Latin tánc 


Táncolni mindenki szeret, az egyik legfelszabadítóbb eszköze az önkifejezésnek, magunk vagy mások szórakoztatásának is. A társadalmi fejlődéssel alakultak ki a műfaj szabályai is, amelyeket figyelembe kell vennünk, amikor táncra adjuk a fejünket. 


Bemutatunk néhány fontosat ezek közül, hogy ne álljatok tanácstalanul, amikor beléptek egy tánciskolába vagy egy táncos szórakozóhelyre. Kosztümös filmekben sok olyan bál-jelenettel találkozhattok, amelyekre az alábbi összefoglalóban ráismerhettek, így könnyű lesz ezeket észben tartani.


Milyen latin tánc fajták vannak? 


A latin- amerikai tánc két fajtáját különítjük el, az egyik az afrikai eredetű: szamba, rumba, mambó és a másik az afro-amerikai eredetű: onestep, jimmy, charleston és black bottom. A cha-cha-cha a rumba és a mambó egy lassabb változata. 


A samba eredetileg egy ősi tánc, amit a rabszolgák tettek népszerűvé Brazíliában. A rumba a megtestesült szenvedély, művészetté válik ahogyan a tánccal kifejezzük a férfi és a nő közötti csábítás,vágy kiteljesedését mozdulatokkal. Jellemző egy teljes hagyomány eljátszása is mint például a Paso Doble ami a bikaviadalok világát tárja elénk. A férfi a torreádor a nő pedig a kendő, akik együtt mozognak a képzelt bika előtt. Jellemzőek a szenvedélyes és erőteljes csípőmozgások is. 

A nemek párbeszéde átjárja az egész tánc stílust. A nő hol csábít, hol enged a csábításnak és ingadozik az elutasítás és odaadás között.  Jellemzőek a gyors, rövid keresztlépések, forgások és hullámzó mozdulatok.

Latin tánc

Mitől is fűszeres a szósz?- Avagy a Salsa jelentése

A szenvedély, a tűz, az energia!

A salsa a világ egyik legkedveltebb latin tánca. Népszerűsége abban is rejlik, hogy magával ragadó a ritmusa. Itt gondoljunk csak bele az utcán szóló zene vagy a riói karnevál hangulata is erősen mozgásra készteti legtöbbünket. 

Miért szeretjük? Bár a kívülállók számára lenyűgöző, a salsa lépései könnyen elsajátíthatók, így kezdőknek is kiválóan alkalmas. Három lépést táncolnak négy ütemre. A latin táncok a partnerek közti erős kapcsolatról, fülledt, erotikus mozdulatokról szólnak. 

Ha kipróbálod a latin táncok világát észreveszed mennyivel felszabadultabb, lazább és magabiztosabb leszel. 

 

Te is rajongsz a latin táncokért?

CHA CHA - A kubai hangulat, életérzés dinamikája érvényesül ebben a táncban, ha új dolgokat szeretnél kipróbálni, a cha cha egy szórakoztató kezdet lehet, ami után biztosan más stílusok is lázba hoznak majd.

MAMBO - Ami azt jelenti, hogy "rázd meg" vagy "mondd meg". Az energikus zenei stílustól életre kel minden porcikád. Elengedhetetlenek a tekergő csípőmozgások, lábpontok és csettintések, és a rúgások pedig gyönyőrű látványt nyújtanak.

MERENGUE - Ismét a kubai mozgás teszi pikánssá ezt a táncot. A merengue-t azonban egyszerű sétával és Chasse (oldalsó) lépésekkel egészítik ki. Ez a táncstílus az ünnepi, vidám hozzáállása miatt, remekül illik a party hangulathoz. 

RUMBA - Sokszínűsége miatt gyakran használják köztes táncként. Napjainkban épp oly népszerű mint 400 évvel ezelőtt, mert bármelyik freestyle klubtáncodba könnyen beépíthető. Romantikája a latin csípőmozdulatokban rejlik. A rumbával nem lehet hibázni! 


Mire számíthatsz egy latin tánc tanfolyamon a Goldance tánciskolában? 

Elsősorban profi segítséget kapsz hogyan vágj bele és vidám, lendületes csapat tagjává válsz. Biztosan sok emberrel fogsz megismerkedni egy olyan új hobbi által, mint a latin tánc. 

Az alakodat észrevétlenül is formálod, tökéletesítheted a mozdulataidat és üdítően fog hatni a lelkedre is. Elkezdheted egyedül és rövid idő alatt találsz társaságot, akikkel a közös hobbi összetart, de barátokkal vagy pároddal is kipróbálhatod eme mozgásformát. Az aktuális társastánc tanfolyamainkról is itt megtalálsz minden információt.