Bécsi keringő 

Bécsi keringő oktatás Budapest több pontján 

Elegancia és lendület, a régi idők zenéjére.

Azok a hullámzó taktusok, a kék Duna, libbenő szoknyák, a bálok izgalmas lüktetése. A bécsi keringő, az egyik legrégebbi és legismertebb tánc az öreg kontinensen. A valcer a német waltzen - forogni - szóból ered, és nevének megfelelően lendületesség és rengeteg forgás jellemző rá. A keringő a mai napig nyitótáncként a legismertebb. 

  • Szeretnéd, ha könnyen menne az alaplépés és a forgás, és a párod vezetésével sem lenne gondod?
  • Szívesen villantanál egy elegáns tánccal a következő báli szezonban a kék Duna keringőre?
  • Ifjabb Johann Strauss, a bécsi filharmonikusok újévi koncertje, vagy André Rieu hallatán gyorsabban ver a szíved?

Ha a három kérdés közül legalább az egyikre igennel válaszoltál, akkor egy társastánc tanfolyamon a helyed, hogy megtanuld a bécsi keringőt egy hangulatos tánciskolában, jó társaságban és tanárokkal! A bécsi keringő nálunk a legnépszerűbb szalagavató tánc is.

 

Mi is a bécsi keringő?

A bécsi keringő - ellentétben az angol keringővel, amely lassabb - egy pergő ütemű, háromnegyedes lüktetésű, körben és előre lendületesen haladó tánc. Gyökerei a német nyelvterületen a 12.századba nyúlnak vissza. Eredetileg népies tánc volt, ami aztán óriási népszerűségével elterjedt, és eljutott a falusi lakodalmaktól egészen a főúri báltermekig.

Alaplépése 6 lépésből áll, amit helyben és forogva is táncolunk, de nehézsége a lendületben és a partner vezetésében rejlik. Hagyományos, klasszikus dallamokra táncoljuk ezt az elegáns táncot. 

Nálunk a Goldance Tánciskolában társastánc tanfolyam keretében tanulhatsz bécsi keringőt.

Ha szeretnéd megtanulni ezt a táncstílust, jelentkezz első ingyenes órádra a társastánc órarendnél.MEGNÉZEM A TÁRSASTÁNC ÓRARENDET 

Kíváncsi vagy a többi társastánc altáncstílusra is?

Kattints a táncstílusokra!

Angol keringő, Bécsi keringő, Tangó, Quickstep, Csacsacsa, Slowfox, Mambó, Rumba, Szamba, Jive, Pasodoble

TOVÁBB A TÁRSASTÁNC OLDALRA