Társastánc - Rumba

Rumba oktatás Budapest több pontján  

Rumba, a romantikus latin tánc.

A báltermi és tánciskolai rumba tulajdonképpen az Egyesült Államokból származik, ahol a latin zenék és táncok népszerűségük csúcsán voltak az 1920-30-as években. Itt kezdték el táncolni a lassú, kubai big banddel kísért, a bolero és a son nyomdokában járó, lassabb és érzelmesebb zenékre. A 40-es években aztán sok-sok hollywoodi film készült kubai és mexikói énekesnőkkel, akik szintén ezt a stílust énekelték, így még nagyobb népszerűségre tett szert ez a romantikus tánc. Miért érdemes nálunk megtanulnod a rumbát?

  • Mert szereted az olyan zenéket, mint amit a Buena Vista Social Club előad?

  • Vagy elbűvölnéd szíved hölgyét / urát néhány szexi figurával?

Akkor nálunk a helyed, hogy megtanuld a romantikus rumbát társastánc tanfolyamunk keretében, egy hangulatos, belvárosi tánciskolában, jó társaságban és tanárokkal!


 

Mi is az a rumba? 

A rumba rengeteg zenei és táncstílust jelenthet, a kongói rumbától a katalán rumbán keresztül a kolumbiai rumbáig. Az európai és amerikai tánciskolákban viszont a báltermi változatát lehet megtanulni, ami a kubai son és más kubai táncok utódja.

A rumba alaplépéseivel keveset mozog a pár, a hangsúly pedig a közeli kontaktuson, a forgatásokon és a nő látványos figuráin van. A rumba zenéje általában lassú, érzelmes, és megmozgatja a fantáziát. A versenytáncban látványos emelések, csúszások és egyéb teátrális elemek tarkítják a rumbát - ahogy a Szombat esti lázban, vagy a Dancing with the stars-ban is láthattuk. 

Nálunk a Goldance Tánciskolában társastánc tanfolyam keretében tanulhatsz rumbát.

Ha szeretnéd megtanulni ezt a táncstílust, jelentkezz első ingyenes órádra a társastánc órarendnél!


MEGNÉZEM A TÁRSASTÁNC ÓRARENDET

Kíváncsi vagy a többi társastánc altáncstílusra is?

Kattints a táncstílusokra!

Angol keringő, Bécsi keringő, Tangó, Quickstep, Csacsacsa, Slowfox, Mambó, Rumba, Szamba, Jive, Pasodoble

TOVÁBB A TÁRSASTÁNC OLDALRA