Takács Vendel tánctanár "Vendel"

Táncfajták: Salsa, Bachata, Magánórák

Napok: Hétfő, Szerda, Csütörtök

Helyszínek:
Nyugati/Oktogon Fáklya Klub földszinti terem
Nyugati/Oktogon Fáklya Klub I.em. terem
Óbuda - La Place


Hogy miért is a salsa és a bachata lett a kedvencem? Talán a salsa lazasága, vidámsága? Talán a bachata romantikussága? Talán a zeneiség, amit könnyen lehet interpretálni mozdulatokkal? Talán mert rengeteg stílus irányzata van? Talán mind ezek összessége!

Hogyan érkezett a tánc az életembe?

Nagyjából tizenöt évvel ezelőtt két haverom unszolására elmentünk egy kezdő salsa órára, mivel az a hír járta, hogy ott aztán jó sok a csinos lány (így is volt). Nem tagadom, a tánc egyáltalán nem vonzott, a szép lányok híre viszont annál inkább! Én lepődtem meg a leginkább, mikor azon kaptam magam, hogy már hónapok óta járok és ugyan egy lányt sem szedtem fel még, ellenben teljesen magával ragadott a tánc! (Persze, a két haverom a második óra után lekopott…) Nem sokkal később a versenyzésbe és a tanításba is belekóstoltam; ez utóbbi mindig is közelebb állt a szívemhez.

Hogyan ismerkedtem meg a bachatával?

Az első néhány salsás év után, egy buliban történt meg ez az eset. A rezidens DJ egy váratlan pillanatban valami furcsa zenét kevert be. Érezni lehetett rajta, hogy ez is karibi világból való, meg hogy romantikus meg minden, de valami nem stimmelt. Próbálgattam is a jól ismert salsa figuráimat, míg nem a tánc partnerem halkan megjegyezte, hogy szerinte ez Bachata. Mire én bemutatkoztam neki… Bachata egy tánc, mosolygott és rámutatott egy párra. Rögtön feltűnt a csípő mozgás, meg, hogy összebújva táncolnak és még az is, hogy totál hülyének néz. Persze mentségemre legyen mondva abban az időben még nem volt elterjedt stílus Budapesten. 

Aztán elkezdtem utána járni a dolognak, kerestem egy induló tanfolyamot és belevetettem magam a tanulásba. Azóta több neves fesztiválon is csiszolhattam a tudásom a nemzetközi élmezőny prominens személyiségeitől. Szerencsére ezzel nem voltam egyedül, így jó néhány lelkes arcnak köszönhetően ma már Magyarországon is egyre nagyobb népszerűségnek örvend ez a műfaj.

Hogy miért is ez a két tánc lett a kedvencem?

Talán a salsa lazasága, vidámsága? Talán a bachata romantikussága? Talán a zeneiség, amit könnyen lehet interpretálni mozdulatokkal? Talán mert rengeteg stílus irányzata van? Talán mind ezek összessége! Persze az sem elhanyagolható tény, hogy a feleségemet is a táncnak köszönhetem… 

Ma már együtt tanítunk a Goldance tánciskolában. Célunk, hogy veled is megismertessük, megszerettessük ezt a stílust. ☺ 
 

# #Szint Szint Tanár #Nap Nap Időpont Helyszín Érdekel?

Utolsó frissítés dátuma: 2024. 07. 15.

Helyszínek betöltése...