Társastánc - Slowfox

Slowfox oktatás Budapest több pontján

Fred és Ginger nyomában

A slowfox, vagy foxtrott légiessége és lendülete hasonló a keringőhöz, de négyes lüktetésű, többnyire az 1920-as évek amerikai big band zenéjére táncolható lassú lépésekből áll. Igazi amerikai eredetű tánc, amelyet az afroamerikai mulatók és a régi idők színpadi táncosai találták ki. Ezután nagyon népszerűvé vált: Amerikában egészen a báltermekig és Hollywoodig is eljutott. Ha imádod a nagy Gatsby hangulatát és a régi táncos filmeket fekete-fehérben, akkor tanuld meg a slowfoxot nálunk!

  • Szeretnél romantikus zenére elegánsan lejteni a parketten a pároddal?
  • Ella Fitzgerald, Doris Day vagy Nat King Cole zenéjére hangosan ver a szíved?
  • Szívesen táncolnál is a húszas évek amerikai dallamaira?

Ha a három kérdés közül legalább az egyikre igennel válaszoltál, akkor egy társastánc tanfolyamon a helyed, hogy megtanuld a slowfox-ot egy hangulatos tánciskolában, jó társaságban és tanárokkal!


Mi is a slowfox?

A slowfox, vagy más néven foxtrott egy amerikai táncos pár, Vernon és Irene Castle nevéhez fűződik, akik többféle tánc és zene összefűzésével találták ki a slowfox stílusát. Először táncolták gyorsabb zenére is, mint például a ragtime, sőt, a rock and rollra is. Később a táncot inkább a lassú, romantikus, 4/4-es big band dallamokra kezdték táncolni, gyorsabb változata pedig egy másik tánc, a quickstep lett - és így jutott be a standard versenytáncok közé is. 

Alaplépése három lépésből áll, amit négy taktusra táncolunk. Lassú és gyors lépésekkel, előre és hátra is lendületesen haladnak a párok. Viszonylag kevés figurája létezik, amiket az alaplépések kötnek össze. A slowfox elegáns és kifinomult tánc.

Nálunk a Goldance Tánciskolában társastánc tanfolyam keretében tanulhatsz slowfoxot.

Ha szeretnéd megtanulni ezt a táncstílust, jelentkezz első ingyenes órádra a társastánc órarendnél! 


MEGNÉZEM A TÁRSASTÁNC ÓRARENDET 

Kíváncsi vagy a többi társastánc altáncstílusra is?

Kattints a táncstílusokra!

Angol keringő, Bécsi keringő, Tangó, Quickstep, Csacsacsa, Slowfox, Mambó, Rumba, Szamba, Jive, Pasodoble

TOVÁBB A TÁRSASTÁNC OLDALRA