Magassarkús tánc

Eddig csak ábrándoztál milyen lehet szexin vonulni nőiességed teljes tudatában? Fejleszd önbizalmad és tapasztald meg a “wow” életérzést táncóráid alatt!

Az aktuális divat és ezek kellékei szinte minden nő gyengéje, számtalan érzést kapcsolunk kedvenc darabjainkhoz és mindig találunk indokot, hogy bővítsük ruhatárunkat. Bár nem a ruha teszi az embert azért nőként megjelenésünk igencsak központi kérdés a mindennapokban is. A te szekrényedben is biztosan ott lapul az a bizonyos miniruha az elmaradhatatlan magassarkúval, amitől különlegesnek és kívánatosnak érzed magad. Cikkünkben alaposabban körbejárjuk eme lábbelikhez való vonzódást és a hatást, ami valljuk be bármelyik nemhez is tartozunk létezik. Emlékszel még az érzésre mikor kislányként először tipegtél egy felnőtt körömcipőben? Valószínűleg tetszett a formája, tűsarka, kopogása és a különbség, amit a gyermeki lélek is észrevesz amikor anyukád viselte még a kisugárzása is megváltozott, amit csodáltál.

Felnőttként pedig már legtöbben megtaláljuk a megfelelő stílust, amit szívesen viselünk. Többek között lehetsz sportos, laza, elegáns, visszafogott, fiatalos, visszafogott vagy igazán csajos biztosan jó pár stílusos tűsarkú előkerülne szekrényedből. Akár napiszinten akár ritkábban viselsz nőies darabokat a hatást minden alkalommal érzed. Bár az aktuális divat szerinti trendek is folyton változnak és frissülnek, de számtalanszor láthatod sok stílus időről - időre visszaköszön és újra köztudatba kerül vagy sosem számít ódivatúnak. Gondolj bele milyen sokrétűen variálhatod kedvenc ruháid viselését is attól függően, hogy a lazább vagy elegánsabb megjelenésed szeretnéd hangsúlyozni. Egy csinos farmer sportcipővel és kényelmes felsővel viselve divatos lazaságot kölcsönöz, de egy magassarkúra és blézerre cserélve máris irodák tökéletes viseletévé válik.

Magassarkú tánc

Hogyan is vált a nőiesség jelképévé?

A magassarkú viselése igencsak hosszú történelmi múltra nyúlik vissza, bár születését a praktikum indokolta leginkább és érdekes tény, hogy férfiak viselték. Az első darabokat perzsa harcosok használták nagyjából már a kilencedik század körül, célja, hogy a lovasíjászok lábát biztonsággal megtartsa a kengyelben még harc közben felállva is.

Az európaiak pedig 1599 - ben figyeltek fel a perzsa küldöttség érdekes viseletére. Majd hamar az arisztokraták jelképévé vált, korai viselete királyok megjelenését gazdagította. Ahogy lenni szokott a köznép is igyekezett követni az udvar divatját és megjelentek a női magassarkú cipők is. A női ruhák divatja elkezdett hasonlítani a férfiakéhoz, ami tegyük hozzá mai szemmel igencsak nőies ruhadarabokból állt.

A harisnyák, fodros ruhák, parókák és lábbelik ugyanúgy jellemzőek voltak urakra is. A női is férfi lábbelik közötti legeltérőbb különbség a sarkak méretéből adódott, de nem a magasság tekintetében hanem hogy a nők cipői sokkal vékonyabb sarokkal készültek. A tizennyolcadik századra viszont már csak a női nem divatját gazdagította ez a lábbeli.

Tűsarkak megjelenése télen és nyáron

Napjainkban már természetesnek érezzük, hogy egész évben élvezhetjük a tűsarkú cipők, szandálok és csizmák viseletét. Maga a tűsarok más néven stiletto, ami egy hosszú vékony tőrről kapta nevét az 1930-as években született. Természetesen nem minden magassarkú női cipő fér bele e kategóriába, ide a hat és tizenöt centiméter magasságú és általában sarkak szélessége sem haladja meg az egy centimétert.

Az ötvenes, hatvanas években pedig már nem csupán viseletként, de fétistárgyként is megjelent, ami a mai napig is jellemző. Viselésének előnyeként tekinthetünk azokra a puszta tényekre, hogy optikailag hosszítja a lábfejed, vékonyabbnak mutatja lábaidat, javítja a testtartást, hiszen csak egyenes háttal tudsz benne biztonságosan közlekedni, ami magabiztosabbnak fog mutatni téged is. Nem véletlenül számos férfivélemény szerint is a tűsarkú a legnőiesebb női lábbeli, ami igen erős hatással van rájuk.

Állandó viselete viszont nem ajánlott, hiszen egy pózba kényszeríti a lábaidat, ami idővel károsodást okoz lábad izmaiban és csontvázrendszeredben is, ami később fájdalomhoz és egyéb problémákhoz vezet. Leginkább mértékletességgel tudod a negatív hatásokat kiküszöbölni.

Magassarkúban táncolni

Hogyan sajátíts el táncmozdulatokat tűsarkúban?

Időnként minden nőnek szüksége van arra, hogy a szokásosnál különlegesebbnek érezze magát. Egy tűsarkúban elejtett tánc látványa is őszinte csodálatot vált ki még nézőként is de biztosan kacérkodtál már a gondolattal, hogy te is kipróbáld.

A magassarkús tánc egy olyan modern feltörekvő táncstílus, ami a jazz, balett és kortárs mozdulatokat ötvözve született és fejlődik egyre inkább. A mai modern zeneiség pedig elősegíti térhódítását szerte a világon egyre nagyobb rajongással. Nagy hangsúlyt kapnak a séták vagy más néven “vonulások” gyakorlása, széles kar és lábtechnikák, hajrázás és csípőmozdulatok is.

Természetesen kellő odafigyeléssel számtalan stílust gyakorolhatsz magassarkú cipőben a társastáncoktól az egyéni tánctanulásig, de számos nőies tánc előadásakor még látványosabb hatást érhetsz el, például egy szék, rúd vagy bachata ladies órán.

Az önbizalmad növelése szempontjából is szuper ötlet egy lélekemelő tánctanfolyam elkezdése. Lépd át a korlátaidat, töltődj fel, turbózd fel nőiességedet a Goldance Tánciskolában!