Társastánc - Szamba

Szamba oktatás Budapest több pontján 

Szamba - az élő brazil kultúra

Ha már hallottál autentikus szamba zenét, akkor tudod, hogy tele van ritmussal, izgalommal, vidámsággal, amitől bizseregni kezd az ember lába… És ugye TE is emberből vagy, és ráadásul még szereted is a szambát.

A szambáról a  riói karnevál díszes kosztümei és önfeledt hangulata jut az eszünkbe, ahol ezrek perdülnek táncra, hallgatva az őrületes zenekarokat, és ünnepelve a leghíresebb iskolák táncosait. A szamba báltermi változata kissé letisztultabban adja vissza ennek a brazil kincsnek a hangulatát, és most meg is tanulhatod nálunk. Hogy miért?

  • Mert a szamba ritmusától felpezsdül a véred?
  • Esetleg mindig is csodáltad a puskalábú karneváli táncosokat?
  • Vagy közel áll hozzád minden, ami latin-amerikai?

Ha a három kérdés közül legalább az egyikre igennel válaszoltál, akkor egy társastánc tanfolyamon a helyed, hogy megtanuld a vidám chachachát egy hangulatos tánciskolában, jó társaságban és tanárokkal!
Mi is az a szamba?

A szamba gyökerei főleg Rio de Janeiróhoz és Bahíához kötődnek, ahová afrikai volt rabszolgák vitték és adták tovább zenéiket és táncaikat a 20. század elején. A szamba zene afrikai eredetéhez méltóan tele van ritmushangszerekkel, tempója pedig rendszerint gyors. A szamba Brazíliában nem csupán zene, hanem a kultúra szerves része, és folyamatosan formálódik az újabb és újabb előadók, szamba iskolák és táncosok révén. Világszerte óriási népszerűségre tett szert többek között Carmen Miranda, vagy később a bossa nova atyja, Joao Gilberto révén.

A versenytáncban előadott tánc kevésbé improvizálásra épülő, mint az autentikus, ma is táncolt szamba. A táncospár rendszerint körben táncol, a lépésekkel pedig lendületesen halad. A szamba lépéseiben sok-sok nyújtás és pontozás van, amivel jól visszaadja a zene bonyolult és ritmikus felépítését. Az alaplépés után sok-sok érdekes és kihívást jelentő figurát tanulnak a táncosok.

Nálunk a Goldance Tánciskolában társastánc tanfolyam keretében tanulhatsz szambát.

Ha szeretnéd megtanulni ezt a táncstílust, jelentkezz első ingyenes órádra a társastánc órarendnél!


MEGNÉZEM A TÁRSASTÁNC ÓRARENDET

 

Kíváncsi vagy a többi társastánc altáncstílusra is?

Kattints a táncstílusokra!

Angol keringő, Bécsi keringő, Tangó, Quickstep, Csacsacsa, Slowfox, Mambó, Rumba, Szamba, Jive, Pasodoble

TOVÁBB A TÁRSASTÁNC OLDALRA