Társastánc - Mambó 

Mambó oktatás Budapest több pontján

Jól ismered a mambót? Mit tudsz róla?

A mambót a legtöbben a Dirty Dancing című filmből ismerjük, de ez a tánc nem tipikusan az akrobatikáról szól, hanem sokkal inkább a ritmikus figurákról és látványos forgatásokról. A mambó rokona a salsának is, így a salsás bulikon is hasznodra válik a mambó tudásod. Ennek a táncnak a hazája New York, ahol a latin-amerikai bevándorlók táncolták legelőször. De miért tanuld meg nálunk a mambót?

  • Oda vagy a Mambo No. 5 vagy a Mambo Italiano vidám zenéjéért?
  • Irigyled Patrick Swayze tánctudását a Dirty Dancingből (természetesen az eredetiből)?
  • Vagy irigyled a Mambo Kings című film táncosait?

Ha a három kérdés közül legalább az egyikre igennel válaszoltál, akkor egy társastánc tanfolyamon a helyed, hogy megtanuld a mambót egy hangulatos tánciskolában, jó társaságban és tanárokkal!


 

Mi is az a mambó? 

A mambó egy kubai és latin-amerikai eredetű tánc, ami az 1940-es évekből vált ismertté, főleg néhány zenésznek, köztük Perez Pradónak köszönhetően - akitől aztán a később másodszor is híressé vált Mambo No. 5 származik. A mambót aztán New Yorkban, a híres Palladiumban is felkapták, és óriási táncőrület alakult ki belőle. Itt az eredeti lépéseket kissé elegánsabbá formálták, és gyakran nagyon tempós zenére is táncolták, big band élő zenekarok taktusaira, elegáns tánctermekben - ez volt a mambó fénykora.

A mambó “vonalban” előre-hátra haladó, és forgó tánclépésekből áll, sok irányváltással. A tánciskolákban tanított alaplépése rendkívül egyszerű, a figurák pedig játékosak és életvidámak. Mint a legtöbb latin táncban, itt is fontos a vezetés-követés egysége a férfi és a nő között.

Nálunk a Goldance Tánciskolában társastánc tanfolyam keretében tanulhatsz mambót.

Ha szeretnéd megtanulni ezt a táncstílust, jelentkezz első ingyenes órádra a társastánc órarendnél!
 

MEGNÉZEM A TÁRSASTÁNC ÓRARENDET 

Kíváncsi vagy a többi társastánc altáncstílusra is?

Kattints a táncstílusokra!

Angol keringő, Bécsi keringő, Tangó, Quickstep, Csacsacsa, Slowfox, Mambó, Rumba, Szamba, Jive, Pasodoble

TOVÁBB A TÁRSASTÁNC OLDALRA