Társastánc

Tüzes Tangó? Incselkedő Cha – cha – cha? A bálok királynője… Melyik tánc is az?
Európai kultúránk alapvető része a társastánc. Ugye nem hagynád ki? Érkezz párban, vagy egyedül, megtanítunk!

 
Mik is a Társastáncok?

Európában a társastáncok történetének nagy része olyan társadalmi összejövetelekhez köthető, amelyeken a tánc különösen fontos volt ahhoz, hogy az emberek találkozhassanak egymással. Rengeteg fiatal táncolt abban a reményben, hogy a tánc által megismerje a jövőbeli férjét vagy feleségét. A báli tánc lehetővé tette a pároknak, hogy egymás közelébe kerülve benyomást szerezzenek a másikról. 
 
A középkorban nagyon kevés volt a különbség a néptánc és a társastánc között, és a táncolás gyakran vonalakon és körökben mozgó emberek csoportja volt, tehát nem párokban táncoltak. A csoportos táncokból egyre jelentősebben kezdett kiválni a páros tánc , amely a társastáncok kialakulásához vezetett.
 

 

BŐVEBBEN

 

Áraink

Arany bérlet 12.990 Ft tárgyhó 1 - 31 között, minden táncstílusunk összes órájára (szinteden belül és alatta)

Ezüst bérlet 11.990 Ft tárgyhó 1 - 31 között, 2 választott táncstílus minden órájára (szinteden belül és alatta)

Bronz bérlet 8.990 Ft tárgyhó 1 - 31 között, 1 táncstílus minden órájára (szinteden belül és alatta)


Alkalmi díj (90 perces órákra) 2.250 Ft

Alkalmi díj (60 perces órákra) 1.500 Ft

Árkalkulátor

Kedvezmények

Az első órád ingyenes, bármikor csatlakozol hozzánk!


Hívd meg ismerősödet és megajándékozunk egy teljes ingyenes hónappal! 

 (Amennyiben az ismerősöd még nem Goldance-es, Te már rendelkezel érvényes Goldance bérlettel és együtt vásároljátok meg a bérleteteket!)


Havi bérleteddel korlátlan alkalommal táncolhatsz minden helyszínünkön és csoportunkban! (A szintednek megfelelő és a szinted alatti csoportokban, az adott táncstílusra érvényes bérlettel!) 


Diákkedvezmény! 25 éves korig, érvényes diákigazolványod felmutatásával 25% kedvezményt adunk. (Zumbára nem érvényes)


50+ évesek a senior csoportokat 50% bronz bérlet kedvezménnyel látogathatják!

 

Órarend

Találatok

Társastánc csoportban tetszőleges szinten Tetszőleges napon, tetszőleges tanárral,  tetszőleges időpontban, helyszín választás tetszőleges.
# #Szint Szint Tanár #Nap Nap Időpont Helyszín Érdekel
134 1 Pest Társastánc - Középhaladó
Középhaladó és Haladó
Dave Szandi Kati Gábor 3 Szerda
18.30-20.00
Nyugati/Oktogon Fáklya Klub I. Em
137 3 Pest Társastánc - Szuperhaladó
SzH és felette
Dave Szandi Kati Gábor 3 Szerda
20.00-21.30
Nyugati/Oktogon Fáklya Klub Fsz.

Utolsó frissítés dátuma: 2018.06. 29! Érvényes 2018 július 2- től!

Helyszínek betöltése...
Helyszínek

NYUGATI / OKTOGON - FÁKLYA KLUB, 1067 Bp., Csengery utca 68. Fsz.

 
Szerda 20.00 - 21.30
Társastánc - Szuperhaladó - SzH és felette

NYUGATI / OKTOGON - FÁKLYA KLUB, 1067 Bp., Csengery utca 68. I. Em.

 
Szerda 18.30 - 20.00
Társastánc - Középhaladó - Középhaladó és Haladó

Standard társastáncok

Bécsi keringő: A legrégebbi hagyományú társastánc, eredete egészen a XVI. századig vezethető vissza, kialakulását követően báli programok előszeretettel előadott tánca lett. Későbbi népszerűségében nagy szerepet vállalt a Strauss dinasztia lenyűgöző zenéivel, majd az osztrák császár rajongása. A bálok királynőjének is szokták mondani.

Angol keringő: A standard kategória első táncaként szerepel a versenyeken. Táncoktatásban az egyik alap stílus. Népszerű táncfajta, eleganciájának köszönhetően bálok kedvelt nyitótánca. Nevéből nem bonyolult kikövetkeztetni, hogy származási helye Anglia. 

Tangó: A 19. század végén alakult ki Argentína és Uruguay területén, majd hamarosan a világ többi részébe is kiterjedt. Ma a tangónak sok formája létezik, de minden esetben jellemzi a szenvedélyes, érzéki lüktetés és az elegáns stílus. 

Slow foxtrott: Az 1920-as években alakult ki, sok ismert táncos kedvence. Hasonló a keringőhöz, de ezt nem ¾, hanem 4/4-re táncolják. A slow foxtrott táncolása magas szintű technikai tudást, sok tapasztalatot, és jó fizikai állóképességet igényel. 

Quickstep: A 20. század elején alakult ki New York-ban és először karibi és afrikai táncosok táncolták, azonban eredetét tekintve ez egy angol tánc, mely a slowfox és a charleston kombinációjaként született, de később teljesen különvált elődeitől.

Latin társastáncok

Cha-cha-cha: A 20. század közepén, a mambó és a rumba ötvözetébel született meg, először Észak-Amerikát hódította meg. Három fajtája van: a nyugati, a latin és a kubai. A variációgazdag, vidám figurákkal nagyon gyors áttörést hozott. Érdekessége, hogy rendkívül sok diszkó zenére is lehet táncolni.

Szamba: A szamba afrikai eredetű, ősi népi tánc, amely a rabszolga-kereskedés útján jutott el Brazíliába. Szaggatott, rövid mozdulatai a megbilincselt rabszolgák mozgását jelképezik, azt, hogy még tánc közben sem tudtak láncaiktól megszabadulni. A szamba egyszerű lépéseit a kezdők gyorsan megtanulhatják, míg a jó táncosok tánckészségüknek megfelelő variációkat találnak.

Rumba: A szó jelentése: ünnep, tánc, felkiáltás. Maga a rumba több kubai páros tánc összefoglaló neve. Zenéjét az afrokubai ritmusok jellemzik. Az első rumba koreográfiát az angolok dolgozták ki, melyet a franciák és a németek átvettek. 1964-től versenyeken is táncolják.

Pasodoble: Spanyol tánc, táncpaketten nem igen szokták bemutatni. A pasodoble bikaviadalt jelképez, ahol a férfi a matador szerepét ölti magára, a nő pedig a piros kendőét. A férfi és a nő együtt mozog egy képzelt bika körül, miközben flamenco-elemeket és az arénabeli küzdelemre jellemző stilizált figurákat adnak elő.

Jive: 4/4-es ütemű szalontánc, mely az USA-ban élő afro-amerikaiaktól ered, az 1930-as évekből. Egyike a Swing zenére alkalmazható táncoknak. Sok alaplépése hasonlít más swing-re táncolható stílusokra, a fő különbség a sasszék kiélezett ritmusában van.

Mambó: Kezdetben egy afro-kubai zene elnevezése volt, a szó vallási értelemben szent cselekedetet, az istenekkel való beszédet jelentette. A modern mambóban különböző ritmusok kapcsolata és átfedése található meg. A Dirty Dancing film átlal vált igazán népszerűvé. 

 


TECHNIKAI ÓRÁK ÉS GYAKORLÁSOK VERSENYZŐINKNEK 
az ÓRARENDBEN tekinthetők meg.