Társastánc - Angol keringő

Angol keringő oktatás Budapest több pontján

A lassú keringő. Légy légies és elegáns, mint Fred és Ginger. Repülj vissza az időben velünk a gyertyafényes bálok idejébe!

Az angol keringő a klasszikus táncok egyike, a társastánc órák legelső tánca. Alaplépése négyszögletes, amiből lendülettel, emelkedésekkel és forgásokkal könnyed és finom tánc alakul ki. Zenéje romantikus és nosztalgikus - visszavisz minket az angolszász társasági összejövetelek idejébe, egészen a csillogó 20-as évekbe, ahonnan származik. A bécsi keringő után egy lassabb, elegánsabb formát adtak ennek a ¾-edes zenére lejtett táncnak. Az angol keringő a versenytáncok közül a legtöbb csiszolást és gyakorlást igénylő tánc, mégis könnyű megtanulni az alapjait.

Egy gyönyörű, andalító dallam a Moon River, amire angol keringőt táncolhatunk, Audrey Hepburn előadásában a (aki egyébként csodás táncos is volt):

 

Profi táncosok showtánca, ahol jól megfigyelhető a kifinomult stílus és tökéletesre csiszolt elegancia:

 

Itt pedig egy látványos táncos vetélkedő egyik párosa táncolja az angol keringőt:
 

Miért érdemes a angol keringő választanod?

- Elkápráztatnád táncpartnered könnyed eleganciáddal?
- Visszakanyarodnál a századelő életérzéséhez?
- Szívesen csillogtatnád tudásod a bálokon?


Ha a három kérdés közül legalább az egyikre igennel válaszoltál, akkor egy társastánc tanfolyamon a helyed, hogy megtanuld az angol keringőt egy hangulatos tánciskolában, jó társaságban és tanárokkal!
Szeretnél egy hangulatos órán, párban gyakorolva megtanulni minden alapvető társastáncot? Nálunk ezt hetente több időpontban, profi tanárokkal és szervezett órákon teheted meg.

 A társastánc oktatás színtjei

Kezdő társastánc tanfolyam (bronz szint)
E szinten tánciskolánkban az alábbi táncokat oktatjuk: Bécsi keringő, Angol keringő, Tangó, Cha - cha - cha, Rumba, Rocky és Mambo.
Az alapoktól kezdve 4-5 figurán keresztül történik a táncok elsajátítása. Könnyű, gyorsan megtanulható, jól használható, mutatós figurákat tanítunk tánctanfolyamunkon.


Középhaladó társastánc tanfolyam(ezüst szint)
Az oktatott táncok ekkorra kiegészülnek a Sambával és a Jive-val.
Azoknak javasoljuk, akik már tisztában vannak a táncok alaplépéseivel. A kezdőhöz képest már kicsit bonyolultabb figurákat is veszünk, és gyakoroljuk az improvizációt. 


Haladó társastánc  tanfolyam (arany szint)
Azoknak javasoljuk, akik már legalább fél éves múlttal rendelkeznek a társastáncok terén. 


Szuperhaladó társastánc tanfolyam (gyémánt szint)
1 éves tánctudással rendelkezőket várjuk ezen a társastánc tanfolyamunkon.


Extrahaladó társastánc tanfolyam (platina szint)
Ez a tánciskola utolsó szintje, ahol eldönthetik a táncosok, hogy hobbi táncosként vagy versenyzőként folytatják tovább a tánctanulást.  


HOBBI TÁNCTANFOLYAM
Hobbi tánctanfolyamunkba azokat várjuk, akiknek nem a versenyzés a céljuk, hanem a szórakozás és már kijárták
az összes tánciskola szintet. A Hobbi tanfolyam keretein belül hetente kétszer is oktatunk; hétköznap és vasárnap.


VERSENYTÁNC KÉPZÉS
Versenytánc előkészítő csoport
Aki arra az elhatározásra jut, hogy versenyezni szeretne, az elsőként az előkészítő csoportba kerül, ahol szeptembertől májusig minden táncból versenykoreográfiákat tanulhat, alaptechnikákkal. Ezekkel a sorokkal részt vehet tánciskolás versenyeken, hogy kipróbálhassa magát. 


Tánciskolás és igazolt versenyzők
Versenyzőinknek a hét minden napján lehetőségük van bővíteni tudásukat és gyakorolni a megtanultakat, hogy a versenyen eredményesen tudjanak szerepelni. Hetente egy-egy latin és standard technikai óra, egy versenyszimulációs edzés, egy vezetett edzés áll rendelkezésükre. Osztályos versenyzőink fellépőcsapatunkba is bekerülhetnek.
 

Mi is az az angol keringő?

Az angol keringő nevével ellentétben amerikai táncokból, többek között a bostonból alakult ki a 20-as évek elején, amikor is több társasági táncot is “feltaláltak”. A bécsi keringő utódja, amit lassabb és lágyabb zenére táncolunk. Az angol keringő zenéje harmonikusabb a bécsi keringőnél, de szintén háromnegyedes lüktetésű. Az alaplépései egyszerűsége után egyre bonyolultabb és érdekesebb figurák következnek, így mindig újat tud mutatni ez a tánc. Üteme ¾-edes, tempója 29-32 BPM (ütés/perc), számolása pedig 1-2-3. Magyarországon a 60-as évektől kezdve oktatták a klasszikus tánciskolákban, és néhány hagyományos bálon táncolhatjuk a mai napig. Az angol keringő a versenytánc világában az elsőként táncolt standard tánc, amely rengeteg bonyolult figurával bír, annak ellenére, hogy alaplépése nagyon egyszerű. A bécsi keringővel ellentétben az angol keringő kevesebb forgást foglal magába, és a párok egyenesen is haladnak a parketten. 
Nálunk a Goldance Tánciskolában társastánc tanfolyam keretében tanulhatsz angol keringőt.
Ha szeretnéd megtanulni ezt a táncstílust, jelentkezz első ingyenes órádra a társastánc órarendnél!
 

MEGNÉZEM A TÁRSASTÁNC ÓRARENDET

Kíváncsi vagy a többi társastánc altáncstílusra is?

Kattints a táncstílusokra!

Angol keringő, Bécsi keringő, Tangó, Quickstep, Csacsacsa, Slowfox, Mambó, Rumba, Szamba, Jive, Pasodoble

TOVÁBB A TÁRSASTÁNC OLDALRA