Tangó

Tangó oktatás Budapest több pontján

Szenvedély és visszafogottság. Az argentin esték, a milongák világa egy karnyújtásnyira.

A tangó a klasszikus táncok sorából kilóg, mert nem európai, hanem latin-amerikai tánc. Alaplépése egyszerűbb nem is lehetne: előre és hátra tett egyetlen lépés. Argentínában, szülőföldjén a mai napig élő és változó tánc, ami Buenos Airesben az olasz, spanyol és más európai bevándorlók keveredésével formálódott. Zenéje karakteres, lüktető, zaklatott vagy lágy, de nem hagy senkit hidegen. Tanuld meg társastánc tanárainktól!

  • Férfias vezetéseddel, határozottságoddal le szeretnéd nyűgözni párodat?
  • Nőies, kecses lábtechnikáddal szeretnél hódítani?
  • Imádod a tangó zenéjét, és táncra is perdülnél, ha hallod?

Ha a három kérdés közül legalább az egyikre igennel válaszoltál, akkor egy társastánc tanfolyamon a helyed, hogy megtanuld a tangót jó társaságban és tanárokkal!

A tangó nem tartozik a legkönnyebb táncok közé, de annál nagyobb a siker, ha néhány lépéssel a hátad mögött el tudod csípni a hangulatát. 

Szeretnél egy vidám táncórán, párban gyakorolva megtanulni minden alapvető társastáncot? Nálunk ezt hetente több időpontban, profi tanárokkal és szervezett órákon teheted meg. 
 


 

Mi is a tangó?

A tangó kétnegyedes lüktetésű tánc, amely zenéjében a legfontosabb hangszer a bandoneon nevű harmonika. A tangó alapja a sétalépés, amiből a férfi vezetésével különböző figurákat táncolnak a párok, a haladók gyakran improvizálva is. Argentínában a tangót szinte mindenki ismeri és táncolja, a legjobb táncosok pedig gyakran több évtizede tanulják és gyakorolják a vezetést és a lépéseket. A férfi markáns vezetése mellett a nő táncolja a látványos figurákat, a férfi pedig előkészíti a lépéseket. A karakteres tangózenére egy elegáns és szenvedélyes táncot táncolunk. Ez a tánc megeleveníti a hagyományos női-férfi szerepeket és érzéseket - a csábítást, a vágyakozást, a határozottságot és odaadást, és még sok mást is. A tangóban hagyatkozni kell a partnerünkre és figyelni kell minden rezdülését...

Nálunk a Goldance Tánciskolában társastánc tanfolyam keretében tanulhatsz tangót.

Ha szeretnéd megtanulni ezt a táncágstílust, jelentkezz első ingyenes órádra a társastánc órarendnél!


MEGNÉZEM A TÁRSASTÁNC ÓRARENDET

Kíváncsi vagy a többi társastánc altáncstílusra is?

Kattints a táncstílusokra!

Angol keringő, Bécsi keringő, Tangó, Quickstep, Csacsacsa, Slowfox, Mambó, Rumba, Szamba, Jive, Pasodoble

TOVÁBB A TÁRSASTÁNC OLDALRA