Társastánc - Csacsacsa

Csacsacsa oktatás Budapest több pontján

A latin életöröm tánca.

A csacsacsa (vagy angolul cha-cha-cha) az 1950-es években alakult ki, és kubai zenészek játszották a tánctermekben és mulatókban. Annyira népszerű lett, hogy kitört a chacha-láz, és az amerikai kontinensen mindenhol táncolták. Az elnevezés a táncosok sasszéját utánozza, ami a tánclépések egyik legtipikusabb eleme. A csacsacsa zenéje általában autentikus kubai zene, de nagyon sok popzenei ritmusra is táncolható, köztük a legújabb latino slágerekre is. Miért tanuld meg nálunk a csacsacsát?

  • Mert imádod az ötvenes évek kubai és amerikai tánczenéit? 
  • Vagy éppen a mai latino számok hoznak lázba?
  • A “kettő-három-csacsacsa” jól hangzik, csak a lépéseket is tudni kellene?

Ha a három kérdés közül legalább az egyikre igennel válaszoltál, akkor egy társastánc tanfolyamon a helyed, hogy megtanuld a vidám csacsacsát egy hangulatos tánciskolában, jó társaságban és tanárokkal!
 

Mi is az a csacsacsa? 

A csacsacsa, más néven chacha, afro-kubai eredetű tánc, amelyet az ötvenes években Enrique Jorrín kubai zenekarvezető “talált fel” úgy, hogy lassabban játszotta a salsát, és mivel a lépései egyszerűbbek voltak a mambónál és a salsánál, óriási sikere lett a táncos közönség körében - először Kubában, Mexikóban, majd Amerikában is.

A csacsacsa hármas alaplépése - a sasszélépés - követi a zene ritmusát, és innen lehet felismerni, hogy nem salsát, mambót vagy éppen sont hallunk. A versenytáncban elsőként a csacsacsát táncolják, és rengeteg változatos, játékos és könnyed figura tartozik hozzá. A salsa és a latin táncok mellett a táncos bulikban is hallhatod, és táncolhatsz a csacsacsára. 

Nálunk a Goldance Tánciskolában társastánc tanfolyam keretében tanulhatsz csacsacsát.

Ha szeretnéd megtanulni ezt a táncstílust, jelentkezz első ingyenes órádra a társastánc órarendnél!


MEGNÉZEM A TÁRSASTÁNC ÓRARENDET 

Kíváncsi vagy a többi társastánc altáncstílusra is?

Kattints a táncstílusokra!

Angol keringő, Bécsi keringő, Tangó, Quickstep, Csacsacsa, Slowfox, Mambó, Rumba, Szamba, Jive, Pasodoble

TOVÁBB A TÁRSASTÁNC OLDALRA