Tánc otthon

Tanulj meg pár könnyen végezhető táncgyakorlatot otthon, amit akár egyedül akár pároddal is gyakorolhatsz mindkettőtök örömére

Bizonyos táncmozdulatokat de akár komplett táncokat is elsajátíthatsz vagy gyakorolhatsz otthonodban. Az otthoni tánctanulás ma már szinte bárki számára elérhető csupán némi szabadidő, internetkapcsolat a videók megtekintéséhez és egy megfelelő eszközre lesz szükséged. Manapság már nem kifogás, hogy nincs egységes munka beosztásod emiatt nehéz összeegyeztetni egy tanfolyam kereteit életviteleddel, hiszen a legnépszerűbb táncok lépéseit könnyedén megtalálod oktatóvideók formájában is.

Számtalan izgalmas táncos videóra lelhetsz igényeid szerint bármelyik stílusban is érzed leginkább otthonosan magad. Az otthoni kikapcsolódás egyik legnagyszerűbb formáját sajátíthatod el amennyiben szánsz egy kis plusz energiát a mozgásra. Az aktivitásod megőrzésére nem csak egészséged szempontjából érdemes több figyelmet fordítani, hiszen állóképességed fejlődése és sugárzóbb személyiséged is mind pozitív érzésekkel tölti meg mindennapjaidat. A tánctanulás sem véletlenül az egyik legnépszerűbb mozgásforma, szinte bárhol kivitelezhető a gyakorlás, egyéni vagy csoportos órákon is bővítheted tudásod és tánc közben kiteljesedik a lelked is. A mozgás boldogságot nyújt neked, amit a környezetedben lévők is hamar észrevesznek.

Miért érdemes otthon tanulnod?

Sok érvet és ellenérvet is sorolhatunk az otthon tanulás mellett és akár ellene is. Személyiségünk és testünk is sokat fejlődik, ha folyamatosan képezzük magunkat az pedig nagy előny, hogy érdeklődésünk célja szerint nem csupán sok tanfolyam, hanem online kurzusok is elérhetővé váltak. Nem célunk állást foglalni melyiket részesítsd előnyben inkább felhívni a figyelmedet a modernizált életünk előnyeire. Sokkal teljesebb az életed, ha kedvenc hobbidra is tudsz időt szánni.

Életed bizonyos szakaszaiban lehet nem tudnál csoportos órákra járni viszont az otthoni oktatóvideókkal mégsem kell lemondanod a mozgás öröméről. Például ilyen időszakokat szülhet egy kisgyermek születése, ha nem is tudsz kimozdulni egy darabig viszont kedvenc videóiddal bármikor kapcsolódhatsz. Lássunk pár pozitív példát mi szól az otthoni gyakorlatok mellett. 

Saját tempódban haladhatsz és amennyiben kissé félénk vagy egy kis gyakorlással önbizalmad is nőni fog. Te döntöd el a gyakorlatok sorrendjét is, csak a saját igényeidre kell figyelned és annyi ideig mozoghatsz, amit magadnak megengedsz. Otthoni légkörben lazább és fesztelenebb leszel, megspórolhatod a készülődés és utazás fáradalmait. Nem is olyan régen pedig sokan átélték a kényszerű karantén időszakát amikor sokáig kellett nélkülöznünk a csoportos programokat is. Még a kényszerű bezártságot is jobban viseled, ha sikerül megfelelően lekötnöd magad, miért ne sajátítanál el egy új táncot ez idő alatt?

Szeretnénk igazságosak lenni tehát ellenérvként a hátrányokra is kitérünk. Elsősorban a csoportos táncórák vidám és lendületes hangulata azért egy képernyőn keresztül nem átérezhető. Gyakran a társaság, ami ösztönzőleg tud hatni és nem tudod sem az órákat, sem a gyakorlatokat elodázni. Sokat tanulhatsz mások mozdulataiból is, akár egymást biztatva könnyebben átlendültök a bonyolult koreográfiákon is. A közös érdeklődés pedig számos barátság remek alapja lehet, egy szuper közösség tagjává válni mindig öröm lesz.

Megtanulhatsz táncolni otthoni körülmények között?

Nem állíthatjuk biztosan, hogy bárki képes “autodidakta” módszerrel elérni a kívánt célt, de szerencsére a világhálón sok segítséget kapsz hogyan is sajátítsd el az alaplépéseket. Az első mozdulatok előtt ne hanyagold el a bemelegítést hiszen izmaidnak is szüksége van a felkészítésre, ez nagyjából egy 5 - 10 perces könnyed mozgás legyen, kattints mert

ebben a videóban is remek alap mozdulatokat találsz. A Bachata nőies mozgásával az egész tested fokozatosan vonod be a táncba.

A lábfej, boka nyújtására és erősítésére a balett alapállások megtanulása is kiválóan alkalmas és ne feledd a balett az összes tánc alapja!

A légiesség és kifinomult elegáns tartások csak előnyödre szolgálnak és persze a nyújtások a sérülések elkerülése érdekében is jelentős rész.

Próbáld ki milyen jellegű táncok állnak hozzád a legközelebb! A Goldance Tánciskola sem csupán az élő tanfolyamokra fektet nagy hangsúlyt. Számos oktatóvideóval kedveskedik az otthoni mozgás szerelmeseinek több stílusban.

Milyen táncok közül válogathatsz?

A Goldance mára Budapest egyik legnépszerűbb iskolájává nőtte ki magát egyik fő védjegyünk, hogy remek közösséget építünk. Állandó kedvezményeket biztosítunk tanulóink számára és mindenki igényeire figyelni. Már 10 helyszínen élvezheted óráink fergeteges hangulatát, amik között szintednek megfelelően bármelyikre beugorhatsz.

A legnépszerűbb stílusokat sajátíthatod el akár az egyéni vagy társastáncok vonzzanak vagy állnak közelebb ízlésedhez. Nyújtunk lehetőséget az alkalomra készülőknek is, legyen szó esküvői vagy szalagavató ünnepségről számíthatsz ránk a felkészülésben! Szeretettel várjuk senior társastáncóráinkra a lelkes ötven feletti mozogni vágyó vendégeinket is.

Videóink pedig az otthoni gyakorláshoz is remek alapot adnak, páros táncaink gyakorlásához vond be hobbidba kedvesedet és élvezzétek együtt a közös szórakozást, vagy nyűgözd le a legnőiesebb táncok csábító mozdulataival.

Máris bizsereg a talpad? 

Ne ülj tétlenül, élvezd a mozgás örömét és sajátítsd el profiktól a lépéseket!