Társastánc - Angol keringő

Angol keringő oktatás Budapest több pontján

A lassú keringő. Légy légies és elegáns, mint Fred és Ginger. Repülj vissza az időben velünk a gyertyafényes bálok idejébe!

Az angol keringő a klasszikus táncok egyike, a társastánc órák legelső tánca. Alaplépése négyszögletes, de ebből emelkedésekkel és forgásokkal idővel könnyed és finom tánc alakul ki. Zenéje romantikus és nosztalgikus - visszavisz minket az angolszász társasági összejövetelek idejébe, egészen a csillogó 20-as évekbe, ahonnan származik. Tanuld meg nálunk, társastánc tanárainktól.

  • Elkápráztatnád táncpartnered könnyed eleganciáddal?
  • Visszakanyarodnál a századelő életérzéséhez?
  • Szívesen csillogtatnád tudásod a bálokon?

Ha a három kérdés közül legalább az egyikre igennel válaszoltál, akkor egy társastánc tanfolyamon a helyed, hogy megtanuld az angol keringőt egy hangulatos tánciskolában, jó társaságban és tanárokkal!

Az angol keringő a versenytáncok közül a legtöbb csiszolást és gyakorlást igénylő tánc, mégis könnyű megtanulni az alapjait. Szeretnél egy hangulatos órán, párban gyakorolva megtanulni minden alapvető társastáncot? Nálunk ezt hetente több időpontban, profi tanárokkal és szervezett órákon teheted meg. 

 

Mi is az az angol keringő?

Az angol keringő nevével ellentétben amerikai táncokból alakult ki a 20-as évek elején, amikor is több társasági táncot is “feltaláltak”. A bécsi keringő utódja, amit lassabb és lágyabb zenére táncolnak. Az angol keringőben kevesebb forgás van, zenéje pedig harmonikusabb a bécsi keringőnél, de szintén háromnegyedes lüktetésű. Az alaplépései egyszerűsége után egyre bonyolultabb és érdekesebb figurák következnek, így mindig újat tud mutatni ez a tánc.

Magyarországon a 60-as évektől kezdve oktatták a klasszikus tánciskolákban, és néhány hagyományos bálon táncolhatjuk a mai napig. 

Nálunk a Goldance Tánciskolában társastánc tanfolyam keretében tanulhatsz angol keringőt.

Ha szeretnéd megtanulni ezt a táncstílust, jelentkezz első ingyenes órádra a társastánc órarendnél!
 

MEGNÉZEM A TÁRSASTÁNC ÓRARENDET

Kíváncsi vagy a többi társastánc altáncstílusra is?

Kattints a táncstílusokra!

Angol keringő, Bécsi keringő, Tangó, Quickstep, Csacsacsa, Slowfox, Mambó, Rumba, Szamba, Jive, Pasodoble

TOVÁBB A TÁRSASTÁNC OLDALRA