Bachata tánc tanfolyam Budapest 2 helyén

A Bachata tánc a karibi térség szerelmi tánca.
Érzéki mozdulatok, fülbemászó zene.
 

 

A bachata elképesztő módon növelheti az önbizalmadat. Szinte észrevétlenül döbbensz rá, hogy igenis mennyire férfias / nőies tudsz lenni, hogy mennyi minden rejlik benned, ami eddig valahol a felszín alatt rejtőzött. A bachata kiváló alkalom társas és baráti kapcsolataid bővítésére. Sőt, az sem kizárt, hogy tánc közben rád talál az igazi szerelem. Tapasztalatból írjuk ezt, hiszen történt már így több tanítványunkkal és oktató párosainkkal is. :) 
 

Mint a tánc általában, a bachata is remek kikapcsolódási, szórakozási, sőt sportolási lehetőséget nyújt. A gyönyörű mozdulatoknak és a kellemes zenének köszönhetően észre sem veszed, hogy mennyire átmozgatja szinte minden porcikád. Tánc közben rengeteg kalóriát égetsz el, és még az alakod is formálod. Leginkább a has- és farizmokat dolgoztatod meg bachata közben. Bizony számíthatsz rá, hogy az első bachata óráid után még az izomláz is elő fog venni. Ez azonban hamar el fog múlni, ha belejössz majd a bachata mozdulataiba.

Tudtad, hogy a világhírű Despacito számra is lehet bachatát táncolni?
Tanulj meg csábítani a táncon keresztül. Érzéki mozdulatok, party, vidámság vár nagy táncos családunkban. Próbáld ki milyen nálunk egy bachata óra. Regisztrálj ingyenes első órádra!
 

Vélemények Bachata oktatásunkról

"Miért éppen bachata? Mert hamar látványos elemeket táncolhatsz. A férfi igazi férfi, a nő igazi nő lehet. Miért éppen a Goldance bachata tanáraival? Mert szakmailag felkészültek, és minden óra jóhangulatú, kellemes. Miért higgy nekem? Mert magam is tánctanár vagyok, és van szemem a minőséghez." Turi Éva 

"Véletlenül keveredtem be a Goldance bachata kezdő kurzusára. Introvertáltként a nyitott kerettartású táncok (mint pl. a rocky, vagy a salsa) is feszegették a komfortzónám határait, így egy zárt kerettartású, sensual tánctól szinte "kivert a víz", de ha már ott vagyok...
Jól tettem hogy maradtam. A bachata szerintem talán legfontosabb tulajdonsága, hogy tánc közben "játszik" a távolsággal. A nyitott kerettartástól; a zárt, testkontaktusos kerettartáson keresztül a sensual-ig minden előfordul, és egyszerre játszik a zenével és a táncpartnerrel.
Nekem a bachata mutatta meg a zárt kerettartású táncok mesebeli varázslatos világát és hozta meg azt a "flow" élményt, amit mindenkinek át kell élnie. 
A bachata nem "húz magára", mint a tangó, nem zár keretbe, mint a keringő, nem forgat ájulásig, mint a salsa, nem villog az akrobatikával, mint a rocky, legalábbis akkor nem, ha nem akarod. Abban az esetben, ha a partnereddel együtt ezekre vágytok, akkor mindezt mesterien tudja, sőt még ennél is többet. A bachata sensual-ban eggyé váltok a parketten, és a szenzitív-szimbiózisban egy új univerzumban találhatjátok magatokat." Figura Lóránd
 

Vegyél részt Bachata tanfolyamon a Goldance Tánciskolában 

Az első bachata kurzus 2015-ben indult a Goldance Tánciskolában. Az évek során az egyik kedvenc táncágunk lett. Egyre népszerűbbek a bachata csoportjaink. Mi azt szeretnénk elérni és megtanítani, hogy merd kimutatni a személyiséged, sőt, adott esetben merj túllépni a saját korlátaidon. Itt a FÉRFI igazán férfi, a NŐ pedig igazán nő lehet. A bachata óráinkon szuper jófej tanáraink vezetésével, szenzációs hangulat van.

Korlátlan felhasználású 30 napos havi bérleteddel bármennyi bachata óránkon részt vehetsz, bármelyik oktatási helyszínünkön, a szinteden belül és a szinted alatt. Ez azt jelenti, hogy akár több csoportunk óráin is részt vehetsz párhuzamosan. Máris kipróbálnád milyen nálunk egy bachata óra?

Bachata figurák 1 percben

Ismerj meg néhány népszerű bachata figurát. Nézd meg az alábbi bemutató videóinkat!
 


További figurák 1 percben videókat nézhetsz meg a YouTube csatornánkon.


Bachata tánctanáraink


Takács-Schmidt Ildi tánctanár

Ildi amióta csak az eszét tudja valamit mindig sportolt, de csak tizennégy évesen ismerkedett meg igazi szerelmével, a tánccal. Társastánccal kezdte, a versenyzésbe is volt alkalma belekóstolni, de hamar rájött, hogy az nem az ő világa.
2010-ben anyukája elcsábította egy salsa táborba, ahol azonnal beleszeretett ebbe a táncba. Már ott feltűnt neki, hogy a sok salsa zene közt olykor-olykor felbukkan valami más, valami szenvedélyesebb, romantikusabb – valami, ami hozzá még a salsánál is közelebb áll. Na, ez volt a bachata. Szerelem volt első látásra (hallásra?), ami azóta is tart Ildinél. Leginkább táborokban, külföldi fesztiválokon tanult meg bachatázni, Takács Vendelnek köszönhetően, aki azóta a táncpartnere, tanár párja és nem mellesleg a férje, és másfél gyermeke édesapja (a második baba épp úton van). Ez utóbbi szintén a bachatának köszönhető, ugyanis ez a csodálatos tánc hozta Ildit és Vendelt össze.
Ildi 2015 óta tanít, és elmondása szerint legalább annyira élvezi, mint magát a táncot. A tánc elmondhatatlan örömöt és önbizalmat ad, és szentül hiszi, hogy őt is a tánc formálta olyanná, amilyen ma is. Épp ezért az óráin az elsődleges célja az, hogy a tánctudás és a fantasztikus hangulat mellett átadja a tánc iránti szeretetét, és megtanítson Titeket élvezettel és felszabadultan táncolni. Ildi óráin felszínre tör a mindenkiben ott rejlő igazi Férfi és Nő.
 

Takács VendelTakács Vendel tánctanár 

Hogy miért is lett Vendel kedvenc tánca a Bachata? Talán a romantika? Talán az egyszerűsége? Talán a zeneiség, amit könnyen lehet interpretálni mozdulatokkal? Talán mert rengeteg stílus irányzata van? Talán mind ezek összessége! Persze az sem elhanyagolható tény, hogy feleségét is ennek a táncnak köszönheti. Ma már együtt tanítanak a Goldance-ben. Céluk, hogy veled is megismertessék, megszerettessék ezt a stílust.
Vendel találkozása a Bachata tánccal, az első néhány salsás év után, egy buliban történt. A rezidens DJ egy váratlan pillanatban valami furcsa zenét kevert be. Érezni lehetett rajta, hogy ez is karibi világból való, meg hogy romantikus meg minden, de valami nem stimmelt. Próbálgatta is a jól ismert salsa figuráit, amire a táncpartnere halkan megjegyezte, hogy szerinte ez Bachata. Mire ő bemutatkozott neki :) A Bachata egy tánc, mosolygott és rámutatott egy párra. Rögtön feltűnt a csípő mozgás, meg, hogy összebújva táncolnak. Ezután tanfolyamokon vetette bele magát a tanulásba, és több neves fesztiválon is csiszolhatta a tudását, a nemzetközi élmezőny prominens személyiségeitől tanulhatott. Szerencsére ezzel nem volt egyedül, így jó néhány lelkes arcnak köszönhetően ma már Magyarországon is egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Bachata, aminek ő is tanára nagy táncos családunkban. 

További tánctanárainkat itt ismerheted meg.
 

Honnan ered a Bachata? Milyen „alfajai” vannak?

A dominikai eredetű bachatának ma már egyre több „alfaja”, stílusa ismert. Talán ennek köszönhető, hogy napjainkban egyre többek nagy kedvencévé válik. Míg pár évvel ezelőtt a táncos (főként salsa) bulikban nagyjából minden tizedik (jobb esetben minden ötödik) szám volt csak bachata, mára már gombamód szaporodnak a 100% bachata bulik.

A legautentikusabb stílus a dominikai bachata, melyet gyorsabb ritmusú, „pattogósabb” zenére táncolnak. Itt a legnagyobb hangsúly a lábtechnikán, a vidámságon, az energián van.

Hazánkban és Európában is a dominikai mellett az urban bachata az elterjedtebb. Ennél a stílusnál a különböző figura- és forgás-kombinációk a jellemzőek, belecsempészve kardobásokat, fejköröket és csípőmozgást is.

Egyre nagyobb utat tör magának a sensual bachata. Spanyolországban például szinte kivétel nélkül mindenki ezt táncolja, és Magyarországon is egyre népszerűbb. Ezt a lágy, romantikus és egyben szenvedélyes dallamok, valamint az ehhez illő (egyesek szerint már-már erotikus) mozdulatok jellemezik. Ennél a stílusnál szinte minden hangsúly a test hullámain, a test-vezetésen van. Fontos a közelség, az intimitás és az egymásra hangolódás.

Ezeken kívül, természetesen minden országnak, sőt minden oktatónak megvan a maga stílusa, akár a fent említett stílusok valamilyen ötvözete, akár más táncok hatása vagy egész egyszerűen az illető személyisége által. Ennek megfelelően egyre gyakrabban hallhatunk olyan új stílusokról, mint például „bachata fusion” vagy „bachata modern style.”

Talán pont ebben rejlik a bachata szépsége és vonzereje. Ennél a gyönyörű táncnál biztosak vagyunk benne, hogy mindenki megtalálja a szívéhez közel álló stílust, és szinte biztos, hogy azonnal szerelem lesz első látásra. Az is lehet, hogy az éppen aktuális táncpartner határozza meg, hogy milyen stílust táncoljunk – hiszen érthető okokból valakit szívesebben beengedünk az intimszféránkba, mint másokat.

Vajon Neked is ajánlanánk a Bachata táncot?

Lássuk kiknek javasoljuk:

 • a perzselő, forró vagy éppen lágy és romantikus hangulatú zenék szerelmeseinek,
 • akinek a salsa túl gyors, a kizomba viszont túl lassú
 • aki szeretne testtudatán, csípő és testmozgásán fejleszteni
 • aki szórakozva szeretne sportolni
 • aki szeretne hamar sikerélményt elérni
 • akire ráférne egy kis önbizalomnövelés
 • aki nem fél egy kicsit közelebb kerülni másokhoz
 • aki remek hangulatú órákra vágyik
 • aki férfiként szeretné igazán Férfinek, nőként pedig igazán Nőnek éreznie magát.

Kíváncsi vagy valóban bejön-e Neked a bachata? Szeretnéd megtapasztalni további kötelezettségek nélkül, milyen nálunk egy bachata óra?

Bachata tanáraink

Bálint Zsuzsa
 • Tanárként az a legfontosabb számomra, hogy mások is találják meg önmagukat a bachatában.

Falvi Lizi
 • 8 éve foglalkozom a más tánc nemek mellett a bachatával. Azóta számtalan fesztiválon, főként

  Görögországban, s a balkáni régióban fejlesztettem tudásom. (Volos, Thesszaloniki, Athén, Balcan bachata congress)

  A bachata érzékisége, ritmikai sokszínűsége, más tánc stílusokkal való variálhatósága igazi kihívás egy táncos számára. A dominikai életérzés, s a bachata dalok kellemes zenei világa, pedig segítség és előny minden tanár számára, hogy sikeresen könnyen megszerettesse és adhassa át tudását tanítványainak. Legyen az sensual, dominican vagy a fusion stílus, a bachata a szenvedélyes játékos nő férfi kapcsolat tánca.

  Bachata óráimon arra szeretnélek ráhangolni, megtanítani, hogyan fejezd ki nőiességed a tánc nyelvén, hogy az technikailag stílusában a legtöbbet hozza ki belőled.

  A bachata az érzékek, a férfi és a női táncos közti viszony finomra hangolt kifejezése. Elvarázsol, mindenkit, aki egyszer kipróbálja, hiszen elemi, az emberi természetből fakadó vágyakat önti stílusos, könnyen tanulható táncba.

Farkas Enikő
 • Kiskorom óta táncolok és több stílust is kipróbáltam már. Négy évig rockyztam, táncoltam egy musical stúdióban, majd három évig hastáncoltam.

  A zumbát azért szeretem, mert olyan, mint egy jó buli. Pörgős zenékkel, változatos lépéskombinációkkal fűszerezve és közben még az alakot is formálja. Kell ennél több? 

Gál Bertalan
 • Hogyan érkezett a tánc az életembe?

  Sziasztok Berci vagyok, 10 éve léptem be először a táncterem ajatján, ami egy hatalmas változást hozott az életembe.
  A latin-tánc által a személyiségem is folyamatosan változott pozítiv irányba, sokkal nyitottab lettem és ebben találom meg a mindennapokban a testi-lelki szabadságot.
  A tánc mindig motivál, az órákon csak a pillanatnak élek, mindenről megfeledkezve a partnerremmel átélhetjük a táncolás örömét.
   

  Mit ad számomra a tánc?

  ...Sokan keresik a boldogság kulcsát...

  Én szerencsés vagyok, mert volt aki rengeteget segített nekem, útmutatást adott,sose engedte,hogy feladjam, így fiatalon megtalálhattam azt amit szeretek, amiben a boldogságom lelem.
  Ez nem más,mint a bachata.
  Ezért arra bíztatlak, hogy adj egy lehetőséget önmagadnak és próbáld ki Te is ezt a csodálatos,erotikus karibi táncot.
  Szeretném Neked is átadni a tánc örömét, ezt az életérzést, a boldogság felé vezető utat, ebben szeretnék a segítségedre lenni.

Poór István
 • Hogyan érkezett a tánc az életembe?

  A zenés mozgással való megismerkedésem 7 éves koromban akrobatikus rock and rollal kezdődött. Kipróbáltam mellette a társastáncot is, melyen belül a latin műfaj fogott meg. 11 évesen kerültem a Goldancebe Dávidhoz, ahol a lendületes, vidám hangulatú órák ragadtak magukkal. Egy év múlva latin versenytáncra váltottam Krizsa Mária és Horváth Zoltán vezetésével. Ez az időszak tapasztalatokkal, élményekkel, sikerekkel és barátságokkal gazdagított.

  Az évtizedes versenyzés ugyan lezárult, ám nem sikerült pihenőt tartani, néhány hét elteltével a mozgás és a tánc nélkül hiányos volt az életem. Egy másik műfajú latin táncban is ki akartam próbálni magam, így jött a Bachata. Ez egy sokkal kötetlenebb, lazább táncstílus, melyben feloldódva bárki könnyen ellazulhat. 

Takács Vendel
 • Hogyan ismerkedtem meg a bachatával?
  Az első néhány salsás év után, egy buliban történt meg ez az eset. A rezidens DJ egy váratlan pillanatban valami furcsa zenét kevert be. Érezni lehetett rajta, hogy ez is karibi világból való, meg hogy romantikus meg minden, de valami nem stimmelt. Próbálgattam is a jól ismert salsa figuráimat, míg nem a tánc partnerem halkan megjegyezte, hogy szerinte ez Bachata. Mire én bemutatkoztam neki… Bachata egy tánc, mosolygott és rámutatott egy párra. Rögtön feltűnt a csípő mozgás, meg, hogy összebújva táncolnak és még az is, hogy totál hülyének néz. Persze mentségemre legyen mondva abban az időben még nem volt elterjedt stílus Budapesten. 

  Aztán elkezdtem utána járni a dolognak, kerestem egy induló tanfolyamot és belevetettem magam a tanulásba. Azóta több neves fesztiválon is csiszolhattam a tudásom a nemzetközi élmezőny prominens személyiségeitől. Szerencsére ezzel nem voltam egyedül, így jó néhány lelkes arcnak köszönhetően ma már Magyarországon is egyre nagyobb népszerűségnek örvend ez a műfaj.

Takácsné Schmidt Ildikó
 • A bachata az a tánc, amiben mindenki meg tudja találni azt, ami igazán hozzá illik: lehet lassú és pörgős, komoly és vidám, klasszikus és modern, bulis vagy szenvedélyes is. Itt a férfi igazán férfi és a nő igazán nő! A bachatában mindannyian ki tudjuk élni magunkat, bele tudjuk csempészni mindazt, ami bennünk rejlik gátlások nélkül! 

Végh István
 • .A művészet mindig is közel állt hozzám, bár nem a tánccal kezdődött. Gyermekként  évekig zongoráztam majd később 15 évesen úgy döntöttem, hogy kipróbálom magam másban is, így ismerkedtem meg  a gitározással, ami azóta is az életem részét képezi.

Áraink

Főbérlet 9990 Ft, egy választott táncstílusra, korlátlan alkalommal, tudásszinteden és alatta. Érvényes a váltás napjától egy hónapig. (Következő hónap azonos napja mínusz 1 nap, ünnepnapokkal nem hosszabbodik)

 

Első kiegészítő bérlet + 3000 Ft, a főbérlet mellé plusz egy táncstílusra, korlátlan alkalommal, tudásszinteden és alatta. (Érvényességi ideje megegyezik a vásárlás napján aktuális főbérleted érvényességével)

 

Második kiegészítő bérlet + 1500 Ft, az összes oktatott táncstílusunkra, korlátlan alkalommal, tudásszinteden és alatta. (Érvényességi ideje megegyezik a vásárlás napján aktuális főbérleted érvényességével)


6 alkalmas bérlet 12.000 Ft. Érvényes a váltás napjától két hónapig. (Következő utáni hónap azonos napja minusz 1 nap, ünnepnapokkal nem hosszabbodik)
 

Alkalmi díj (90 perces órákra) 2.500 Ft


Árkalkulátor

Kedvezmények

Az első órád - online regisztrációt követően - minden táncstílusban ingyenes, bármikor csatlakozol!


Hívd meg ismerősödet és megajándékozunk egy teljes ingyenes hónappal! 

 (Amennyiben az ismerősöd még nem Goldance-es, Te már rendelkezel érvényes Goldance bérlettel és együtt vásároljátok meg a bérleteteket!)


Havi bérleteddel korlátlan alkalommal táncolhatsz minden helyszínünkön és csoportunkban! (A szintednek megfelelő és a szinted alatti csoportokban, az adott táncstílusra érvényes bérlettel!) 


Diákkedvezmény! 25 éves korig, érvényes diákigazolványod felmutatásával 20% kedvezményt adunk.

Órarend

Találatok

# #Szint Szint Tanár #Nap Nap Időpont Helyszín Érdekel?
2 0 ÚJ Bachata - Kezdő I. szint
Kezdési dátum hamarosan...
Tanár: Zsuzsi , István 3 Nap: Szerda
Időpont: 18:15-19:45
Helyszín: Nyugati/Oktogon Fáklya Klub I.em. terem
Érdekel
5 0 Bachata - Kezdő I. szint Tanár: Vendel , Ildi 2 Nap: Kedd
Időpont: 19.30-21.00
Helyszín: La Place
Érdekel
6 0 Bachata - Kezdő I. szint Tanár: Vendel , Ildi 3 Nap: Szerda
Időpont: 20:00-21:30
Helyszín: Nyugati/Oktogon Fáklya Klub I.em. terem
Érdekel
7 0 Bachata - Kezdő I. szint Tanár: Vendel , Ildi 4 Nap: Csütörtök
Időpont: 20.00-21.30
Helyszín: Nyugati/Oktogon Fáklya Klub II.em. 201.
Érdekel
8 0 Bachata - Kezdő I. szint Tanár: Enikő , István 5 Nap: Péntek
Időpont: 19.30-21.00
Helyszín: Móricz - Szent Margit - Tükör terem
Érdekel
9 1 Bachata - Kezdő II. szint Tanár: Lizi , Berci 1 Nap: Hétfő
Időpont: 19.30-21.00
Helyszín: Móricz - Szent Margit - Apor terem
Érdekel
11 1 Bachata - Kezdő II. szint Tanár: Vendel , Ildi 3 Nap: Szerda
Időpont: 18.30-20.00
Helyszín: Nyugati/Oktogon Fáklya Klub földszinti terem
Érdekel
12 1 Bachata - Kezdő II. szint Tanár: Zsuzsi , István 5 Nap: Péntek
Időpont: 18.00-19.30
Helyszín: Móricz - Szent Margit - Tükör terem
Érdekel
13 3 Bachata - Középhaladó II. szint Tanár: Lizi , Berci 1 Nap: Hétfő
Időpont: 18.00-19.30
Helyszín: Móricz - Szent Margit - Apor terem
Érdekel
15 5 Bachata - Haladó I. szint Tanár: Vendel , Ildi 4 Nap: Csütörtök
Időpont: 18.30-20.00
Helyszín: Nyugati/Oktogon Fáklya Klub II.em. 201.
Érdekel

Utolsó frissítés dátuma: 2020.03.13. Érvényes 2020. január 7-től.

Helyszínek betöltése...
Helyszínek

NYUGATI / OKTOGON - FÁKLYA KLUB, 1067 Bp., Csengery utca 68. földszinti terem

 
Szerda 18.30 - 20.00
Bachata - Kezdő II. -

NYUGATI / OKTOGON - FÁKLYA KLUB, 1067 Bp., Csengery utca 68. I.em. terem

ÚJ
Szerda 18:15 - 19:45
Bachata - Kezdő I. -
Kezdési dátum hamarosan...
 
Szerda 20:00 - 21:30
Bachata - Kezdő I. -

NYUGATI / OKTOGON FÁKLYA KLUB, 1067 Bp., Csengery utca 68. II.em. 201.

 
Csütörtök 20.00 - 21.30
Bachata - Kezdő I. -
 
Csütörtök 18.30 - 20.00
Bachata - Haladó I. -

MÓRICZ - SZENT MARGIT - Szent Margit Gimnázium, XI. Villányi út 5-7

 
Péntek 19.30 - 21.00
Bachata - Kezdő I. -
 
Péntek 18.00 - 19.30
Bachata - Kezdő II. -

La Place

 
Kedd 19.30 - 21.00
Bachata - Kezdő I. -

MÓRICZ - APOR TEREM - Szent Margit Gimnázium, XI. Villányi út 5-7

 
Hétfő 19.30 - 21.00
Bachata - Kezdő II. -
 
Hétfő 18.00 - 19.30
Bachata - Középhaladó II. -
A járványhelyzet miatt határozatlan ideig zárva tartunk RÉSZLETEK ITT