Senior tánc - Maradj fitt tánccal akár 50 felett is és élvezd lelked szárnyalását

A mozgás öröme nem csupán a fiatalok kiváltsága, idősebb korban is az egyik legjobb módszer, hogy megőrizzük lendületünket és frissen tartsuk gondolkodásunkat is. Őrizd meg tánccal ifjúságod és élvezd testi - lelki frissességed előnyeit! Miért a tánc az egyik legnagyszerűbb hobbi? Számtalan stílus közül válogathatsz bármelyik korosztályba is tartozol, de cikkünkben most a fiatalos senior korosztály táncóráit részletezzük. “Nem csak a húszéveseké a világ” jelenti ki a híres dalszöveg és kicsit idősödve egyre jobban megértjük e pár szó valódi igazságát, hiszen azon kívül, hogy minden kornak megvan a maga szépsége jó pár pozitív dolgot jellemzően bizonyos élettapasztalat után tudunk még jobban értékelni.

Modernizált életvitelünk nem csak a technika vívmányaiban hoz temérdek újdonságot, napjainkban személyiségünkkel és érdeklődésünkkel is van lehetőségünk többet törődni. Érdemes velünk tartanod még ha a fiatalabb generáció aktív tagja is vagy, hiszen akár később tiédet vagy egy idősebb szeretted figyelmét is felkeltheti egyik fiatalos tánctanfolyamunk. A tánc ma már mindenki számára megvalósítható kikapcsolódás, lakóhelyed lehet a főváros vagy kisebb település nem kell lemondanod a kikapcsolódásról sem. Ne feledd az internet is segítségedre lehet és otthonod kényelméből is számos videóanyag elérhető!

Senior tánc

Fedezd fel a tánc szépségét és hasznosságát

A tánc már évezredek óta szerves része életvitelünknek, nem csupán történelmi háttere érdekes, de fejlődése és az új mozdulatok megszületése is folyamatos inspirációt ad, aminek sosem szakad vége. A művészetek egy olyan összetett formáját ismerhetjük meg ami túlmutat a mozdulatokon, hiszen a zene, mozgás, tanulás, bizalom, feladatmegoldás, önmegvalósítás, önbizalom, stresszoldás, csapatmunka mind olyan jellemzők, amiket egyértelműen megtapasztalsz.

A zene ritmusa életre kelti mozdulataidat és pozitív energiákkal tölt meg. A szépérzéked mellett sok hasznos tulajdonság fejlesztésére is alkalmas ez a mozgásforma. A lépések elsajátítása megköveteli, hogy koordináld és folyamatosan fejleszd képességeidet. Testileg megtapasztalod, a légies mozgás, vidám életérzés, lendületesség, jó egyensúlyérzék és alakod változásának előnyeit.

Mindezek mellett remek lehetőség kapcsolatot teremteni másokkal és együtt élvezni a közös hobbi kihívásait. Nem csupán magad miatt válsz motiválttá, hanem a közösség ereje is magával ragad. A tánc egyetemes nyelve számtalan helyen megnyilvánul, gyakran válik a közös mozgás egyfajta jelképpé is, ami tömeget ölel fel. Adhat reményt, mint a koronavírus járvány alatt elterjedt Jerusalema kihívás tánc, ami mindenkiben az összetartozás érzését keltette.

Éveid száma ne szabjon gátat lendületednek

Fiatal éveinkben természetesnek vesszük, hogy temérdek energiával rendelkezünk, egyik program a másik után és még egy munkával töltött aktív nap után is kaphatóak vagyunk némi kikapcsolódásra. Korod előrehaladtával már érezhetően szükséges több időt fordítani testi - lelki egyensúlyodra, de lendületedet éppúgy őrizheted. Téged is érdekel hogyan? A tánctanulás élményét pont olyan lelkesedéssel átélheted idősebb korban és garantáltan megfiatalodik a lelked is!

Goldance senior táncoktatás

Sosem késő új hobbit keresni, lehet mindig is érdekelt a tánc, de nem tudtál annyi figyelmet fordítani magadra és kedvteléseidre? Biztosan tapasztalod időnként az élet természetes szakaszai miatt személyes igényeid háttérbe szorulhatnak egy időre, de a tánc pont kikapcsolódás, amihez bármikor visszatalálhatsz. Nem célunk általánosítani, de gyakran családalapítás után bizony gyermekeink felnevelése és az egzisztenciánk megteremtése kihívásai megnehezítik az énidő teljesülését.

A Goldance Tánciskolában mindenki igényeire személyre szabott kikapcsolódást nyújtunk. Tudjuk gyakran az ötven feletti korosztály tart ott, hogy a gyerekek felnőnek, karrierünk is már kiegyensúlyozott és ismét keressük a szórakozás élményét. A társastáncok elsajátításával pedig nem csupán ifjonti lelkesedésed kap szárnyra ismét, de szellemi frissességedért is sokat tehetsz.

Mire készülj senior tanfolyamunkon?

Nem probléma, ha nincs előképzettséged vagy évek óta nem volt lehetőséged órákat venni. Ne szegje kedvedet a kezdeti bátortalanság, tapasztald meg egy fergeteges óra hangulatát! Tánctanáraink lassabb tempóban, több ismétléssel és maximális odafigyeléssel segítenek elsajátítani vagy feleleveníteni a legnépszerűbb társastáncok lépéseit.

Ismerd meg a társas események kimaradhatatlan táncait, a Bécsi- és Angol keringő légies hullámzó forgásai közben máris a bálok elegáns hangulatát érezheted. A szenvedély és temperamentum is szoros összefüggésben áll a táncok szeretetével, emiatt sem maradhat ki a Tangó életérzése tanfolyamunkból. Idézd fel a karibi hangulatot és swing dallamait, a Cha- cha- cha, Mambó és Jive magával ragadó ritmusait. Ne habozz tovább regisztrálj első ingyenes órádra és éld át a mozgás örömét tanfolyamainkon!