Fedezz fel 9 táncos erősítő gyakorlatot, amivel az ünnepek alatt is formában tarthatod magad

Az ünnepi időszakok magában foglalják, hogy még akkor is elengeded magad, ha máskor szigorúan odafigyelsz étkezési szokásaidra. A karácsony jelentős részét bizony a legtöbb család a közös étkezésekkel, pihenéssel, közös filmezéssel töltik és persze a kedvenc süteményekből is szinte egész nap kóstolgatnak. Biztosan te is érzed, hogy bizony szeretteid körében sokkal jobban esnek a falatok és persze a teljes menüt kötelező megízlelned. A háziasszonyokat pedig kevés dolog tesz ilyenkor elégedettebbé, mint mikor az egész család összeülve boldogan betermeli az ünnepi fogásokat. Te pedig tudod, hogy bizony a jó pár napig fognak kísérteni az ünnepi fogások, mert ugye a szerető anyukák, nagymamák úgyis gondosan csomagolnak minden fogásból.

A szerető gondoskodás sokszor januárban kissé feszülő ruháidon könnyen kézzelfoghatóvá válik. Legtöbben az újévi fogadalmakkal nyugtatják meg magukat, amiket általában azért január végére kevesebb lelkesedéssel tartanak be. A rád törő bűntudatot úgy száműzheted, ha az ünnepek alatt is szakítasz időt alakod formálására és nem engeded, hogy a kifogások elvegyék kedvedet a mozgástól. Te is minden évet még aktívabban és élménydúsabban szeretnél tölteni? Találd meg azt az edzésformát, ami boldogsággal tölt el és feltölti lelkedet is! Kedvenc gyakorlataid elvégzése pedig nem csak alakodat formálják, de nem kell lemondanod az ünnepi fogások élvezetéről sem.

Táncos erősítő gyakorlatok

Erősödhetsz a tánccal vagy a táncért is?

Szeretnél olyan mozgásformát felfedezni, amitől nem csak bombajó alakod lesz, de izmaidat is könnyedén erősítheted? Van más út, ha a fitnessgépek egyhangú mozgásai nem tartják fent érdeklődésedet hosszú távon. A testmozgást legtöbben szeretnénk egy élénkítő, izgalmas programmá varázsolni, ami élményként feltölti lelkünket és mindig tud újat mutatni, de a szemmel látható eredmények is épp olyan fontosak.

A saját testsúlyos edzések hatékonyan mozgatják át egész testedet, ha pedig megfűszerezed kedvenc zenéiddel és táncos mozdulatokkal már inkább válik kikapcsolódássá az alakformálás is. A táncot nem véletlenül soroljuk a sportágak közé, hiszen a legtöbb lépéssor mögött komoly izommunka rejlik. A különböző stílusok pedig tengernyi szabadságot adnak és bárki elsajátíthatja a számára legizgalmasabb koreográfiákat.

Választhatsz tánctanfolyamot a lépések érdekessége szerint, divat vagy népszerűség alapján, de sokan alakjuk érzékeny pontjainak formázása szerint döntenek. Biztosan neked is megvannak azon testrészeid, amik megfelelő formáira több időt kell fordítanod. Bizonyos táncok elsajátításához pedig egyértelműen izomerőt kell fejlesztened, mint például a pole dance - avagy rúdtánc tanulásához is.

Jöjjön 9+ táncmozdulat, amik garantáltan erősítenek

A legtöbb nő számára a has, csípő, fenék és combok edzése tartozik a legnehezebben alakítható területekhez, de sok esetben ezek együttes formázása is lehetséges. A hastánc mozdulatai bár elsősorban a hasi és csípőizmaidat erősíti a karizmaid fejlődését is segíti. Kezdetben a lassan végzett alapkörzések és tartások elsajátításával igen sok kalóriát is el fogsz égetni. A has hullámoztatása, rezegtetése, csípőlökések a hajlongások centiket faragnak le a kényes területekből.

Te is odavagy a latin ritmusokért? A zumba tánc lépései tele vannak az egész testet erősítő gyakorlatokkal a lábra legalább 4 fajta lépéssorozatot végzel, ezeket előre, hátra és oldalirányba is végrehajtod, illetve kitörésekkel a combizmaid is alaposan megdolgozod. A has, törzs és hátizmaid erősítését a dinamikus ringó mozgás biztosítja és ezen felül aktív szerepet kap a kar és váll is. A popsid feszesítése és kerekítése céljait remekül szolgálja a twerk tánc elsajátítása is és még a combizmaidat is szuperül edzi.

Még maradva a nőies táncok vonalánál térjünk vissza kicsit a több erőnlétet követelő mozgásokhoz, hiszen akár a rúdtánc vagy légtorna izgalmas mozdulatait akkor tudod kivitelezni, ha képes vagy saját súlyodat megtartani és többfajta nyújtó mozdulatot elsajátítani. Törekedned kell, hogy ugyanúgy erősítsd felsőtested mind alsó végtagjaidat hiszen hol a lábad, hol a karod fog megtartani. Illetve a hajlékonyságod folyamatos fejlesztése is jelentős szerepet kap. Ezen táncok izgalmait még a magasság megléte is fokozza és a gyakorlatok végrehajtása igen sok sérüléssel is járhat viszont rövid idő alatt szépen kidolgozott izmokkal ajándékoz meg.

Erősítő gyakorlatok

Tedd meg a kezdő lépéseket otthonod kényelméből

A kevés szabadidő és a zsúfolt időbeosztás nem csak az ünnepi időszakra jellemző. Gyakran rohanó mindennapjaid mellett te sem tudod hogyan tudnál még táncórákat is beilleszteni életedbe? Erre a kérdésre a tapasztalással kapsz választ, hiszen elég találnod egy olyan közösséget, ahol saját életviteled szerint hódolhatsz könnyedén hobbidnak.

A Goldance Tánciskola tanítványaként kedvenc óráidat igényeid szerint alakíthatod. Otthonod kényelméből is bepillantást biztosítunk nem csupán a lépések megtanulására, de óráink hangulatába is. Nézz bele a figurák egy percben című videóinkba és gyakorold saját tempódban a lépéseket! Tánctudásod fejlődését és izgalmait viszont óráinkon tudjuk igazán biztosítani, hiszen tánctanáraink mindig újabb figurákkal és koreográfiákkal készülnek fel.

Fontos számunkra, hogy minél szélesebb körben megmutassuk a tánc szépségét és több lehetőséget biztosítsunk az aktív részvételre. Budapest különböző pontjain pontosabban 8 helyszínen részt vehetsz óráinkon és persze a termek között szabad átjárásod lesz szintednek megfelelő képzéseinken belül. Bátran kísérletezz a stílusok között, a legnépszerűbb társastáncok mellett, egyéni órákkal és sok újdonsággal kedveskedünk időről - időre! A tánc gyakorlása alatt új oldalaidat fogod felfedezni és hidd el a lendület, pezsgés megfűszerezi még a szürkébb hétköznapokat is!