Kismama tánc - tánc a terhesség alatt

A táncról terhesség alatt sem kell lemondanod és még számtalan testi panaszt is könnyedén megszüntethetsz általa

Téged is foglalkoztat milyen mozgásformák ajánlottak a terhesség ideje alatt? Esetleg a táncórák szerves része életednek és nem szeretnél lemondani szenvedélyedről a babavárás időszakában sem? Ne aggódj ezen dilemmák szinte minden kismamát foglalkoztatnak és számtalan fórumot is találsz hogyan hódolhatsz hobbidnak anélkül, hogy az ártalmas lenne egészségedre. Ami számodra még egyszerűen kivitelezhető, nem érzed megterhelőnek, kimerítőnek az általában magzatodra sincs rossz hatással. Fontos leszögezni viszont a mérsékletesség és óvatosság mindenki esetében rendkívül fontos a biztonságos mozgást illetően.

A tánctól boldogabb az életed és számtalan stílusának köszönhetően egy életre szóló szenvedéllyé alakulhat. A fejlődés, motiváció, közösség és szépség mind olyan tulajdonságok, amik izgalmassá és örömtelivé teszik táncóráidat. A napi stresszt és feszültséget is sokkal könnyebben kezeled, ha legalább heti 1-2 alkalommal sikerül beiktatni életedbe e mozgásformát. Akár a csoportos órákat részesíted előnyben, akár magánóra kereteiben tudsz igazán érvényesülni szerencsére bőven találsz lehetőséget a mozgásra. A tánc szeretetéről pedig terhességed időszakában sem kell lemondanod, sőt számtalan fizikai panaszt enyhíthetsz és hasznos izmokat erősíthetsz meg mire megérkezik a gyermeked.

Kismama tánc

Enyhíts tánccal hátfájdalmadon

A hát és gerincfájdalmak sajnos gyakori problémák szinte bármelyik életkorban. Sajnos már sok gyermek kisebb korban megtapasztalja a hátfájdalmat rossz tartása miatt. Gyakran a számítógép, tanulmányaik feletti görnyedés bőven megteszi a hatását és fiatal felnőtt korban már olyan problémák kerülnek elő, amik helyes tartással megelőzhetőek lennének.

A tanulmányokat felváltja a munkahely amikor sok esetben hosszú órákat kell egy monitor előtt ülve töltenünk és megint csak keveset tehetünk a testi egészségünkért. Persze tudjuk óránként felállni, nyújtózni és mozogni kellene, de erre sok esetben se idő se lehetőség nem adódik. Később már az állandó fájdalmak bizony rákényszerítenek, hogy többet tegyél testi egészségedért is.

A legtöbb ilyen jellegű problémát akár meg is előzheted ha már kisebb korban természetessé válik az elegendő mozgás és végig kíséri életed. A legtöbb kisgyermek esetében is szuper mozgásforma a tánc elsajátítása, hiszen általa kialakul a jó tartás, erőnlét, hajlékonyság, kitartás és még a művészetek iránti szeretet is. A kicsik nem csak saját mozgásukat tudják majd ügyesebben koordinálni, de megtanulnak párban és közösségben “dolgozni”. 

Megtanulni kedvenc táncod pedig felnőtt vagy idősebb korban is érdemes. Lehet gyermekként más sportok vonzottak és csak felnőve kelti fel érdeklődésedet? Egy motiváló és dinamikus új hobbira vágysz a dolgos hétköznapok mellett? A tánc elsajátítása megadja a testi, lelki feltöltődést egyaránt. Remekül formálja alakodat, sokat javít a tartásodon, hajlékonyabbá és dinamikusabbá tesz egyszerre. A zene szeretete pedig még lelkedet pozitív érzésekkel tölti meg.

Terhes tánc

Miben segít a tánc várandósság idején?

A mozgékonyság megtartása gyakran nem csak a babavárás időszakát könnyíti meg de a szülés megterhelésein is enyhíthet és még a regenerálódás folyamatai is gyorsulhatnak. Fontos viszont az egészségedet szem előtt tartanod és bármennyire jól is érzed magad folyamatosan konzultálj szakorvosoddal. Fogadd meg a tanácsokat, de amennyiben jól érzed magad és pozitívan hat rád a mozgás csak előnyödre válik.

Tájékozódj kellőképpen milyen jellegű mozdulatok megengedettek attól függően melyik szakaszba léptél és mindenképp tájékoztasd már a legelején tánctanárod is állapotodról. A legtöbb ajánlás normál esetekben a közepesen intenzív mozgásokból is csak hetente 150 perc, amit nem érzel soknak. Tested ne melegedjen túl és pulzus számod ne lépje át a 140/perc értékét.  Persze szükség lehet új stílusok felé fordulnod, ami jobban megfelel állapotodnak, de szerencsére e sokoldalú mozgásban erre bőven van lehetőség.

Pár remek példák, hogy az ugrásokat inkább felváltják az oldalirányú kilépések, változnak a forgások, lassul a tempó is. Táncórád előtt egy órával érdemes fehérjedús ételt fogyasztanod, amit szervezeted felhasznál, így elkerülhetőek a szédüléses panaszok is. Amikor pedig már pocakod nagysága miatt nem kényelmes hobbid űzése érdemes a jóga felé fordítanod figyelmed, ahol kifejezetten találsz számtalan légzési gyakorlatot.

Terhes- és kismama tánc

Ismerd meg az egyik legsokoldalúbb tánciskolát, ahol mindenki számít

Egy igazán jó oktatáson nem csak a lépéseket tanulod meg de magával ragad az életérzés és már alig várod, hogy újra átélhesd a pezsgést. A Goldance Tánciskola tanítványai egy igazán sziporkázó közösséggé nőtte ki magát. A közös hobbi szeretete és óráink sokszínűsége magával ragadó hangulatot varázsolnak minden termünkbe.

A legnépszerűbb társastáncok megléte mellett számtalan moderntánc kínálatát megtalálod. Az órákat könnyedén saját időbeosztásodhoz igazíthatod, mivel termeinket több helyszínen is igénybe veheted a tánctudásodnak megfelelő szinten. Csoportjainkat a gyerekektől a lendületes ötvenöt feletti korosztályig megtalálod, ha pedig a fejlődés és tanulás a legnagyobb célod mi a kezdő szinttől a versenyekig támogatjuk céljaidat.

A lépéseket és újdonsült táncos barátaidat sem kell az órák között hiányolnod, hiszen rendszeresen szervezünk bulikat ahol tanáraitokkal együtt elmélyíthetitek az órákon tanultakat. Pillants be óráink vidám hangulatába és éld át élőben is a tánc pozitív hatásait!