franciska
 • Hogy csöppentem a tánc világába?

  A tánc már régóta része az életemnek. 9 évesen kezdtem bele a táncolásba. Belekóstoltam többek között az akrobatikus rock ‘n’ rollba és a társastáncba is, rengeteg más táncfajta mellett.

  Hogyan kerültem a salsa bűvkörébe?

  Egy nyári tánctábor alkalmával látogattam el első salsa órámra. A zene, a mozdulatok és a felszabadult hangulat azonnal magával ragadott. A tábort követő szeptemberrel meg is kezdtem salsás pályafutásom. :)

   

  Miért a salsa az igazi? ;)

  Salsától eddig csak pozitív dolgokat kaptam. Rengeteg önbizalmam lett, felszabadultabbak és könnyebbek a mindennapjaim. Nagyon jó stresszoldó, hiszen “kitáncolhatom” magamból a feszültséget.

  Ha szeretnéd te egy kicsit felrázni a mindennapjaid, ne habozz, gyere el és fűszerezzük meg együtt a világot! :)

Nagy Gábor
 • A vonalas stílus klasszikus és egyben örökmodern zenei világa rendkívüli élményt nyújt, ha kipróbálod. Nem tudom, kinek mit jelent a tánc, de mindazok mellett, hogy kikapcsol, energiát ad, fiatalít, tanulásra buzdít, megajándékoz még egy lehetőséggel. Egy lehetőséggel, hogy beleépülj a zenébe. A sok hangszer közé csempészd be a sajátodat, legyen a táncod is hangszer, legyen ez a tied, legyen a partneredé, akivel együtt zenélhettek. Minden tánc más, minden tánc egyedi és megunhatatlan, megismételhetetlen.

Nándori Ágnes
 • A tánc mindig is fontos része volt az életemnek, számomra igazi kiteljesedés! 

  A hip hop és jazz után mostmár 4 éve a latin táncok szerelmese lettem. A salsa egy csodás utazás amiben rengeteget lehet fejlődni mozgás-koordinációban, feltölt, felpezsdít! A pörgős zenék és bulik hangulata egyszóval varázslatos! 

Rauscher Eszter
 • A salsa, amit nem lehet megunni, ami mindig kihívás, amiben szabad lehetsz és önmagadat adod

Sarkady Csaba
 • A vidám hangulat és az alapos tanítás jellemez az órákon. 

Scheff János
 • 18 éves koromban kerültem komoly „összetűzésbe” a tánccal :) amikor a szalagavató bálról elhívtak egy akkori tánciskola záró bulijára. Szerelem volt első látásra, ami a mai napig tart és még tovább is fog. :) Természetesen végig jártam a ranglétrát majd annak rendje és módja szerint versenyezni kezdtem és hat éven át folyamatosan napi szinten űztem. Voltam Budapest bajnok és nyertem magyar bajnokságot standard és latin táncok kategóriában is. De az élet közbeszólt és egy időre abba kellet hagynom. Majd 2009 – ben egy ismerősöm unszolására elmentem vele egy salsa buliba, ahol magával ragadott a tánc, a zene, a hangulat, a pezsgő ritmusok. Ez egy életérzés nem csak a táncról szól, itt mindent megtaláltam, amit a táncban szeretek, a mozgást, a lendületet, a dinamikát. Az alapvető szabályokat betartva úgy variálhatod a figurákat, ahogy TE akarod. A szabadság a változatosság a kezedben van.  Nyilván itt is végig kellett járni az alapokat – ahogy majd nektek is kell – ahhoz, hogy jobb táncos legyek. Mivel a salsa egy „szósz”, ami magába foglal nagyon sok ritmikai dolgot és táncot, ezért nagyon fontosnak tartom a fejlődést s ennek érdekében a mai napig folyamatosan képzem magam. Mikor elértem egy tudás szintet úgy gondoltam megértem arra, hogy szintet lépjek ezért elmentem a salsa szülőhazájába Kubába, ahol a korábbi fejlődésem újabb irányelvet és irányvonalat kapott. Ahol az afro alapok alapos tanulmányozása elengedhetetlen a profi táncos státushoz. A salsa az afro alapokból építkezik a mai napig is és fejlődik ennek köszönhetően. Nyilván magába építi a mai táncok világát is, ezért ilyen népszerű a világ minden táján. Nem kell hozzá sok minden csupán pár hangszer és már meg is vannak az alapritmusok és már lehet is rá táncolni, mivel ez egy utcai tánc mindenki számára. Igy mindenki számára könnyen elérhető, megtanulható – Gyere el és tapasztald meg - Ennek köszönhetően is folyamatosan járok nemzetközi továbbképzésekre, hogy fejlődjek és képezzem magam, hogy jobb és jobb legyek és egyre többet adhassák át a diákjaimnak ebből a gyönyörű mozgáskultúrából. Pár évvel ezelőtt megkeresett a Goldance Tánciskola, hogy volna e kedvem náluk tanítani az ő keretein belül   a megszerzett tudásomat átadni, egyengetni a tanítványok útját. Boldogan mondtam igent, mert így nem csak ők fejlődnek, amikor tanítom őket –hanem ezáltal én is fejlődők és tanulok tőlük, mert a legfontosabb a tánc és a mozgás szeretete. 

Takács Vendel
 • Nagyjából tizenöt évvel ezelőtt két haverom unszolására elmentünk egy kezdő salsa órára, mivel az a hír járta, hogy ott aztán jó sok a csinos lány (így is volt). Nem tagadom, a tánc egyáltalán nem vonzott, a szép lányok híre viszont annál inkább! Én lepődtem meg a leginkább, mikor azon kaptam magam, hogy már hónapok óta járok és ugyan egy lányt sem szedtem fel még, ellenben teljesen magával ragadott a tánc! (Persze, a két haverom a második óra után lekopott…) Nem sokkal később a versenyzésbe és a tanításba is belekóstoltam; ez utóbbi mindig is közelebb állt a szívemhez.

Takácsné Schmidt Ildikó
 • A salsa pedig….maga a buli, a vidámság, az őrület!  :)

  Az óráimon a legnagyobb célom az, hogy a tánctudás és a fantasztikus hangulat mellett átadjam a tánc iránti szeretetem, és megtanítsalak Titeket élvezettel és felszabadultam táncolni!

  Az én mottóm: „Nem az a lényeg, hogy mit, hanem az, hogy hogyan!” :)
   

Áraink

 

Főbérlet 9990 Ft, egy választott táncstílusra, korlátlan alkalommal, tudásszinteden és alatta. Érvényes a váltás napjától egy hónapig. (Következő hónap azonos napja mínusz 1 nap, ünnepnapokkal nem hosszabbodik)

 

Első kiegészítő bérlet + 3000 Ft, a főbérlet mellé plusz egy táncstílusra, korlátlan alkalommal, tudásszinteden és alatta. (Érvényességi ideje megegyezik a vásárlás napján aktuális főbérleted érvényességével)

 

Második kiegészítő bérlet + 1500 Ft, az összes oktatott táncstílusunkra, korlátlan alkalommal, tudásszinteden és alatta. (Érvényességi ideje megegyezik a vásárlás napján aktuális főbérleted érvényességével)


6 alkalmas bérlet 12.000 Ft. Érvényes a váltás napjától két hónapig. (Következő utáni hónap azonos napja mínusz 1 nap, ünnepnapokkal nem hosszabbodik)
 

Alkalmi díj (90 perces órákra) 2.500 Ft
 

Árkalkulátor

Kedvezmények

Az első órád - online regisztrációt követően - minden táncstílusban ingyenes, bármikor csatlakozol!


Hívd meg ismerősödet és megajándékozunk egy teljes ingyenes hónappal! 

 (Amennyiben az ismerősöd még nem Goldance-es, Te már rendelkezel érvényes Goldance bérlettel és együtt vásároljátok meg a bérleteteket!)


Havi bérleteddel korlátlan alkalommal táncolhatsz minden helyszínünkön és csoportunkban! (A szintednek megfelelő és a szinted alatti csoportokban, az adott táncstílusra érvényes bérlettel!) 


Diákkedvezmény! 25 éves korig, érvényes diákigazolványod felmutatásával 20% kedvezményt adunk. 


 

 

Órarend

Találatok

# #Szint Szint Tanár #Nap Nap Időpont Helyszín Érdekel?
1 0 ÚJ Salsa - Kezdő I. szint
Kezdési dátum hamarosan...
Tanár: Viktor , Gabi 3 Nap: Szerda
Időpont: 20:00-21:30
Helyszín: Nyugati/Oktogon Fáklya Klub II.em. 214.
Érdekel
2 0 ÚJ Salsa - Kezdő I. szint
Kezdési dátum hamarosan...
Tanár: Bogi , Jenő 4 Nap: Csütörtök
Időpont: 19:30-21:00
Helyszín: Móricz - Szent Margit - Szent Margit terem
Érdekel
4 0 Salsa - Kezdő I. szint Tanár: Anikó , Péter 1 Nap: Hétfő
Időpont: 18.30-20.00
Helyszín: Nyugati/Oktogon Fáklya Klub I.em. terem
Érdekel
7 0 Salsa - Kezdő I. szint Tanár: Vendel , Ildi 2 Nap: Kedd
Feb. 18 - tól!
Időpont: 18.00-19.30
Helyszín: La Place
Érdekel
8 0 Salsa - Kezdő I. szint Tanár: Viktor , Gabi 3 Nap: Szerda
Febr. 19 - től!
Időpont: 18.30-20.00
Helyszín: Nyugati/Oktogon Fáklya Klub II.em. 214.
Érdekel
9 6 Salsa - Haladó II. szint Tanár: Franci , Jani 4 Nap: Csütörtök
Időpont: 18.30-20.00
Helyszín: Móricz - Szent Imre
Érdekel
10 0 Salsa - Kezdő I. szint Tanár: Bogi , Jenő 4 Nap: Csütörtök
Feb. 20 - tól!
Időpont: 18.00-19.30
Helyszín: Móricz - Szent Margit - Szent Margit terem
Érdekel
11 0 Salsa - Kezdő I. szint Tanár: Bogi , Jani 3 Nap: Szerda
Jan. 8 - tól!
Időpont: 20.00-21.30
Helyszín: Móricz - Szent Imre
Érdekel
12 0 Salsa - Kezdő I. szint Tanár: Anikó , Péter 1 Nap: Hétfő
Jan. 6 - tól!
Időpont: 20.00-21.30
Helyszín: Nyugati/Oktogon Fáklya Klub I.em. terem
Érdekel
13 0 Salsa - Kezdő I. szint Tanár: Viktor , Zsófi 4 Nap: Csütörtök
Jan. 9 - től!
Időpont: 18.15-19.45
Helyszín: Nyugati/Oktogon Fáklya Klub III.em. terem
Érdekel
14 1 Salsa - Kezdő II. szint Tanár: Bogi , Jani 5 Nap: Péntek
Időpont: 19.30-21.00
Helyszín: Móricz - Szent Margit - Szent Margit terem
Érdekel
15 0 Salsa - Kezdő I. szint Tanár: Anikó , Ádám 1 Nap: Hétfő
Nov. 4-től
Időpont: 18.30-20.00
Helyszín: Nyugati/Oktogon Fáklya Klub I.em. terem
Érdekel
16 0 Salsa - Kezdő I. szint Tanár: Gabi , Zoli 3 Nap: Szerda
Időpont: 18.30-20.00
Helyszín: Nyugati/Oktogon Fáklya Klub II.em. 214.
Érdekel
17 11 Salsa - Vonalas salsa - Kezdő II. szint Tanár: Gábor , Ági 2 Nap: Kedd
Időpont: 18.30-20.00
Helyszín: Nyugati/Oktogon Fáklya Klub II.em. 214.
Érdekel
18 1 Salsa - Kezdő II. szint Tanár: Anikó , Gábor 2 Nap: Kedd
Időpont: 20.00-21.30
Helyszín: Nyugati/Oktogon Fáklya Klub III.em. terem
Érdekel
19 1 Salsa - Kezdő II. szint Tanár: Bogi , Jani 3 Nap: Szerda
Időpont: 18.00-19.30
Helyszín: Budaörs - Illyés Gy. Gimnázium
Érdekel
23 2 Salsa - Középhaladó I. szint Tanár: Zsófi , Tibi 5 Nap: Péntek
Időpont: 18.00-19.30
Helyszín: Nyugati/Oktogon Fáklya Klub III.em. terem
Érdekel
25 0 Salsa - Kezdő I. szint Tanár: Guszti , Zsófi 1 Nap: Hétfő
Időpont: 18.30-20.00
Helyszín: Körút / Oktogon - Teréz krt. 13.
Érdekel
26 2 Salsa - Középhaladó I. szint Tanár: Gabi , Zoli 3 Nap: Szerda
Időpont: 20.00-21.30
Helyszín: Nyugati/Oktogon Fáklya Klub II.em. 214.
Érdekel
27 3 Salsa - Középhaladó II. szint Tanár: Gabi , Csabi 5 Nap: Péntek
Időpont: 18.30-20.00
Helyszín: Nyugati/Oktogon Fáklya Klub II.em. 214.
Érdekel
29 1 Salsa - Kezdő II. szint Tanár: Franci , Jani 4 Nap: Csütörtök
Időpont: 20.00-21.30
Helyszín: Móricz - Szent Imre
Érdekel
30 2 Salsa - Középhaladó I. szint Tanár: Gábor , Ági 1 Nap: Hétfő
Időpont: 18.30-20.00
Helyszín: Nyugati/Oktogon Fáklya Klub III.em. terem
Érdekel
31 3 Salsa - Középhaladó II. szint Tanár: Tibi , Eszti 1 Nap: Hétfő
Időpont: 20.00-21.30
Helyszín: Nyugati/Oktogon Fáklya Klub II.em. 214.
Érdekel
32 4 Salsa - Középhaladó III. szint Tanár: Bogi , Jani 5 Nap: Péntek
Időpont: 18.00-19.30
Helyszín: Móricz - Szent Margit - Szent Margit terem
Érdekel
33 5 Salsa - Haladó I. szint Tanár: Gabi , Csabi 5 Nap: Péntek
Időpont: 20.00-21.30
Helyszín: Nyugati/Oktogon Fáklya Klub II.em. 214.
Érdekel
36 5 Salsa - Haladó I. szint Tanár: Lilla , Tibi 3 Nap: Szerda
Időpont: 20.00-21.30
Helyszín: Körút / Oktogon - Teréz krt. 13.
Érdekel
37 3 Salsa - Középhaladó II. szint Tanár: Viktor , Eszti 4 Nap: Csütörtök
Időpont: 20.00-21.30
Helyszín: Nyugati/Oktogon Fáklya Klub III.em. terem
Érdekel
38 7 Salsa - Haladó III. szint
Csütörtöki Club Cubano folytatása!
Tanár: Lilla , Tibi 3 Nap: Szerda
Időpont: 18.30-20.00
Helyszín: Körút / Oktogon - Teréz krt. 13.
Érdekel
39 5 Salsa - Haladó I. szint Tanár: Guszti , Zsófi 1 Nap: Hétfő
Időpont: 20.00-21.30
Helyszín: Körút / Oktogon - Teréz krt. 13.
Érdekel
40 9 Salsa - Club Cubano szint
Izoláció. Látogatható haladó szinttől!
Tanár: Tibi , Eszti 1 Nap: Hétfő
Időpont: 18.30-20.00
Helyszín: Nyugati/Oktogon Fáklya Klub II.em. 214.
Érdekel

Utolsó frissítés dátuma: 2020.03.13. Érvényes 2020. január 7-től.

Helyszínek betöltése...
Helyszínek

NYUGATI / OKTOGON - FÁKLYA KLUB, 1067 Bp., Csengery utca 68. I.em. terem

 
Hétfő 18.30 - 20.00
Salsa - Kezdő I. -
 
Hétfő 20.00 - 21.30
Jan. 6 - tól!
Salsa - Kezdő I. -
 
Hétfő 18.30 - 20.00
Nov. 4-től
Salsa - Kezdő I. -

NYUGATI / OKTOGON - FÁKLYA KLUB, 1067 Bp., Csengery utca 68. II.em. 214.

ÚJ
Szerda 20:00 - 21:30
Salsa - Kezdő I. -
Kezdési dátum hamarosan...
 
Szerda 18.30 - 20.00
Febr. 19 - től!
Salsa - Kezdő I. -
 
Szerda 18.30 - 20.00
Salsa - Kezdő I. -
 
Kedd 18.30 - 20.00
Salsa - Vonalas salsa - Kezdő II. -
 
Szerda 20.00 - 21.30
Salsa - Középhaladó I. -
 
Péntek 18.30 - 20.00
Salsa - Középhaladó II. -
 
Hétfő 20.00 - 21.30
Salsa - Középhaladó II. -
 
Péntek 20.00 - 21.30
Salsa - Haladó I. -
 
Hétfő 18.30 - 20.00
Salsa - Club Cubano -
Izoláció. Látogatható haladó szinttől!

NYUGATI / OKTOGON - FÁKLYA KLUB, 1067 Bp., Csengery utca 68. III.em. terem

 
Csütörtök 18.15 - 19.45
Jan. 9 - től!
Salsa - Kezdő I. -
 
Kedd 20.00 - 21.30
Salsa - Kezdő II. -
 
Péntek 18.00 - 19.30
Salsa - Középhaladó I. -
 
Hétfő 18.30 - 20.00
Salsa - Középhaladó I. -
 
Csütörtök 20.00 - 21.30
Salsa - Középhaladó II. -

OKTOGON - VI. ker.,Teréz körút 13.

 
Hétfő 18.30 - 20.00
Salsa - Kezdő I. -
 
Szerda 20.00 - 21.30
Salsa - Haladó I. -
 
Szerda 18.30 - 20.00
Salsa - Haladó III. -
Csütörtöki Club Cubano folytatása!
 
Hétfő 20.00 - 21.30
Salsa - Haladó I. -

MÓRICZ - SZENT IMRE - Szent Imre Gimnázium, XI. ker. Villányi út 27.

 
Csütörtök 18.30 - 20.00
Salsa - Haladó II. -
 
Szerda 20.00 - 21.30
Jan. 8 - tól!
Salsa - Kezdő I. -
 
Csütörtök 20.00 - 21.30
Salsa - Kezdő II. -

MÓRICZ - SZENT MARGIT - Szent Margit Gimnázium, XI. Villányi út 5-7

ÚJ
Csütörtök 19:30 - 21:00
Salsa - Kezdő I. -
Kezdési dátum hamarosan...
 
Csütörtök 18.00 - 19.30
Feb. 20 - tól!
Salsa - Kezdő I. -
 
Péntek 19.30 - 21.00
Salsa - Kezdő II. -
 
Péntek 18.00 - 19.30
Salsa - Középhaladó III. -

BUDAÖRS - Illyés Gyula Gimnázium - Illyés Gyula Gimnázium, Budaörs Szabadság út 162

 
Szerda 18.00 - 19.30
Salsa - Kezdő II. -

La Place

 
Kedd 18.00 - 19.30
Feb. 18 - tól!
Salsa - Kezdő I. -
A járványhelyzet miatt határozatlan ideig zárva tartunk RÉSZLETEK ITT