Cha cha cha 

Cha cha cha oktatás Budapest több pontján 

A latin életöröm tánca

A chachacha az 1950-es években alakult ki, és kubai zenészek kezdték játszani a tánctermek és mulatók táncos lábú közönségének. Annyira népszerű lett, hogy kitört a chacha-láz, és az amerikai kontinensen mindenhová eljutott. A tánc neve a sasszéra utal, ami a chachacha lépéseinek legtipikusabb eleme. A chachacha zenéje általában autentikus kubai zene, de nagyon sok popzenei ritmusra is táncolható, köztük a legújabb latino slágerekre is. 

Az 50-es években elképesztően népszerű tánc lett a chachacha Amerikában, és nagy igény volt angol chachacha zenékre is. Az egyik legismertebb talán ezek közül a Sway, amit Rosemary Clooney énekel Perez Prado zenekarával:

 

A Sway-t Michael Bublé előadásában is hallhatjuk, szintén big band zenekarral:

 

A Buena Vista Social Club óta nagyon sokan megszerették a kubai zenéket, köztük a chachachát is, ami így hangzik autentikus előadóktól:

 

A chachacha egy prominens táncospár, Andrej Skufca és Törökgyörgy Melinda előadásában:

 

A profik után lássunk néhány kezdő tánclépést:

 

 

Miért tanuld meg nálunk a chachachát?

- Mert imádod az ötvenes évek kubai és amerikai tánczenéit? 
- Vagy éppen a mai latino számok hoznak lázba?
- A “kettő-három-csacsacsa” jól hangzik, csak a lépéseket is tudni kellene?

Ha a három kérdés közül igennel válaszoltál valamelyikre, akkor nálunk / egy társastánc tanfolyamon a helyed, hogy megtanuld a vidám chachachát egy hangulatos, belvárosi tánciskolában, jó társaságban és tanárokkal!
 

 

Mi is az a chachacha?

A chachacha, más néven chacha afro-kubai eredetű tánc, amelyet az ötvenes években Enrique Jorrín kubai zenekarvezető “talált fel” úgy, hogy lassabban játszotta a salsát, és mivel a lépései egyszerűbbek voltak a mambónál és a salsánál, óriási sikere lett a táncos közönség körében - először Kubában, Mexikóban, majd Amerikában is. Üteme 4/4-es, tempója nagyjából 32 ütés/perc, számolása pedig általában kettő-három-chachacha.

A chachacha alaplépése - a sasszélépés - követi a zene ritmusát, és innen lehet felismerni, hogy nem salsát, mambót vagy éppen sont hallunk. A versenyeken első táncként a chachachát táncolják, és rengeteg változatos, játékos és könnyed figura tartozik hozzá. A salsa és a latin táncok mellett a táncos bulikban is hallhatod, és táncolhatsz a chachachára - esetleg variálva a rumba vagy a salsa lépéseit is. A chachachát a kezdők is gyorsan megtanulják és megszeretik, köszönhetően a ritmusoknak és vidám koreográfiáknak. 

Nálunk a Goldance Tánciskolában társastánc tanfolyam keretében tanulhatsz chachachát.
 

 A társastánc oktatás színtjei

Kezdő társastánc tanfolyam (bronz szint)
E szinten az alábbi táncokat oktatjuk: Bécsi keringő, Angol keringő, Tangó, Cha - cha - cha, Rumba, Rocky és Mambo.Az alapoktól kezdve 4-5 figurán keresztül történik a táncok elsajátítása. Könnyű, gyorsan megtanulható, jól használható, mutatós figurákat tanítunk tánctanfolyamunkon.

Középhaladó társastánc tanfolyam(ezüst szint)
Az oktatott táncok ekkorra kiegészülnek a Szambával és a Jive-val. Azoknak érdemes jönni, akik már tisztában vannak a táncok alaplépéseivel. A kezdőhöz képest már kicsit bonyolultabb figurákat is veszünk, és gyakoroljuk az improvizációt. 

Haladó társastánc  tanfolyam (arany szint)
Azoknak javasoljuk, akik már legalább fél éves múlttal rendelkeznek a társastáncok terén. 

Szuperhaladó társastánc tanfolyam (gyémánt szint)
Legalább 1 éves tánctudással várunk ezen a társastánc tanfolyamunkon. Ezen a szinten sok új figurát és koreográfiát tanulunk és gyakorolunk.

Extrahaladó társastánc tanfolyam (platina szint)
Ez a tánciskola utolsó szintje, ahol eldönthetik a táncosok, hogy hobbi táncosként vagy versenyzőként folytatják tovább a tánctanulást. Itt már összetettebb, technikailag nehezebb figurákat tanulunk.
 


MEGNÉZEM A TÁRSASTÁNC ÓRARENDET 

Kíváncsi vagy a többi társastánc altáncstílusra is?

Kattints a táncstílusokra!

Angol keringő, Bécsi keringő, Tangó, Quickstep, Csacsacsa, Slowfox, Mambó, Rumba, Szamba, Jive, Pasodoble

TOVÁBB A TÁRSASTÁNC OLDALRA