Pollák Anna tánctanár "Anna"

Táncfajták: Esküvő tánctanítás

Napok:

Helyszínek:


A táncos érdeme a közönség jutalma, a Taps.

Hogyan érkezett a tánc az életembe?

Már kiskoromban meg volt a tánc iránti szeretetem. Kicsi gyerekként jazz balettoztam, utána a Balett Intézetben jártam klasszikus balettra egy éves előkészítőre.

Utána 5 évet akrobatikus rock and rolloztam. Sajnos a térdemnek nem tett jót és más táncnak kellett utána néznem. Ekkor jött a latin-amerikai versenytánc.

Ez 16 évvel ezelőtt történt. Emlékszem, amikor az első órán a rumbát tanultuk és akkor azt mondtam magamban, hogy igen, ez az, amit kerestem…ez lett a kedvenc táncom, a romantikus, érzelemmel teli mozdulatok és zene miatt.

Milyen eredményeim születtek?

Sikerült a legmagasabb kategóriáig elmenni „S” osztály és rengeteg szép eredmények születtek.

C,B Országos Bajnokság I. helyezett, B Területi Bajnokság I. helyezett , A Országos Bajnokság II. helyezett, Kűr Világbajnokság 16. helyezett Peking. Nemzetközi versenyek első helyezései.

Kiváló magyar edzőim Juhász Ágnes-Tóth Szilárd mellet volt szerencsém Moszkvába rendszeresen kijárni táborokba és magán órákat venni Ilya Danilovtól. A tánccal rengeteg utazás jár és bejártam szinte egész Európát: Málta, Portugália, Corfu, London, Madrid, Szicília, Milánó, Peking Stb.

A rengeteg edzés és utazás mellett a párok gyakran elfelejtik, hogy miért is kezdtek el táncolni, és az eredmény centrikusság gyakran tönkreteszi az egészet.

Mit ad számomra a tánc?

A versenytánc mellet volt szerencsém belekóstolni a salsa világába és 2014-ben eltöltöttem 1 hónapot Kubában és ott megízleltem az igazi forró latin érzést és táncolhattam 70 éves bácsikákkal, akik a tradicionális salsát táncolják. Az a hihetetlen finomság és elegancia, ami a vérükben van elvarázsolt. Mindenhol zene szól, mindenki táncol.

Az a célom, hogy megmutassam a pároknak, hogy a tánc ne a megfelelés (bár tudom, hogy versenysport) legyen, hanem a harmónia a pár, a test és a zene között, hiszen, azért táncolunk, mert boldoggá tesz.

Esküvői tánc repertoárom: angol-, bécsi keringő, tangó. Latin-amerikai táncok: cha-cha, rumba, samba, jive, salsa, bachata, merengue.  Mixek.

# #Szint Szint Tanár #Nap Nap Időpont Helyszín Érdekel?

Utolsó frissítés dátuma: 2024. 07. 15.

Helyszínek betöltése...