Hogyan legyél pazar táncpartner - avagy - ismerd meg a tánc etikett szabályait

Biztosan számodra is fontos szempont a táncpartnered kiléte és hogy mindketten megéljétek a tánc adta pozitív élményeket. A táncórák alatt létrejön egyfajta bizalmi kapcsolat a táncosok között, ami megkönnyíti, hogy fesztelenül egymást segítve fedezzék fel a mozgás szépségét. Szeretnél egy új hobbit kialakítani, ami csak pozitív hatással lesz életedre? A tánc mindig remek választás, hiszen nem csak testedet mozgatja át, de lelkedet is feltölti.

Érdekelnek a társastáncok, de egyedül nem mersz belevágni? Nincs okod aggodalomra mert te is hamar megtapasztalod a táncnak milyen közösségépítő ereje van. Sokaknak okoz fejtörést hogyan is viselkedjenek táncórán, senki nem szeretne zavarban lenni vagy ügyetlenül mozogni. Egy profi tanár vezetése alatt ezek az aggodalmak hamar szertefoszlanak és már csak a lépésekre kell koncentrálnunk. A különböző táncstílusok között biztosan te is megtalálod kedvencedet.

Viselkedni tudni kell - avagy mit is takar az illem, etikett, protokoll?

Társadalmunk fejlődésével az életünk legtöbb területén megjelentek az alkalomhoz illő etikett szabályok, amik ismeretével és betartásával elkerülhetjük a kínos helyzeteket bármilyen eseményre legyünk is hivatalosak. Pár fogalmat érdemes megkülönböztetnünk, amik meghatározzák viselkedésünket és emberi kapcsolatainkat, mint az illem, etikett és protokoll.

Az illem másnéven viselkedéskultúra az emberi kapcsolatok és társadalmi élet szabályainak összessége. Minden, amit a jó modor és kulturált viselkedés megkövetel. De mi is az az etikett? A francia étiquette szóból származik, a királyi udvarokban eredetileg olyan feljegyzésekre használták, amiken eseményeket, neveket és rangokat tüntettek fel.

Napjainkban leginkább viselkedéskultúra jellemzésére használjuk. A protokoll egészen a bizánci birodalom - ig vezethető vissza, manapság a viselkedéskultúra, szertartásrend és rendezvényszervezés összességére használjuk leginkább, illetve a diplomácia pótolhatatlan kelléke. Segítségével illedelmesen megoszthatjuk véleményünket mások megbántása nélkül. Minden eseményen nagy szerepet játszik az elvárt viselkedés betartása. Elkülönítünk magánéleti és üzleti életben használatos protokollt, illetve passzív viselkedési eszközöket melyekre a szüleink, társadalmunk és környezetünk tanít és aktívak, mint a beszédmodor, kézfogás, köszönés, megszólítás, társalgás vagy tegezés - magázás formái, ezeket már egyénileg formáljuk.

Milyen etikett szabályok vonatkoznak a táncpartnerekre?

A táncnak is megvannak a maga íratlan szabályai is, amik betartásával tiszteletben tartjuk partnerünket és saját magunkat egyaránt. Az öltözködés terén ruházatod legyen mindig kifogástalan, kényelmes, de sosem túl kihívó.

Férfiak esetében kerülendő a rövidnadrág és elnyűtt atléta sem táncórára való. Hölgyek esetében sem szerencsés, ha ruhánk túl merész és igazgatni kell. Táncóránkra válasszunk kényelmes darabokat, amik szabad mozgást biztosítanak és komfortos érzést biztosítanak.

A partnereknek be kell tartaniuk a szerepeiket, a férfi vezeti a lépéseket a nő pedig követi a mozdulatait. A férfinak kell elkezdeni a mozdulatsorokat, úgy támogatni a nőt, hogy az ő technikáját se nyomja el. A jó modor meglétét minden táncóra megköveteli, nem illik harsányan, kérkedően vagy rámenősen viselkedni. Mindig maradj udvarias tisztelve másokat, légy természetes, kedves és barátságos.

A tánc remek alkalmat ad új barátságok kialakítására is, biztosan megtalálod a helyed egy befogadó környezetben. Látogass el Budapest egyik legnagyobb tánciskolájába! A Goldance óráin fergeteges hangulat vár és szuper eseményeket szervezünk az órákon kívül is, ahol Goldis tanáraiddal, barátaiddal szórakozhatsz és gyakorolhatod a mozdulatokat.

Tánciskolánkban megtalálod a legnépszerűbb társastáncokat, kezdő tanfolyamainkat és kedvezményeinket is. Ne habozz tovább, gyere el első ingyenes órádra és fedezd fel saját stílusod!