Hastánc

A kelet fűszereként is utalhatnánk rá, de valójában az egész világot meghódította és lenyűgözte a hastánc különlegessége.

Az arab eredetű klasszikus hastánc szó szerint fordítva a kelet tánca vagyis raqs sharqi a keleti fejedelmek udvarában született, de mára már világszerte a legkedveltebb táncok közé sorolhatjuk. Igen látványos nem csak az egzotikus öltözékek lenyűgöző szinessége de mind a kellékek sokasága illetve ékszerek fokozzák a hangulatot. A sejtelmes kelet, ami megelevenedik előttünk, a pompa és csillogás ami beragyogja kultúrájukat művészien keveredik a bujaság érzéki mozdulataival.

Az egyszerű név mögött egy igen ősi és  összetett mozgáskultúrát fedezhetünk fel. A hastánc alatt nem csupán a has mozgását értjük. Ha volt már részed akár ilyen jellegű előadást nézni, akár kipróbálni a mozdulatokat hamar kiderül, hogy e táncban az egész tested mozdulatai adják a tökéletes előadást. Bár leginkább az öltözék miatt  szabadon hagyott csípő és has környéke  kaphatja a legtöbb figyelmet, a felsőtest és karok mozgása is fontos része az előadásnak. A kellékek pedig még magasabb színvonalra emelik e táncot, mint például a pálca, csörgők, ékszerek, fátylak és rázókendők de az élő kígyókkal táncolók is nagyon népszerűek.

hastánc

Valaha ősi rítustánc, ma már iskolákban tanítják

Az egyik legrégebbi táncok között tartják számon. Származását az ókori Egyiptomig vezethetjük vissza, bár több fajtája is elterjedt az egyiptomi stílust tanítják és a legtöbb helyen világszerte. Öseik esetében még egy spontán, rítustáncot jelentett, az őserő és nőiesség megjelenítését. Manapság már tanulással és gyakorlással illetve látványos kiegészítőkkel lenyűgöző műsort is csinálhatunk.

A nőiesség hangsúlyozása mindig is fontos szerepet töltött be a történelműnkben. Az egyiptomi hiedelemvilág gyakran isteneik tiszteletére ajánlották táncaikat, ünnepeiken kiemelkedő helyet kaptak a rítustáncok is, tehát életük fontos része volt a zene, a tánc és ünnepeik vallási kultuszai is. A közel - keleti háremek hölgyei mindig magasabb szintre fejlesztették, hogy uruk örömét fokozzák és persze az első számú háremhölgy titulusért. Egyértelműen a csábítás eszközeként használták a hastánc mozdulatait.

Több stílusa is népszerű és természetesen egy olyan tánc stílusról beszélünk, amiben folyamatosan új variációk születnek, leginkább a még különlegesebb élményt megformázva. A klasszikus egyiptomi stílusra használjuk a raqs sharqi nevet. A libanoni iskola valahol az egyiptomi és a török stílus keveredése, a hastáncot olyan mozdulatokkal modernizálták mint a rúgások és csavaró csípőmozdulatok. A török hastánc jellemzője a játékosság, kacérság megjelenítése. Népszerűségük egyik titka, hogy bevonják a közönséget előadásukba.  A sharqi - stílus különlegessége, hogy balett és klasszikus táncmozdulatokkal ötvözi a hastáncot.

A lehetőségek felfedezése csak rajtad múlik. Kattints órarendünkre és légy vendégünk az első ingyenes táncórádra, ha felkeltettük érdeklődésedet kövesd eseményeinket és ne maradj le a hétvégi bulikról sem!

A hangerő helyett inkább a csípődet tekerd egészséged érdekében!

Manapság egyik legnagyobb törekvésünk,  hogy megőrizzük egészségünket. Az estébe nyúló stresszes munkaidő, rendszertelen, nem mindig egészséges étkezéseink, napjainkra jellemző túlhajszoltság és számtalan dolog veszélyeztetheti nyugalmunkat. A szakemberek tanácsai szerint mindig kell időt szakítanunk a kikapcsolódásra és érdemes olyan mozgásfajtát találni, ami egyszerre boldogít, átmozgat és szuperül érezzük magunkat közben. Pont ilyen élményekkel gazdagodhatsz a Goldance Tánciskolában!

A hastánc szuper módja az alakformálásnak, hamar rájössz majd hogy a hasadon kívűl még rengeteg izmod használni fogod táncodhoz. A tánc rövid idő alatt javítja a tartást és sok hátprobléma is kiküszöbölhető az izmok megerősítésével. Mozgásod kecsesebbé válik, hatékonyan formálhatod tested és garantáltan szuper sexynek érzed magad. Azért a bemelegítés és nyújtás fontosságáról se feledkezzünk meg, az esetleges sérülések elkerülése miatt.

Hatékony stresszoldó hatást fedezhetsz fel a hastánc alatt, hiszen pont az esetleges bemerevedett izmokat is átmozgatja, a váll, nyak és hát átmozgatása igazi felüdülés lesz számodra, főleg ha munkahelyeden legnagyobb rész ülőmunkát végzel. Ha épp a bikini szezonra próbálsz még kicsit formálni innen - onnan, a diétákra is szuper hatással lesz heti hastánc óra. Gyakran az étkezésünk illetve annak hiánya viseli meg leginkább szervezetünket és borítja fel az egészséges emésztésünket. Remek hír, hogy a hastánc emésztésedre is jó hatással lesz, a folyamatos gyomorbántalmak helyett fedezd fel a természetes mozgás áldásos hatásait!

Számodra is fontos a nőiesség megélése?

Napjainkban talán még fontosabb megélni nőiességünket. Természetesen értjük a élvezzük az egyenjogúság megnyilvánulását minden téren. Viszont egyre keményebb helyzetek is alakulnak életünkben, amikor is erővel és bátorsággal érhetjük el a céljainkat.

De felfedezhetsz egy közeget, hobbit vagy időtöltést amikor is megélheted a nőiességed. Ahol nem kell bizonyítani semmit csupán a magad örömére kikapcsolódni, na jó azért bármelyik mozgásformát is választod pozitív hatása rövid időn belül beragyogja napjaidat.

Számos lehetőség közül válogathatsz, ha szeretnél egy igazán sexy táncot elsajátítani. Ami egyöntetűleg elmondható, hogy remek alakformáló, stresszoldó és önbizalom erősítő hatást érhetsz el.