Társastánc - Pasodoble 

Pasodoble oktatás Budapest több pontján  

Pasodoble: a spanyol bikaviadalok hangulata

A pasodoble a latin világ országaiban népszerű zene, amely a katonai indulókból alakult ki, de a felvonulásokon, a bikaviadalokon és tánczeneként is elterjedt és népszerűvé vált. A pasodoble tánc eredetileg a bikaviadalokat játszotta el táncos formában, és színpadi előadásokon volt látható, mielőtt a tánciskolákban és a versenytáncban is megjelent volna. Általában az España cañí zenéjére táncoljuk, amely fúvósokkal és vonósokkal előadott, szenvedélyes dallam. De miért is érdemes megtanulnod a pasodoblét?

  • Mert lenyűgöznek a teátrális táncfigurák?

  • Esetleg mindig is kipróbáltad volna, milyen torerónak lenni?

Akkor nálunk a helyed, hogy megtanuld a szenvedélyes pasodoblét társastánc oktatásunk keretében, egy hangulatos, belvárosi tánciskolában, jó társaságban és tanárokkal!

 

Mi is az a pasodoble? 

A pasodoble sokféle tánc- és zenei műfajt takar, köztük a tánciskolákban és versenyeken táncolt formáját, amelyet egy adott zenére és koreográfiára adnak elő a táncospárok. 2/4-es üteme és karakteres figurái a torerók mozdulatait (férfi) és a kendő mozgását (nő) utánozzák. Ez a tánc eltér a többitől abban is, hogy nem igazán improvizatív, emellett viszont rengeteg különleges figurát foglal magába, amit a táncfanatikusok kedvére tesznek. Található benne néhány flamencóból átvett figura is, és jellemzők a toppantások, a sarokkal való koppantások is. Katt a videóra, és nézd meg, milyen a pasodoble!

Nálunk a Goldance Tánciskolában társastánc tanfolyam keretében tanulhatsz pasodoble-t.

Ha szeretnéd megtanulni ezt a táncstílust, jelentkezz első ingyenes órádra a társastánc órarendünknél!


MEGNÉZEM A TÁRSASTÁNC ÓRARENDET 

Kíváncsi vagy a többi társastánc altáncstílusra is?

Kattints a táncstílusokra!

Angol keringő, Bécsi keringő, Tangó, Quickstep, Csacsacsa, Slowfox, Mambó, Rumba, Szamba, Jive, Pasodoble

TOVÁBB A TÁRSASTÁNC OLDALRA