Miért és hogyan érdemes felnőtt korban tánccal fejlesztened ritmusérzékedet?

A tanulás ma már nem csupán a gyermekek kiváltsága, bizonyos képességeink fejlesztésével, lehet csak felnőtt korban tudunk időt tölteni. Felszabadító érzés felismerni, milyen pozitív hatást gyakorolhat adott tehetségünk az élet minden területén. A gyermekévek alatt biztosan te is gyakran érezted, hogy a sok tudás begyűjtése kötelező feladatként elveszíti a könnyed befogadás élményét. Felnőve gyakran kutatjuk, hogyan kapcsolódhatunk ki leginkább, milyen tevékenységek szolgálják leginkább testi - lelki örömünket a mindennapokban.

A tánc az egyik legsokoldalúbb művészeti ág, amiben kortól és nemtől függetlenül kiteljesedhet életed. Lehet gyermekként még nem tartozott a legkedveltebb tevékenységeid közé viszont éveid számával és személyiséged fejlődésével később kedvenc kikapcsolódásoddá válik. A tánc egyik legcsodálatosabb tulajdonsága, hogy sosem késő elkezdeni! Természetesen, ha nagy ívű tánckarrier az álmod az hosszú évek befektetett munkája árán érhető el, de sikereket minden életszakaszban elkönyvelhetsz az út alatt. Képességeid pedig nem csak születési adottságként valósulhatnak meg, hanem folyamatos fejlesztéssel tanulhatóak és életed számos területén hasznosíthatóak.

Ritmusérzék

A tánc és képességek szoros kapcsolata - ritmusérzék

A tánc remek választás bármelyik képességed fejlesztésére! Vegyük például a testedre gyakorolt hatásokat. A rendszeres testmozgás nem csupán alakodat formálja, de mozgásodat is pozitív irányba tereli. A tánc egyfajta tartást és kecsességet ad mozdulataidnak, szinte észrevétlenül változik a testképed, ami az élet más területein is megjelenik.

A szellemi frissesség mérhető a memóriád javulásában, hiszen tánc közben az alapmozdulatok után számtalan bonyolultabb figurát elsajátítasz akár egyéni akár páros táncok alatt. Sokak kifogása lehet, hogy a botfülüek vagy a ritmusérzék hiányában a tánc nem nekik való elfoglaltság, de ezen képességek felnőve is természetes módszerekkel fejleszthetőek, ahogyan az ügyességünk is. A titok inkább abban rejlik, hogy megtaláld azt a stílust, ami személyiségedhez leginkább passzol, szívesen mozogsz rá és megelégedéssel tölt el, hogy fejlődsz ezen a téren.

Számtalan képességed gyermekként magától értetődő természetes részed. Gyakran megfigyelhető piciknél, hogy zenére maguktól billegnek majd később utánozzák a környezetükben látott mozdulatokat. Tudatuk viszont már igen kis korban reagál a zenére és ritmusra viszont ezen képességük elveszik, ha nincs kiaknázva. Kiskorban is fellelhető melyik képességek a kiemelkedőek és miket érdemes fejleszteni, amivel az egészséges fejlődést biztosíthatjuk a kicsik részére.

Fedezd fel és fejleszd a természetes tehetséged

Gyakran használjuk a született tehetség kifejezést, hogy kifejezzük az egyén természetes kimagasló képességét. Általában több olyan dolgot is felfedezhetsz önismeret során, amiben kiemelkedő teljesítményt nyújtasz. A táncstílusok megismerésével könnyen megtalálhatod rád milyen fajta zene van a legnagyobb hatással és melyik dallamok, ritmusok késztetnek leginkább mozgásra.

Visszatérve a gyermekekhez gyakran a természetes testi adottságok segítenek felmérni melyik a leginkább neki való mozgásforma. Egy nyúlánk, vékony és hajlékony testalkat esetében a balett vagy akrobatikus táncokban előnnyé kovácsolhatóak a természetes sajátosságok viszont egy zömökebb testalkat jól hasznosítható, például a néptáncok esetében, de sok más stílusban sem hátrány.

Mikor felismered tested adottságait és hogy miképpen fejleszd és hasznosítsd a meglévő képességeidet sokkal rövidebb idő alatt tapasztalsz sikereket a tanulás alatt. Gyakran játékos feladatok is könnyen kivitelezhetőek és megkönnyítik a folyamatot. Sok balettiskola órák utáni levezető feladata, hogy a tanítványok egymás után felsorakozva az előttük álló vállán ütögetve adnak át egy ütemet, amit az előttük állónak kell átadni.

Ritmus érzékének a fejlesztése

Ezzel az egyszerű feladattal nem csak a ritmusérzék fejleszthető, de a koncentrálás képességét is növelhetik az oktatók. Felnőttek esetében a karrier építés szempontjából is igen hasznos tulajdonságok fejlődését tapasztalhatjuk meg táncórák alatt. Bizonyára téged is lelkileg feltölt a hobbid lendülete, ez a pozitív kisugárzás pedig a mindennapokban is szembetűnő lesz. Táncóráid alatt a vitalitás, fittség, jó közérzet, csapatba tartozás, sikerélmények és új lépések elsajátítása magabiztosabbá tesz, ami a parketten kívül is meglátszik majd.

Hogyan találj rá könnyedén saját stílusodra?

Előnyben részesíted a tánccal összeköthető kikapcsolódást egy dolgos hét levezetése után? Nem csak a bulizáskor élvezheted a tánc örömét. Tapasztald meg egy - egy táncóra hétközben is ösztönzőleg hat mindennapjaidra! Már meg is van a kedvenc stílusod vagy többfajta tánccal ismerkednél? A Goldance Tánciskolában te is megtalálod a hozzád illő órákat!

Ne tartson vissza ha most még nincs partnered de jobban vonzanak a társastáncok. Iskolánk nagy hangsúlyt fektet a közösség építésére is, nem csak izgalmas táncok között fogsz rutinosan mozogni, de egy igazán jó hangulatú csapat tagja leszel. Tánctanáraink profi segítségével hamar rátalálsz kedvenc óráidra és már csak céljaidon múlik milyen szintre szeretnéd fejleszteni tánctudásodat.

Gyakran vagy Budapest különböző pontjain? Emiatt sem kell lemondanod óráidról. Mobilitásunk előnyeként már 10 helyszínen élvezheted hobbidat a belváros közelében is, tudásod alapján bármelyik termünkben részt vehetsz kedvenc órádon!  Jelentkezz még ma, az első alkalomra vendégünk vagy!