Nagy Gábor tánctanár "Gábor"

Táncfajták: Salsa

Napok: Kedd, Hétfő, Szombat, Szerda

Helyszínek:
Nyugati/Oktogon Fáklya Klub földszinti terem
Nyugati/Oktogon Fáklya Klub II.em. 214.
Nyugati/Oktogon Fáklya Klub III.em. terem
ETELE út


A sok hangszer közé csempészd be a sajátodat, legyen a táncod is hangszer, legyen ez a tied, legyen a partneredé, akivel együtt zenélhettek. Minden tánc más, minden tánc egyedi és megunhatatlan, megismételhetetlen.

Hogyan érkezett a tánc az életembe?

Amikor először győzködtek róla, hogy próbáljam ki a salsá-t, nemet mondtam. Hogy miért? Divatmajmoló, "nyálas", színpadias, mű... - gondoltam akkor oly bután. Volt egy kép, melyet a szó mögé helyeztem, egy igen csak téves kép. 
A második alkalommal - mikorra több jó barátom is beiratkozott tanfolyamokra - viszont rávettek, hogy kipróbáljam. Nem kellett egy-két hét sem, hogy rájöjjek a szó mögött teljesen más rejlik. Egy másik világ, mely tökéletesen beilleszthető a mindennapokba, miközben kiszínezi és felpezsdíti azokat. Mit kapsz eleinte? Egy hobby-t, ami megunhatatlan, rengeteg új embert, ismeretséget, testmozgást, szenvedés nélkül kalóriaégetést és persze a zenét, az ezerarcú zenei kultúrát.

A tanulást salsa kubai ágával kezdtem, mely megismertette velem a ritmust, a zenék sokszínűségét, az autentikus mozgáskultúrát és persze még sorolhatnám tovább a rengeteg újdonságot, mely beszivárgott a mindennapjaimba. Nem kellett sok idő, hogy a heti egy alkalom kibővüljön kettőre-háromra vagy többre is akár. Majd a kis tudássommal belevágtam a salsa-bulik világába. Azóta mindez az életem részévé vált; elengedhetetlen részévé.
A későbbiekben belekóstoltam a vonalas stílus világába is. Az elegancia, a technika, valamint az érzés és test játéka bontakozott ki zenére. A vonalas stílus klasszikus és egyben örökmodern zenei világa rendkívüli élményt nyújt, ha kipróbálod. Nem tudom, kinek mit jelent a tánc, de mindazok mellett, hogy kikapcsol, energiát ad, fiatalít, tanulásra buzdít, megajándékoz még egy lehetőséggel. Egy lehetőséggel, hogy beleépülj a zenébe. A sok hangszer közé csempészd be a sajátodat, legyen a táncod is hangszer, legyen ez a tied, legyen a partneredé, akivel együtt zenélhettek. Minden tánc más, minden tánc egyedi és megunhatatlan, megismételhetetlen.

Hogy mit kaptam a tánctól, a salsa világtól?

Rengeteg boldog pillanatot, még több barátot, ismeretséget, kitűnő zenéket, hajnali lefekvést, alkalmat, hogy tanulhassak amíg csak élek, jó néhány lyukat a cipőm talpára, és lehetőséget, hogy rátaláljak életem párjára.... Nem is oly rég kisfiúnk született:) 

Szerencsésnek mondhatom magamat, hogy a második alkalommal hagytam magam meggyőzni... megérte.

# #Szint Szint Tanár #Nap Nap Időpont Helyszín Érdekel?
38 38 Salsa - Havanna
H2-es szinttől ide várjuk táncosainkat.
Tanár: Eszter , Gábor 3 Nap: Szerda
Időpont: 20:00-21:30
Helyszín: Nyugati/Oktogon Fáklya Klub II.em. 214.
16 1 Salsa - Kezdő II. Tanár: Eszter , Gábor 3 Nap: Szerda
Időpont: 18:30-20:00
Helyszín: Nyugati/Oktogon Fáklya Klub földszinti terem
3 35 Salsa - Vonalas Salsa
A workshop díja elővételben március 22. péntek 12:00-ig: 6.990 Ft Ezt követően a helyszínen: 8.500 Ft
Tanár: Anikó , Gábor 6 Nap: Szombat
Márc.23.
Időpont: 9:30-13:15
Helyszín: ETELE út
Jelentkezem

Utolsó frissítés dátuma: 2024. 02. 27.

Helyszínek betöltése...