Bachata tánc Budapest több pontján

A Bachata tánc a karibi térség szerelmi tánca.
Érzéki mozdulatok, fülbemászó zene.
 

 


A bachata elképesztő módon növelheti az önbizalmadat. Szinte észrevétlenül döbbensz rá, hogy igenis mennyire férfias / nőies tudsz lenni, hogy mennyi minden rejlik benned, ami eddig valahol a felszín alatt rejtőzött. A bachata kiváló alkalom társas és baráti kapcsolataid bővítésére. Sőt, az sem kizárt, hogy tánc közben rád talál az igazi szerelem. Tapasztalatból írjuk ezt, hiszen történt már így több tanítványunkkal és oktató párosainkkal is. :) 

 

Mint a tánc általában, a bachata is remek kikapcsolódási, szórakozási, sőt sportolási lehetőséget nyújt. A gyönyörű mozdulatoknak és a kellemes zenének köszönhetően észre sem veszed, hogy mennyire átmozgatja szinte minden porcikád. Tánc közben rengeteg kalóriát égetsz el, és még az alakod is formálod. Leginkább a has- és farizmokat dolgoztatod meg bachata közben. Bizony számíthatsz rá, hogy az első bachata óráid után még az izomláz is elő fog venni. Ez azonban hamar el fog múlni, ha belejössz majd a bachata mozdulataiba.

Tudtad, hogy a világhírű Despacito számra is lehet bachatát táncolni?
Tanulj meg csábítani a táncon keresztül. Érzéki mozdulatok, party, vidámság vár nagy táncos családunkban. Próbáld ki milyen nálunk egy bachata óra. Regisztrálj ingyenes első órádra!

Vélemények Bachata oktatásunkról

"Miért éppen bachata? Mert hamar látványos elemeket táncolhatsz. A férfi igazi férfi, a nő igazi nő lehet. Miért éppen a Goldance bachata tanáraival? Mert szakmailag felkészültek, és minden óra jóhangulatú, kellemes. Miért higgy nekem? Mert magam is tánctanár vagyok, és van szemem a minőséghez." Turi Éva 

"Véletlenül keveredtem be a Goldance bachata kezdő kurzusára. Introvertáltként a nyitott kerettartású táncok (mint pl. a rocky, vagy a salsa) is feszegették a komfortzónám határait, így egy zárt kerettartású, sensual tánctól szinte "kivert a víz", de ha már ott vagyok...
Jól tettem hogy maradtam. A bachata szerintem talán legfontosabb tulajdonsága, hogy tánc közben "játszik" a távolsággal. A nyitott kerettartástól; a zárt, testkontaktusos kerettartáson keresztül a sensual-ig minden előfordul, és egyszerre játszik a zenével és a táncpartnerrel.
Nekem a bachata mutatta meg a zárt kerettartású táncok mesebeli varázslatos világát és hozta meg azt a "flow" élményt, amit mindenkinek át kell élnie. 
A bachata nem "húz magára", mint a tangó, nem zár keretbe, mint a keringő, nem forgat ájulásig, mint a salsa, nem villog az akrobatikával, mint a rocky, legalábbis akkor nem, ha nem akarod. Abban az esetben, ha a partnereddel együtt ezekre vágytok, akkor mindezt mesterien tudja, sőt még ennél is többet. A bachata sensual-ban eggyé váltok a parketten, és a szenzitív-szimbiózisban egy új univerzumban találhatjátok magatokat." Figura Lóránd
 

Vegyél részt Bachata tanfolyamon a Goldance Tánciskolában 

Az első bachata kurzus 2015-ben indult a Goldance Tánciskolában. Az évek során az egyik kedvenc táncágunk lett. Egyre népszerűbbek a bachata csoportjaink. Mi azt szeretnénk elérni és megtanítani, hogy merd kimutatni a személyiséged, sőt, adott esetben merj túllépni a saját korlátaidon. Itt a FÉRFI igazán férfi, a NŐ pedig igazán nő lehet. A bachata óráinkon szuper jófej tanáraink vezetésével, szenzációs hangulat van.

Korlátlan felhasználású 30 napos havi bérleteddel bármennyi bachata óránkon részt vehetsz, bármelyik oktatási helyszínünkön, a szinteden belül és a szinted alatt. Ez azt jelenti, hogy akár több csoportunk óráin is részt vehetsz párhuzamosan. Máris kipróbálnád milyen nálunk egy bachata óra?

Bachata figurák 1 percben

Ismerj meg néhány népszerű bachata figurát. Nézd meg az alábbi bemutató videóinkat!
 


További figurák 1 percben videókat nézhetsz meg a YouTube csatornánkon.

 

Honnan ered a Bachata? Milyen „alfajai” vannak?

A dominikai eredetű bachatának ma már egyre több „alfaja”, stílusa ismert. Talán ennek köszönhető, hogy napjainkban egyre többek nagy kedvencévé válik. Míg pár évvel ezelőtt a táncos (főként salsa) bulikban nagyjából minden tizedik (jobb esetben minden ötödik) szám volt csak bachata, mára már gombamód szaporodnak a 100% bachata bulik.

A legautentikusabb stílus a dominikai bachata, melyet gyorsabb ritmusú, „pattogósabb” zenére táncolnak. Itt a legnagyobb hangsúly a lábtechnikán, a vidámságon, az energián van.

Hazánkban és Európában is a dominikai mellett az urban bachata az elterjedtebb. Ennél a stílusnál a különböző figura- és forgás-kombinációk a jellemzőek, belecsempészve kardobásokat, fejköröket és csípőmozgást is.

Egyre nagyobb utat tör magának a sensual bachata. Spanyolországban például szinte kivétel nélkül mindenki ezt táncolja, és Magyarországon is egyre népszerűbb. Ezt a lágy, romantikus és egyben szenvedélyes dallamok, valamint az ehhez illő (egyesek szerint már-már erotikus) mozdulatok jellemezik. Ennél a stílusnál szinte minden hangsúly a test hullámain, a test-vezetésen van. Fontos a közelség, az intimitás és az egymásra hangolódás.

Ezeken kívül, természetesen minden országnak, sőt minden oktatónak megvan a maga stílusa, akár a fent említett stílusok valamilyen ötvözete, akár más táncok hatása vagy egész egyszerűen az illető személyisége által. Ennek megfelelően egyre gyakrabban hallhatunk olyan új stílusokról, mint például „bachata fusion” vagy „bachata modern style.”

Talán pont ebben rejlik a bachata szépsége és vonzereje. Ennél a gyönyörű táncnál biztosak vagyunk benne, hogy mindenki megtalálja a szívéhez közel álló stílust, és szinte biztos, hogy azonnal szerelem lesz első látásra. Az is lehet, hogy az éppen aktuális táncpartner határozza meg, hogy milyen stílust táncoljunk – hiszen érthető okokból valakit szívesebben beengedünk az intimszféránkba, mint másokat.

Vajon Neked is ajánlanánk a Bachata táncot?

Lássuk kiknek javasoljuk:

 • a perzselő, forró vagy éppen lágy és romantikus hangulatú zenék szerelmeseinek,
 • akinek a salsa túl gyors, a kizomba viszont túl lassú
 • aki szeretne testtudatán, csípő és testmozgásán fejleszteni
 • aki szórakozva szeretne sportolni
 • aki szeretne hamar sikerélményt elérni
 • akire ráférne egy kis önbizalomnövelés
 • aki nem fél egy kicsit közelebb kerülni másokhoz
 • aki remek hangulatú órákra vágyik
 • aki férfiként szeretné igazán Férfinek, nőként pedig igazán Nőnek éreznie magát.

Kíváncsi vagy valóban bejön-e Neked a bachata? Szeretnéd megtapasztalni további kötelezettségek nélkül, milyen nálunk egy bachata óra?

Bachata tanáraink

Bálint Zsuzsa
 • Tanárként az a legfontosabb számomra, hogy mások is találják meg önmagukat a bachatában.

Falvi Lizi
 • Fejezd ki nőiességed a tánc nyelvén, hogy az technikailag stílusában a legtöbbet hozza ki belőled.

Farkas Enikő
 • .Hiszem, hogy mindenki megtalálhatja a számára megfelelő mozgásformát, amiből az egyik legszórakoztatóbb forma a tánc. 

Lukács Krisztián
 • Táncoljunk együtt, tanuljunk együtt!

Poór István
 • Ez egy sokkal kötetlenebb, lazább táncstílus, melyben feloldódva bárki könnyen ellazulhat. 

Takács Vendel
 • Hogy miért is a salsa és a bachata lett a kedvencem? Talán a salsa lazasága, vidámsága? Talán a bachata romantikussága? Talán a zeneiség, amit könnyen lehet interpretálni mozdulatokkal? Talán mert rengeteg stílus irányzata van? Talán mind ezek összessége!

Takácsné Schmidt Ildikó
 • A bachatában mindannyian ki tudjuk élni magunkat, bele tudjuk csempészni mindazt, ami bennünk rejlik gátlások nélkül! 

Végh István
 • Mindig is nyitott voltam a különböző táncok és a különböző zenei irányzatok  felé, nagyon szeretek kísérletezni, megpróbálok  új dolgokat  létrehozni. 

Áraink

Főbérlet 9990 Ft, egy választott táncstílusra, korlátlan alkalommal, tudásszinteden és alatta. Érvényes a váltás napjától egy hónapig. (Következő hónap azonos napja mínusz 1 nap, ünnepnapokkal nem hosszabbodik)

 

Első kiegészítő bérlet +3000 Ft, a főbérlet mellé plusz egy táncstílusra, korlátlan alkalommal, tudásszinteden és alatta. (Érvényességi ideje megegyezik a vásárlás napján aktuális főbérleted érvényességével)

 

Második kiegészítő bérlet +1500 Ft, az összes oktatott táncstílusunkra, korlátlan alkalommal, tudásszinteden és alatta. (Érvényességi ideje megegyezik a vásárlás napján aktuális főbérleted érvényességével)

Alkalmi díj (90 perces órákra) 2500 Ft


Árkalkulátor

Kedvezmények

Az első órád - online regisztrációt követően - minden táncstílusban ingyenes, bármikor csatlakozol!


Hívd meg ismerősödet és megajándékozunk egy teljes ingyenes hónappal! 

 (Amennyiben az ismerősöd még nem Goldance-es, Te már rendelkezel érvényes Goldance bérlettel és együtt vásároljátok meg a bérleteteket!)


Havi bérleteddel korlátlan alkalommal táncolhatsz minden helyszínünkön és csoportunkban! (A szintednek megfelelő és a szinted alatti csoportokban, az adott táncstílusra érvényes bérlettel!) 


Diákkedvezmény! 25 éves korig, érvényes diákigazolványod felmutatásával 20% kedvezményt adunk. 

Órarend

Találatok

# #Szint Szint Tanár #Nap Nap Időpont Helyszín Érdekel?
1 7 ÚJ Bachata - All level
Halloween Burlesque workshop
Tanár: Ildi 6 Nap: Szombat
Nov. 7-én
Időpont: 12:30-16:00
Helyszín: Nyugati/Oktogon Fáklya Klub földszinti terem
Részletes információ
2 0 ÚJ Bachata - Kezdő I. Tanár: Lizi , Krisztián 1 Nap: Hétfő
Okt. 26-tól
Időpont: 20:00-21:30
Helyszín: Móricz - Szent Margit - Apor terem
3 0 ÚJ Bachata - Kezdő I. Tanár: Enikő , István 3 Nap: Szerda
Okt. 28-tól
Időpont: 18:30-20:00
Helyszín: Nyugati/Oktogon Fáklya Klub II.em. 201.
4 0 ÚJ Bachata - Kezdő I. Tanár: Sveti , Krisztián 4 Nap: Csütörtök
Okt. 29-től
Időpont: 20:00-21:30
Helyszín: Óbuda - La Place
5 0 Bachata - Kezdő I. Tanár: Lizi , Krisztián 1 Nap: Hétfő
Szept. 14 - től!
Időpont: 18.30-20.00
Helyszín: Móricz - Szent Margit - Apor terem
6 0 Bachata - Kezdő I. Tanár: Zsuzsi , Isti 2 Nap: Kedd
Szept- 15-től!
Időpont: 18.30-20.00
Helyszín: Nyugati/Oktogon Fáklya Klub III.em. terem
7 0 Bachata - Kezdő I. Tanár: Vendel , Ildi 2 Nap: Kedd
Szept. 15-től
Időpont: 19.30-21.00
Helyszín: Óbuda - La Place
8 0 Bachata - Kezdő I. Tanár: Zsuzsi , Isti 4 Nap: Csütörtök
Szept. 17 - től!
Időpont: 18.30-20:00
Helyszín: Nyugati/Oktogon Fáklya Klub II.em. 201.
9 0 Bachata - Kezdő I. Tanár: Zsuzsi , Isti 4 Nap: Csütörtök
Időpont: 20:00-21:30
Helyszín: Nyugati/Oktogon Fáklya Klub II.em. 201.
10 1 Bachata - Kezdő II. Tanár: Vendel , Ildi 3 Nap: Szerda
Időpont: 20:00-21:30
Helyszín: Nyugati/Oktogon Fáklya Klub I.em. terem
12 1 Bachata - Kezdő II. Tanár: Zsuzsi , Isti 2 Nap: Kedd
Időpont: 20.00-21.30
Helyszín: Nyugati/Oktogon Fáklya Klub földszinti terem
13 1 Bachata - Kezdő II. Tanár: Enikő , István 5 Nap: Péntek
Időpont: 18.00-19.30
Helyszín: Móricz - Szent Margit - Tükör terem
14 1 Bachata - Kezdő II. Tanár: Enikő , István 5 Nap: Péntek
Időpont: 19:30-21:00
Helyszín: Móricz - Szent Margit - Tükör terem
15 2 Bachata - Középhaladó I. Tanár: Vendel , Ildi 3 Nap: Szerda
Időpont: 18.30-20.00
Helyszín: Nyugati/Oktogon Fáklya Klub földszinti terem

Utolsó frissítés dátuma: 2020. 10. 31.

Helyszínek betöltése...
Helyszínek

NYUGATI / OKTOGON - FÁKLYA KLUB, 1067 Bp., Csengery utca 68. földszinti terem

ÚJ
Szombat 12:30 - 16:00
Nov. 7-én
Bachata - All level -
Halloween Burlesque workshop
 
Kedd 20.00 - 21.30
Bachata - Kezdő II. -
 
Szerda 18.30 - 20.00
Bachata - Középhaladó I. -

NYUGATI / OKTOGON - FÁKLYA KLUB, 1067 Bp., Csengery utca 68. I.em. terem

 
Szerda 20:00 - 21:30
Bachata - Kezdő II. -

NYUGATI / OKTOGON FÁKLYA KLUB, 1067 Bp., Csengery utca 68. II.em. 201.

ÚJ
Szerda 18:30 - 20:00
Okt. 28-tól
Bachata - Kezdő I. -
 
Csütörtök 18.30 - 20:00
Szept. 17 - től!
Bachata - Kezdő I. -
 
Csütörtök 20:00 - 21:30
Bachata - Kezdő I. -

NYUGATI / OKTOGON - FÁKLYA KLUB, 1067 Bp., Csengery utca 68. III.em. terem

 
Kedd 18.30 - 20.00
Szept- 15-től!
Bachata - Kezdő I. -

MÓRICZ - SZENT MARGIT - Szent Margit Gimnázium, XI. Villányi út 5-7

 
Péntek 18.00 - 19.30
Bachata - Kezdő II. -
 
Péntek 19:30 - 21:00
Bachata - Kezdő II. -

Óbuda - La Place

ÚJ
Csütörtök 20:00 - 21:30
Okt. 29-től
Bachata - Kezdő I. -
 
Kedd 19.30 - 21.00
Szept. 15-től
Bachata - Kezdő I. -

MÓRICZ - APOR TEREM - Szent Margit Gimnázium, XI. Villányi út 5-7

ÚJ
Hétfő 20:00 - 21:30
Okt. 26-tól
Bachata - Kezdő I. -
 
Hétfő 18.30 - 20.00
Szept. 14 - től!
Bachata - Kezdő I. -
Játssz velünk és nyerj bérletet! Halloween quiz