Társastánc - Jive

Jive oktatás Budapest több pontján 

Jive - a swing megszelídítve

A báltermi és tánciskolákban tanított jive a 40-es évek körül alakult ki, és az akkoriban népszerű zenékre táncolták az Egyesült Államokban. Sok szál fűzi a swinghez, a lindy hophoz és a boogie-woogiehoz is, de a jive-ot az amerikai tánciskolákban azért tűzték “műsorra”, hogy kezdő táncosok is könnyen megtanulják.

A jive jelentése körülbelül annyit tesz, hogy “hablaty”, és az afroamerikai szlengben használták. Ma táncolt rokona a jive-nak például az east coast swing is, amit popslágerekre és country számokra is ropnak. De miért is érdemes nálunk megtanulnod a jive-ot?

  • Mert imádod a régi big bandes swing számokat, és szívesen táncolnál rájuk?

  • Esetleg lázba hoznak Michael Bublé vagy Meghan Trainor zenéi?

  • Tudsz rock’n’rollt táncolni, és szívesen tanulnál új figurákat?

Ha a három kérdés közül legalább az egyikre igennel válaszoltál, akkor egy társastánc tanfolyamon a helyed, hogy megtanuld az angol keringőt egy hangulatos tánciskolában, jó társaságban és tanárokkal!Mi is az a jive?

A jive-ot gyors rock’n’roll vagy swing zenére táncoljuk, és a versenytáncok latin kategóriájának ötödik tánca. Alaplépésében sasszé lépés is van, és dinamikus térd- és lábemelés jellemző rá, így adja vissza a zene dinamikusságát. A tánciskolai jive figurái között elsajátítható néhány rock’n’roll és swing figura is, és rengeteg különböző zenére lehet táncolni egy bulin, esküvőn vagy bálon. 

Nálunk a Goldance Tánciskolában társastánc tanfolyam keretében tanulhatsz jive-ot.

Ha szeretnéd megtanulni ezt a táncstílust, jelentkezz első ingyenes órádra a társastánc órarendnél!


MEGNÉZEM A TÁRSASTÁNC ÓRARENDET

Kíváncsi vagy a többi társastánc altáncstílusra is?

Kattints a táncstílusokra!

Angol keringő, Bécsi keringő, Tangó, Quickstep, Csacsacsa, Slowfox, Mambó, Rumba, Szamba, Jive, Pasodoble

TOVÁBB A TÁRSASTÁNC OLDALRA