Bachata

A Bachata tánc a karibi térség szerelmi tánca.
Érzéki mozdulatok, fülbemászó zene.
Gyere, bulizz velünk és tanuld meg ezt az izgalmas táncot egy Goldance Bachata tanfolyamon!

 

Tudtad, hogy a világhírű Despacito 

szám is egy  Bachata?!

Tanulj meg csábítani a táncon keresztül! 
Érzéki mozdulatok, party, vidámság és egy vidám csapat vár rád!
 

Mi is a bachata?

A Bachata  Latin - amerika műfaj, amely a 20. század első feléből származik a Dominikai Köztársaság európai, őshonos és afrikai kultúra egyvelegéből A Bachata tánc a zenével párhuzamosan alakult ki és fejlődik folyamatosan az elmúlt majdnem egy évszázadban. A Bachata több évtizedes hosszúságú és még mindig aktív evolúciós folyamaton megy keresztül, alapvetően a Bolero, a Son és a Merengue táncai inspirálták, de nem a táncok összeolvadása, mivel a Bachata elemeinek többsége olyan rendkívül egyedi, amelyek nem hasonlíthatóak más táncokhoz. 

BŐVEBBEN

Áraink

Arany bérlet 12.990 Ft tárgyhó 1 - 31 között, minden táncstílusunk összes órájára (szinteden belül és alatta)

Ezüst bérlet 11.990 Ft tárgyhó 1 - 31 között, 2 választott táncstílus minden órájára (szinteden belül és alatta)

Bronz bérlet 8.990 Ft tárgyhó 1 - 31 között, 1 táncstílus minden órájára (szinteden belül és alatta)


Alkalmi díj (90 perces órákra) 2.250 Ft

Alkalmi díj (60 perces órákra) 1.500 Ft


Árkalkulátor

Kedvezmények

Az első órád ingyenes, bármikor csatlakozol hozzánk!


Hívd meg ismerősödet és megajándékozunk egy teljes ingyenes hónappal! 

 (Amennyiben az ismerősöd még nem Goldance-es, Te már rendelkezel érvényes Goldance bérlettel és együtt vásároljátok meg a bérleteteket!)


Havi bérleteddel korlátlan alkalommal táncolhatsz minden helyszínünkön és csoportunkban! (A szintednek megfelelő és a szinted alatti csoportokban, az adott táncstílusra érvényes bérlettel!) 


Diákkedvezmény! 25 éves korig, érvényes diákigazolványod felmutatásával 25% kedvezményt adunk. (Zumbára nem érvényes)


50+ évesek a senior csoportokat 50% bronz bérlet kedvezménnyel látogathatják!


Órarend

Találatok

Bachata csoportban tetszőleges szinten Tetszőleges napon, tetszőleges tanárral,  tetszőleges időpontban, helyszín választás tetszőleges.

A keresett feltételekkel nem találtunk csoportot.

Utolsó frissítés dátuma: 2018.06. 29! Érvényes 2018 július 2- től!

Helyszínek

 

A Bachata táncban a csípő mozgása nagyon fontos része a tánc lelkének. A bachataban -  a salsához, rumbához hasonlóan - is hármat lépünk egy ütemben. Ez egészül ki egy pontozással, ami (a jellegzetes csípõmozdulattal) a bachatat egyértelműen felismerhetővé teszi a külső szemlélő számára. A térdek kissé hajlítottak, így az előadó könnyebben tud mozdulni a csípőre. Általában a táncos mozgásának nagy része az alsó testben a csípőig tart, és a felső test sokkal kevesebbet mozog. A partnerségben a vezető dönthet úgy, hogy nyílt vagy zárt helyzetet vegyen fel. A táncmozgás nagymértékben függ a zenétől (mint például a különböző hangszerek által lejátszott ritmusoktól), a beállítástól, a hangulattól és az értelmezéstől. 

A Salsa-tól eltérően a Bachata tánc általában nem tartalmaz komplex fordulómintákat, de egyre inkább használják őket, ahogyan a tánc fejlődik. A vezetést ugyanúgy végzik el, mint a legtöbb egyéb társas táncban, a kéz és a kar kommunikációjának "megnyomása és húzása". A Bachata-t sokan nagyon érzékeny táncként ismerik, lényeges a partnerünk iránt érzett érzelmek kifejezése a táncban, ezért jellemzően a táncparketten kívül is párt alkotók táncolják. A legtöbben úgy vélik, hogy minél simábban és gyakrabban mozog valakinek a csípője a tánc közben, annál több érzése a partnere számára. 

A dominikai stílust ma már az egész Karib-térségben táncolják a hagyományostól valamennyire eltérően, gyakran gyorsabban, még több lábmunkával, fordulattal / figurával és ritmikus szabad stílusú mozdulatokkal, alternatívaként a közeli (romantikus) és a nyitott pozíciók között. Táncolják pattogással vagy anélkül is (a testet felfelé mozdítja a leütésre és újra lefelé a verések között, ha kicsit forog a lábakkal).