Quickstep 

Quickstep oktatás Budapest több pontján 

A quickstep, azaz a foxtrott gyors változata az 1920-as évekből származik, méghozzá Amerikából, ahol a charlestont is táncolták. Hasonlóan lassú változatához, a légies slowfoxhoz, a big band és swing dallamokra, többek között Nat King Cole, Ella Fitzgerald, Rosemary Clooney, Doris Day vagy Frank Sinatra ellenállhatatlan zenéjére táncoljuk. A klasszikus táncok közül talán kevésbé ismert, de annál szórakoztatóbb és élvezetesebb ez a gyors és vidám hangulatú tánc.

A quickstep zenéje a nagyon tempós dzsesszes, big band zene. Az egyik népszerű és jól táncolható dal, az It don’t mean a thing Ella Fitzgerald és Duke Ellington előadásában így hangzik:

 

Ezt a dzsessz-klasszikust Lady Gaga is elénekli, egy kisebb stúdiózenekarral, Tony Bennett-tel közösen:

 

Robbie Williams előadásában egy klasszikus filmzene, a Puttin’ on the Ritz:

 

Fred Astaire és Ginger Rogers táncolnak steppel tarkított quickstepet ebben a filmrészletben.

 

Lássuk, hogy táncolják a modern quickstepet a versenyeken:

 

Miért érdemes a quickstepet választanod?

- Ha a swing és a big band zenék állnak a legközelebb a szívedhez
- Ha szívesen megtanulnád a fekete-fehér filmek egyik legvidámabb táncát
- Ha szeretnéd tudni, hogy a Jedi visszatér bárjában játszott dalra mit lehet táncolni: 

Akkor nálunk a helyed, hogy megtanuld a quickstepet egy hangulatos, belvárosi tánciskolában, jó társaságban és tanárokkal!
 

 

Mi is a quickstep?

A quickstep tánc amerikai vokális zenére táncolt, szinkópákkal, ugrásokkal és sasszékkal tarkított gyors tempójú tánc. A 20-as évekből ered a slowfoxhoz hasonlóan, a foxtrott nevű táncból, de több elemet kölcsönzött a korabeli divatos társasági táncoktól is, ma pedig leginkább a versenytáncok között látható. Lassú és gyors lépésekből áll, amelyeket sokféle módon lehet kombinálni, és jellemzően lendületesen haladó, játékos tánc. Lépései és figurái sokat merítenek a onestep, a ragtime és a step tánclépéseiből is. 4/4-es ütemű, 42-52 ütés/perc tempójú tánc, számolása pedig lassú-gyors-gyors, azaz slow-quick-quick. Dinamikus forgásokból, gyors irányváltásokból áll, és ebben a táncban meg lehet csillogtatni a lábtechnikát is.


Nálunk a Goldance Tánciskolában társastánc tanfolyam keretében tanulhatsz quickstepet.
Ha szeretnéd megtanulni ezt a táncágat, jelentkezz első ingyenes Társastánc tanfolyamodra itt!

 

 A társastánc oktatás színtjei

Kezdő társastánc tanfolyam (bronz szint)
E szinten az alábbi táncokat oktatjuk: Bécsi keringő, Angol keringő, Tangó, Cha - cha - cha, Rumba, Rocky és Mambo.Az alapoktól kezdve 4-5 figurán keresztül történik a táncok elsajátítása. Könnyű, gyorsan megtanulható, jól használható, mutatós figurákat tanítunk tánctanfolyamunkon.

Középhaladó társastánc tanfolyam(ezüst szint)
Az oktatott táncok ekkorra kiegészülnek a Szambával és a Jive-val. Azoknak érdemes jönni, akik már tisztában vannak a táncok alaplépéseivel. A kezdőhöz képest már kicsit bonyolultabb figurákat is veszünk, és gyakoroljuk az improvizációt. 

Haladó társastánc  tanfolyam (arany szint)
Azoknak javasoljuk, akik már legalább fél éves múlttal rendelkeznek a társastáncok terén. 

Szuperhaladó társastánc tanfolyam (gyémánt szint)
Legalább 1 éves tánctudással várunk ezen a társastánc tanfolyamunkon. Ezen a szinten sok új figurát és koreográfiát tanulunk és gyakorolunk.

Extrahaladó társastánc tanfolyam (platina szint)
Ez a tánciskola utolsó szintje, ahol eldönthetik a táncosok, hogy hobbi táncosként vagy versenyzőként folytatják tovább a tánctanulást. Itt már összetettebb, technikailag nehezebb figurákat tanulunk.
 


MEGNÉZEM A TÁRSASTÁNC ÓRARENDET 

Kíváncsi vagy a többi társastánc altáncstílusra is?

Kattints a táncstílusokra!

Angol keringő, Bécsi keringő, Tangó, Quickstep, Csacsacsa, Slowfox, Mambó, Rumba, Szamba, Jive, Pasodoble

TOVÁBB A TÁRSASTÁNC OLDALRA